Sayfa 418/652 İlkİlk ... 318368408416417418419420428468518 ... SonSon
Arama sonucu : 5209 madde; 3,337 - 3,344 arası.

Konu: GENTS - Gentaş Dekoratif Yüzeyler San. ve Tic. A.Ş.

1. tavandan alınabiliyormu
    Kişisel görüşlerim dışında alıntı alınan yazılarım benim görüşlerimi yansıtmaz. Forumdaki Hiç bir yazım yatırım önerisi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by Fast Yazıyı Oku
    tavandan alınabiliyormu
    685 bin lot alıcı konumunda bekliyor
    Birisi verir ümidiyle..

3.  Alıntı Originally Posted by kanepe Yazıyı Oku
    685 bin lot alıcı konumunda bekliyor
    Birisi verir ümidiyle..
    ozaman gelmez
    Kişisel görüşlerim dışında alıntı alınan yazılarım benim görüşlerimi yansıtmaz. Forumdaki Hiç bir yazım yatırım önerisi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by kazankazan Yazıyı Oku
    Eğer ilk çeyrek karı ( 16,8 milyon TL ) diğer çeyreklerde de benzer gelirse şuanki F/K kaç olur:

( 110 milyon hisse * 1,89 hisse fiyatı ) / ( 16,8 milyon * 4 ) = 3,09 F/K

F/K en az 6 küsür olmalı. Bu durumda hisse fiyatı 4 TL olmalı

Mayıstaki temettüsü hariç. Bir de bedelsizi var.
    1, Çeyrek karından 4,3 milyonluk bir kereye mahsus arsa satış karı düştükten sonra bu hesabı yaparsanız daha gerçekçi bir hesaplama olur bence.

5.  Alıntı Originally Posted by abcd Yazıyı Oku
    Gelir tablosundan "yatırım faaliyetlerinden gelir" isimli 4,3 milyon TL arsa satışından gelen kar, rahatlıkla görebilirsiniz...
    Ancak, satış ve esas faaliyet kar artışı ger.ekten çok şık ve beklenenin hayli üzerinde...
    Sürdürülebilir mi? bunu da yıl boyunca gözleme imkanımız olacak.
    Elinde sabırla tutanlara hayırlı olsun.
    55-58 lerden biraz daha almak istemiştim ama param yoktu. sağolsun endeks her kağıdımızı eksiye kitlediği için. ama bilançe beklediğim gibi iyi geldi. türlü düzenbazlıklar yaptığı söylenen şirketin böyle nefis bir faaliyet gerçekleştirmesi şaşırtmadı da değil. performansını devam ettireceğini düşünüyorum. yurtdışı satışlardaki artış güzel. stok durumu da bir fikir veriyor aşağı yukarı.

6. 4,3 milyonluk karı bilerek çıkarmadım. İlk çeyrek karı genelde düşük gelir gentaşın. 2. ve 3. çeyrekte daha iyi kar yazar.

Ayrıca 4,3 milyonluk karı yıllıkta *4 katı değil de *1 katı şeklinde olacak. Yani 1.çeyrekte olacak diğer çeyreklerde olmayacak.

Bir de şu var ki ana ortaklık paylarının karı 16,8 ama şirket toplam karı 19,2 milyon TL. Yani ana ortaklığa 4,3 milyondan daha az etkisi olur ( azınlık payına düşeni eklemek lazım ). Ayrıca 4,3 milyonun vergisi %20 kurumlar vergisi de olmayacak (bunu da eklemek lazım )

=(16.8)*1+(16.8-4.3+(4.3*0.2)+(4.3*((19.2-16.8)/19.2)))*3

= 58,5 milyon TL yıllık kar çıkar.

( 110 milyon hisse * 1,89 hisse fiyatı ) / ( 58,5 milyon ) = 3,55 F/K

Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    1, Çeyrek karından 4,3 milyonluk bir kereye mahsus arsa satış karı düştükten sonra bu hesabı yaparsanız daha gerçekçi bir hesaplama olur bence.
    Asla yatırım tavsiyesi olamaz

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    bursa
    Gönderi
    3,695
     Alıntı Originally Posted by abcd Yazıyı Oku
    Gelir tablosundan "yatırım faaliyetlerinden gelir" isimli 4,3 milyon TL arsa satışından gelen kar, rahatlıkla görebilirsiniz...
    Ancak, satış ve esas faaliyet kar artışı ger.ekten çok şık ve beklenenin hayli üzerinde...
    Sürdürülebilir mi? bunu da yıl boyunca gözleme imkanımız olacak.
    Elinde sabırla tutanlara hayırlı olsun.
    Şimdi oldu. Eyvallah kardeş . teşekkürler .. 16- 4 = 12 milyon kâr bile çok iyi .. Fk 5 gibi .. % 40-50 bilanço etkisi görünüyor.. Pddd 1 gibi.. Kimya sektörü ortalamasına göre görece uygun duruyor.. Öalda olanlara sabır ve helal kazanç dilerim.. Bu arada mal satıyor görün sede satmıyor cep to cep de olabilir .. Gerçekten satışta olabilir.. Satış düşünenler tamamen satış düşünmemeli.. Ben olsam %50 si ni lesin tutardım..

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Tavanı mı bozdu hisse

Sayfa 418/652 İlkİlk ... 318368408416417418419420428468518 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •