Sayfa 553/637 İlkİlk ... 53453503543551552553554555563603 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,417 - 4,424 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    15 sene gec baslayanin anasi agliyor uzun lafin kisasi.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2. Bir santranç tahtasına birinci karesinden başlayıp bir buğday koyup her karede iki arttırmak

Birde santranç tahtasının ortasından 100 bin buğday tanesi koyup yeni başlamak

Ne kadar farkediyor değil mi?

Nerden başladığın ve ne koyduğun ve nasıl arttırdığın önemli..

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3. Bileşik faizin satranç tahtası örneğinde olduğu gibi nasıl muhteşem bir getiri sağladığı kolay anlaşılır birşey değil, tamamen katılıyorum.

Bir de bu resme tersten bakalım, yani buğdayı 4 kare artıralım sonra yarısını geri alalım, bir kare ikiye katlayalım sonra dörtte birine indirelim, bakalım son karede elimize ne geçiyor? Bizim Türk borsasında ve ekonomisinde olan tam olarak budur. 2000 yılında 3.7 olan borsa bugün 2,3 cent üstelik doları bile 18 senede koruyana kimse para kazanmış demez. Buradaki sihir de şu, birşey yarıya indirirsen - şu son 4-5 ay içinde olduğu gibi- bırakın karı, tekrar aynı yere gelmesi için %100 artması gerekir.

ABD'de s&p 500'deki şirketler ortalama 100 yıldır %10-15 büyüyor, var mı bizde böyle şirket? Dolayısıyla bu sihir bizde çalışmadı yaşayarak tecrübe ettik, biz yandık, el yanmasın.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    hatay
    Gönderi
    501
    gençliğimi geri versinler, malım mülküm feda olsun.
    İhtiyarladın mal çok. Napacan. Oğlan gelin damat tırtıklar durur. Vermezsen küser. Sana hayrı ya umrede lüks çadır ya bol bol mavi hap alırsın.
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    15 sene gec baslayanin anasi agliyor uzun lafin kisasi.
    Syg,
    "ayı: baskın basanındır. boğa: ava giden avlanır." saygı ve sevgilerimle

5.  Alıntı Originally Posted by doctrine Yazıyı Oku
    Ek 18713

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Benzer konulu bir yazı paylaşayım...

http://www.formulanaliz.com/2017/08/...k-mantikli-mi/

6.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    %0,98'lik faiz oranı piyasaya hemen yansımış. shortlist'ime aldığım evler ilandan kalkmış. muhtemelen yeni fiyatlarla tekrardan ilana çıkacaklar. ben de tam benim evi satıp, nakite geçip kriz için kendime odun-kömür toplarım diyordum, mükemmel oldu.
    son bir coşku daha olmalıydı konutta. işte bu faiz hareketi budur. artık satmak isteyenler için son fırsat. eğer bir de yeniden akp alırsa seçimleri o zaman coşkuyla betonu satar gideriz.
    Yansisa ne olacak ki belli gelir grubuna hitap eden bir uygulama ev fiyatları çok yüksek ama memura işçiye çalışana verilen zam ortada komik geliyor bana daha az faiz odeyecez diye şimdi hemen ev mi almalıyız ayıplı bir ürünü pazarlama taktiği gibi geldi bana çok ucuz uygulamalar insanların reel geliri artmadan bu uygulama bir anlam taşımıyor benim açımdan zira şuan birikim olsa ev almam bankaya faiz e koyarım kirada otururum bir eve 400 bin lira alsam hemde krediyle alsam bana toplam maliyeti 700 bin lirayı bulacak ama ama bankaya 200 bin lira koysam ayda 2000 lira faiz gelirim olur 1000 lira kira veririm maaşımı da tasarruf ederek birikimim katlarim hemde hareket alanim dar olmaz

PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,111
     Alıntı Originally Posted by dreamworld Yazıyı Oku
    Ozgurce yaz hocam. Topic i actı diye kimse kimseyi susturamaz. O da goruslerini yazacak sen de.

Nasıl ona en bastan dedim bu kucuk kucuk alma işi yedirme olur bu borsa da. Ancak usa ve avrupada yatırım yaparsan ona uygundur bu.

Burada diplere yakın al tepelere yakın sat. Bu bizde işe yarar.
    aynen....herkes..özgürce yazabilmeli..saygı çerçevesinde..

Şimdi asıl konuya gelelim..

-Temettüler genelde piyasa faizlerinin gerisinde kaldı..Şu sıralar fazide kalıp faiz geliri ile temettü hissesi almak daha mantıklı olabilir mi?
    -Yoksa büyüme amaçlı hisseler mi takip edilmeli?
    -Yoksa dövizde mi beklemeli? Fakat tarih bize dövizin hızlı yükseliş yaptıktan sonra senelerce duraksadığını gösteriyor.Tabi MB faiz artırsa dövizde olmakta getiri kaybına neden olabilir mi?
    -Yoksa döviz geliri olan hisselere mi girmeli?

Bu soruların cevabını bulan bence köşe olacak..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    TCMB faizi 13.50 iken, manset enflasyon da 12 iken kalkip da devlet bankalarina 12% den 10 yillik konut kredisi verdirmek ne kadar sikistiklarini gosteriyor.
    Sanmayin ki bu gorev zararini hep beraber kapatmayacagiz?
    Secimden sonra kim gelirse gelsin guzel bir paket acacaklar ve bu dagittiklarini geri toplayacaklar.
    Bu da zam ve vergi artisi ile olacak, baska yolu yok.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 553/637 İlkİlk ... 53453503543551552553554555563603 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •