Hissemizin tahtasına dikkatle bakın ;
Büyük oyunculardan biri ya gitmemesi için yada toplamak için satışları doldurmuş
Alış yapıldıkça satışı dolduruyor , yada bu şekilde algı oluşturuyor . Ne olursa olsun tahtayı aşağı zorluyor . Kağıdımız iyi veya değil konu bu değil . Kağıdın gitmeye istekli olup olmadığı . Gelelim bana 1.51 den 2.4x lara geldiğinde sattım diyerek yazdım . Bakış açım 1.51 den 2.4x lara gelmesi için bir sebep olduğu idi . ISGSY yönetimi bir sebep göstermedikçe gitmez , giderse de geçici olur . Şimdi gene yazıyorum . 7 yıldır bu kağıttayım ve gene alış pozisyonumu koruyorum .
Alım yapar satanı da madur ederim diyerek yazdım . Kafama çakarlar onu bunu bilmem alırım 7 sene daha yatarım . Kaderimi ISGSY yada IŞ Grubu ile ortak yaparım sıkıntı yok . BEnim çıkmasını istemem normal ama önemli olan kağıdın ne istediği . Pozisyonumu kağıdın isteklerine göre alırım .
Benim bu kağıt ile ilişkim mantık evliliği şeklinde özetlenebilir . Canımı sıkarsa boşarım yok memnun olursam evlilik devam eder ama kararımı 7 sene bekleyerek veririm . Kağıt eş gibi olduğuna göre ona da ilişkiyi yoluna koymak için fırsat da vermek gerek . Düşmesini istediğim doğru değil kağıdın isteği düşmek onu dile getiriyorum . İlişkide olduğu gibi düşünmek gerek kağıt ne istiyor ? Kısaca bu ilişkiyi mantık evliliğine benzetmem çok doğal . Ben ne istiyorum dememek gerek kağıt / Eş ne istiyor o daha önemli . İtalyanca bir kelime ile '' Kapiş '' ...
Dip NoT : 1.46 altında alıcı sıfır (0) dikkat etmekte gene fayda görüyorum .
AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.
Yer İmleri