tavandan alýnabiliyormu
tavandan alýnabiliyormu
Kiþisel görüþlerim dýþýnda alýntý alýnan yazýlarým benim görüþlerimi yansýtmaz. Forumdaki Hiç bir yazým yatýrým önerisi deðildir.
55-58 lerden biraz daha almak istemiþtim ama param yoktu. saðolsun endeks her kaðýdýmýzý eksiye kitlediði için. ama bilançe beklediðim gibi iyi geldi. türlü düzenbazlýklar yaptýðý söylenen þirketin böyle nefis bir faaliyet gerçekleþtirmesi þaþýrtmadý da deðil. performansýný devam ettireceðini düþünüyorum. yurtdýþý satýþlardaki artýþ güzel. stok durumu da bir fikir veriyor aþaðý yukarý.
4,3 milyonluk karý bilerek çýkarmadým. Ýlk çeyrek karý genelde düþük gelir gentaþýn. 2. ve 3. çeyrekte daha iyi kar yazar.
Ayrýca 4,3 milyonluk karý yýllýkta *4 katý deðil de *1 katý þeklinde olacak. Yani 1.çeyrekte olacak diðer çeyreklerde olmayacak.
Bir de þu var ki ana ortaklýk paylarýnýn karý 16,8 ama þirket toplam karý 19,2 milyon TL. Yani ana ortaklýða 4,3 milyondan daha az etkisi olur ( azýnlýk payýna düþeni eklemek lazým ). Ayrýca 4,3 milyonun vergisi %20 kurumlar vergisi de olmayacak (bunu da eklemek lazým )
=(16.8)*1+(16.8-4.3+(4.3*0.2)+(4.3*((19.2-16.8)/19.2)))*3
= 58,5 milyon TL yýllýk kar çýkar.
( 110 milyon hisse * 1,89 hisse fiyatý ) / ( 58,5 milyon ) = 3,55 F/K
Asla yatýrým tavsiyesi olamaz
Þimdi oldu. Eyvallah kardeþ . teþekkürler .. 16- 4 = 12 milyon kâr bile çok iyi .. Fk 5 gibi .. % 40-50 bilanço etkisi görünüyor.. Pddd 1 gibi.. Kimya sektörü ortalamasýna göre görece uygun duruyor.. Öalda olanlara sabýr ve helal kazanç dilerim.. Bu arada mal satýyor görün sede satmýyor cep to cep de olabilir .. Gerçekten satýþta olabilir.. Satýþ düþünenler tamamen satýþ düþünmemeli.. Ben olsam %50 si ni lesin tutardým..
Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tavaný mý bozdu hisse
Yer Ýmleri