tavandan alınabiliyormu
tavandan alınabiliyormu
Kişisel görüşlerim dışında alıntı alınan yazılarım benim görüşlerimi yansıtmaz. Forumdaki Hiç bir yazım yatırım önerisi değildir.
55-58 lerden biraz daha almak istemiştim ama param yoktu. sağolsun endeks her kağıdımızı eksiye kitlediği için. ama bilançe beklediğim gibi iyi geldi. türlü düzenbazlıklar yaptığı söylenen şirketin böyle nefis bir faaliyet gerçekleştirmesi şaşırtmadı da değil. performansını devam ettireceğini düşünüyorum. yurtdışı satışlardaki artış güzel. stok durumu da bir fikir veriyor aşağı yukarı.
4,3 milyonluk karı bilerek çıkarmadım. İlk çeyrek karı genelde düşük gelir gentaşın. 2. ve 3. çeyrekte daha iyi kar yazar.
Ayrıca 4,3 milyonluk karı yıllıkta *4 katı değil de *1 katı şeklinde olacak. Yani 1.çeyrekte olacak diğer çeyreklerde olmayacak.
Bir de şu var ki ana ortaklık paylarının karı 16,8 ama şirket toplam karı 19,2 milyon TL. Yani ana ortaklığa 4,3 milyondan daha az etkisi olur ( azınlık payına düşeni eklemek lazım ). Ayrıca 4,3 milyonun vergisi %20 kurumlar vergisi de olmayacak (bunu da eklemek lazım )
=(16.8)*1+(16.8-4.3+(4.3*0.2)+(4.3*((19.2-16.8)/19.2)))*3
= 58,5 milyon TL yıllık kar çıkar.
( 110 milyon hisse * 1,89 hisse fiyatı ) / ( 58,5 milyon ) = 3,55 F/K
Asla yatırım tavsiyesi olamaz
Şimdi oldu. Eyvallah kardeş . teşekkürler .. 16- 4 = 12 milyon kâr bile çok iyi .. Fk 5 gibi .. % 40-50 bilanço etkisi görünüyor.. Pddd 1 gibi.. Kimya sektörü ortalamasına göre görece uygun duruyor.. Öalda olanlara sabır ve helal kazanç dilerim.. Bu arada mal satıyor görün sede satmıyor cep to cep de olabilir .. Gerçekten satışta olabilir.. Satış düşünenler tamamen satış düşünmemeli.. Ben olsam %50 si ni lesin tutardım..
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tavanı mı bozdu hisse
Yer İmleri