Doğrusu bu işin yatırımdır evet... Bir Zaman'lar sohbetlerde borsa oynadım diyenlere ne demek oynadım borsaya yatırım yaptım diyeceksin diye azarlardım ... 5-10 hisse haricinde 10-15 yıl önce hisse alıp bekleyen çoğu insan perişan olmuş gitmiş... Borsa yatırımcısını bu hale düşürenler utansın ... Millet az bir karı gördümü şutluyor hisseyi, kapana kapıldıysa bekliyor mecburen ... Algı çok değişti artık... Yeni halka arzlara bile dönüp bakmıyorlar .... Ada'm şirketi kuruyor derdi şirket değil vallahi ... Ah bir borsaya kote olsam da milleti bi sövüşlesem hayalleri ile her gece başını yastığa koyarak uyuyor , rüyasını görüyor zenginliğin.. Artık bireysel yatırımcı uyandı ..yemiyor bu çiftlik bank gibi numaraları ve almıyor yeni halka arzları ... Yahu şu bankaların durumuna bak temettü vermiyorlar ... verselerde çok az bir kısmını dağıtıyorlar ... Üstelik 10 yıl önce 10 dolara aldığı şirketin hissesi 2 dolara düşmüş ve buna rağmen temettüyü vermiyor ... Ulan puşt oğlu puştlar diyeceksin bu yatırımcı sana Zaman'ında pul verip mi aldı hisseni ..versene adamın kar payını.. vermiyor aga vermiyor .. versede 10/1 ni veriyor karın vs. Şimdi millet yeni halka arzlar talep görmüyor diyor... Niye görsün ...niye .. Bide gelip o geçirsin diye mi ? Halbuki yatırımının karşılığını bir nebze alsa yeni nesile borsanın iyi yatırım olduğu anlatılacak tavsiye edilecek .... Ama kimle sohbet edersek edelim ilk nasihatımız ne oluyor ; aman oğlum sakın borsaya bulaşma , uzak dur... Sakın ha sakın diyorum ben ... İçki iç, sigara iç ama borsaya bulaşma diyorum ... Çünkü bunun ruhsal çöküntüsü hiç bir şeye benzemez ailen, çoluk çocuğun darma duman olur ve sonunda intihara kadar götürür seni diyorum ... Lanet olsun böyle borsaya aga. Kumardan ne farkı var? Kim kazanmış söylesin bana.
Geçmiş seçimlere endeks 91.000 den başladı 2 ay içinde düşe düşe 82.000 gibi girmiştik.... Sonra haziranda Ak parti yan gelince 69.000 lere kadar düşmüştük ... Sonra kasımdaki seçimlerde ak parti bu sefer dik gelince 85.000 lere kadar çıkmıştı ... Halk bankası bir tavan yapıp ertesi günde yarım tavan yapmıştı ve hisse 13 TL. lere kadar gelmişti .. Buradan 12.50 ye kadar falan geldi ... Buralarda oyalanırken , efendim Rus uçağını düşürünce ortalık yangın yerine dönmüştü ... Bizimkiler efelendikçe hisse düştü ... Angajman kuralları dedikçe hisse düştü , süründü ... Bizler televizyonlar başında sevgili devlet büyüklerimizin ağzından iyi bir laf çıksada hisse şöyle bi Yükselse diye yalvarırcasına bakıp durduk öylece ... dualar ettik Allahım yanlışlıkla düşürdük şu uçağı desin RTE diye .... Ağzının içine baktık durduk vallahide billahide... Hatta Rusya alttan alttan alan beyanlar açıklıyor .. Teknik bir hata sonucu uçağımızın düşürüldüğüne inanıyoruz diye ... Ama bizimkilerden hemen bir açıklama ; angajman kurallarını ihlal etti ve düşürdük efelenme açıklamaları ... Hop halk bankası 100 kademe daha aşağı ... Ya bu halk bankasında neler yaşadık neler ... Şimdi farklı mı ? Durum ortada ... Önüne gelen tribünlere oynuyor .. Olan senin benim gibi gariplere o kadar ...
...Endeksi buraya kadar getirmisler 100binin altina sarkmassa zaten ayip olur...halkb neden durdugu yerde dursun...gozumuz bu gun icinde toprak...
![]()
...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...
Bu Doce her gun 1 milyon lot satiyor son 2 haftadir.
![]()
...İstikrar abidesi...
![]()
...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...
7.68 yuh. Ben burdan guzel bir sicrama beklyorum. Bu kademelerin boyle ayarlanmasi satmak amacli degil, sattirmak amacli.
YATIRIM TAVSIYESI DEGILDIR, %50/%50
Yer İmleri