Hocam , niye öyle dedin. Bı anlat hele
Elimde yüklü miktar Vestelbeyaz vardı, şu araba sevdası başlangıcında 10.50 lerden almıştım, yanlış hatırlamıyorsam Ekim aylarında, dedim ya yüklü girdim araba sevdası Vestel’i de kapsayınca %10 lık karı görmeme rağmen vermedim, ha gidecek çıkacak derken kağıt 8 lere indi ve benim 5 ayıma mal oldu, hala da biraz elimde var yavaş yavaş temettüye kadar vereceğim, niye temettüye kadar beklemiyorsun dersen bunlar temettüyü verir amma bir 5 ay daha meletir adamı. Heleki böyle bir sığ bir kağıtta bırak 10-20 bin lot almayı bin lot bile aldığın anda ne yapıyor diye gözlerini üzerine dikiyorlar, anlayacağın yedirmiyor canına okuyorlar...
Gelelim niye böyle dedim anlatayım. Yıllardır borsadayım ve büyüklerden küçüklerden çok şeyler öğrendim. Teknik çalıştım, borsa yatırımcısı Ufuk ÖZCAN(tavsiye ederim) gibi ünlü bir borsacının sözlerini dinledim kitaplarını okudum ve hep şuna inandım borsa çok güzel bir yatırım yeri.!!!(ama doğru yerdeysen) öyle ki şu an petkim’deyim, borsanın Tüpraş’tan sonra en güzide kağıdı. (Bana göre)Hacim güzel, saklama oranı iyi, beklenti süper, teknik güzel takas desen süper ve temettü ve bedelsiz verecek dedim, daha geçen gün temettü verdi. İşte bu saydığım sebepler ile seçim öncesi gardını alacağım iyi bir kağıt dedim ve yavaş yavaş toplamaya başladım, temettüyü de aldım, temettü elimize geçmeden elimize verdiler, üstüne sanki zarar açıklamış gibi bilanço beklenti altı diye bir daha verdiler elimize sonuç %20 ye yakın kayıp. Beklerim, asla panik yapıp satmadım. Stop yapamadım temettü ayağına vesair gitti bir 5-6 ay daha. Aynı işlem Tüpraş’ta da yaptılar.
Yani anlayacağın Vesbe gibi sığ bir kağıtta bırak 100 bin tl 10 bin tl nin bile peşine düşüyorlar. Arkadaşımız 900 bin liralık evini satıp bu kağıda bağlamayı düşünüyor. O parayı bırak vesbe’yi Petkim e bağlasan peşine düşerler, hayatın elinde telefon Heran be an kağıdı izlemekle geçer psikolojin darmadağın olur. İşt onun için kaşınma dedim.
Madem bu kadar konuştuk size bir tavsiye: borsa diyorsanız ben hep derim ve akıllı olmak istiyorsanız teknik, takas makas hikaye arkadaş alın borsa yatırımcısı Ufuk ÖZCAN kitaplarını okuyun, ama devamlı devamlı okuyun elinizden düşürmeyin, insanoğlu çok çabuk unutuyor
Kalın sağlıcakla aman ha KAŞINMAYLIM...
Yatırım tavsiyesi değildir
Son düzenleme : Sabrsfk; 10-05-2018 saat: 16:53.
spek kafayı yedi hatta sıyırdı bu hisse de..
biz de sıyırmadık değil.😤😤
son dakika da basılar
bist %1,56
alış : 10,74
satış : 10,89
fark : 15 kademe
Bütün kağıtlarda sıyırdılar...
Alış malis yok. Problem bu. Herkes benim gibi mal değil tabi
Bence kaşınmıyor. Harika bir yatirim yapiyor. Zamani geldimi hepimiz gorecegiz.
Sende yanlis anlama bu arada, araba haberleriyle vestel alabilirsinde vesbe ne alaka cozemedim.
Neyse kitap okuman guzel de, aslinda bilanco okumayi ogrensen bence daha faydali olur senin icin.
Saygilar.
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri