Sayfa 110/250 İlkİlk ... 1060100108109110111112120160210 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 873 - 880 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1. O sayfaları ekliyorum

2.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku

Bu nedenle, sn. Cumhurbaşkanının sözlerini yineliyor ve ekliyorum; En az 3 son derece nitelikli yetişmiş çocuk bu ülkenin kurtuluşu.
    2.1 önemli bir oran ; doğurganlık 2.1 altına düşmemeli ancak ben sn. Cumhurbaşkanının konuyla ilgili NİTELİKLİ üç çocuk tanımlamasını hiçbir yerde duymadım . Üç çocuk çok söyledi hakkını yemeyelim . Gerçekten 90 sonrası doğmuş çocuklarımızın toplum genelinde her sene değişen bir eğitim sisteminde nitelikli bir eğitim almakta olduğuna inanıyor musunuz ? Tekrardan döndük nicelik/nitelik mevzusuna.

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by Sportivo Yazıyı Oku
    2.1 önemli bir oran ; doğurganlık 2.1 altına düşmemeli ancak ben sn. Cumhurbaşkanının konuyla ilgili NİTELİKLİ üç çocuk tanımlamasını hiçbir yerde duymadım . Üç çocuk çok söyledi hakkını yemeyelim . Gerçekten 90 sonrası doğmuş çocuklarımızın toplum genelinde her sene değişen bir eğitim sisteminde nitelikli bir eğitim almakta olduğuna inanıyor musunuz ? Tekrardan döndük nicelik/nitelik mevzusuna.

Malesef çok haklısınız. Ingilizce konuşamayan bilkent mezunu gördü bu gözler; çocuk sunumu ezberlemiş de gelmiş. Zaten o nedenle ekliyorum dedim nitelikli kısmını. 3 çocuk tek başına bir şeye derman değil, nitelikli de olmaları gerekiyor. Reis konuşurken o kısmı hep atlıyor çünkü eğitim seviyesi arttıkça kendi oyları düşüyor.

4. Bu ülkede bir nesil kendini severek, isteyerek feda etmedikçe ne yazık ki gidişatı geri çevirmek mümkün değil. Fedadan kastım çok çalışacak, az kazanacak, fakirlik çekecek, her türlü insanı zevkten ve ihtiyaçtan geri duracak, tasarruf yapacak ve çok yaşlanmadan ölecek. Böyle bir nesil geçerse sonraki nesil rahat edebilir. Tabi bu arada bu insanların bu yaptıkları fedakarlığın farkında olduğunu ve sürekli emeklerinin karşılıklarını sorgulayacaklarını ve kimseye yağmalatmayacakları kabulüyle bunu yazıyorum. Eğer bu olmazsa ya bugün ya yarın o sefaleti uzun yıllar toplumun büyük çoğunluğu istemeden yaşayacak. Ya bilinçli ve isteyerek ya bilinçsizce ama zorla.

5.  Alıntı Originally Posted by Sportivo Yazıyı Oku
    nitelik dediğiniz; ingilizce konuşması, diplomasının olması mı ?

şu an sokakta 18-25 bandındaki gençlerin çoğu çöp, ve daha acısı ne biliyor musunuz ?

7-18 yaş bandındaki bir nesil çöp bile olmayacak bir potansiyel ile geliyor ...

peki neden ?

aman benim oğluşum en iyi özel okula gitsin, yıllık 50 bin usd veriyim şu liseye göndereyim, iphone unu alayım, harçlığını vereyim hatta altına arabasını çekeyim, üniversiteye geçersede ev tutarım.

bu oğluşum, kızım prensesim bakış açınız ile 25 yaşından sonra çocuğunuzla bir ilişkiniz bile olamayacak ve size düşman olacaklar..

devlet okuluna gidecek, yokluk görecek, adam olacak, baba parası ile kız/oğlan peşinde koşmayacak..

alın size nitelikli nesil..

daha bugün metroda iki tane 15-18 yaş arasında genç gördüm. ( efendim metroya binmiyorsunuz sizin hummerlarlarınız var biliyorum ama..) kız erkeğin saçını çekiyor tokatlıyor, kız gülüyor çocuğu öpüyor üzerine oturuyor, sonra çocukta ona tekrar vuruyor ve öpüyor.. toplum içinde sabahın köründe, anası babası aman benim bebeğim özel okula gitsin diye onbinlerce doları okusun diye çalıştığını savunan bir kitlenin produksiyonu..

aslında anne baba neden bu kadar özel okul meraklısı biliyormusunuz ? çünkü kendisi eğitim verebilecek, yetiştirebilecek niteliklere sahip değil, ben çalışıyorum ve ilgilenemeyeceğim zamanım yok, bu açığı en güzel en pahalı okulda okutarak tolere edeceğim..

"edemeyeceksin."

syg,

6. Aynı şeyden bahsediyoruz , kan ter gözyaşı çekmeden büyümüş bir nesil geliyor ve krizi nasıl yönetecekleri konusunda hiçbir hayat deneyimleri yok. Büyüme ve nüfus artışı konusundan geldik buraya.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by Sportivo Yazıyı Oku
    Aynı şeyden bahsediyoruz , kan ter gözyaşı çekmeden büyümüş bir nesil geliyor ve krizi nasıl yönetecekleri konusunda hiçbir hayat deneyimleri yok. Büyüme ve nüfus artışı konusundan geldik buraya.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    kesinlikle katılıyorum..

ve acı olanda suçlunun kim olduğunu arayışımız..

suçluyu bırakın, nasıl düzelteceğimizi tartışalım arkadaşlar..

muhalefetin ve savunmanın (ikt.) en büyük problemi budur, kısır döngüye girerek sonuca varamamasıdır.

gelin taş üstüne taş koyalım, çözümü araştıralım..

syg,

8. Sn.Sportivo sayfaları okudum... Farklı düşünmüyorum...

Lakin hayatta en sevmediğim laftır; "DIŞ MİHRAKLAR"...

Dış mihrak elbette olucak; ancak seninde irade koyma gücün....

Lakin sayfaları okurken Türkiye'de ki siyasi benzerlikleri de ıskalamadım...

20 yıllık sürekli çalışan bir mühendis olarak sağda solda 3 tane gayrimenkul kiralasam tek kelime ile sadece kiralarını ödeyerek BİTERİM.....

Bu kadar NET...

Oysa; köklü 1 yada 2 siyasi parti hariç diğer partilerin 81 ilde 1000 ilçede, 100,000 belde de 500,000 köyde 1 gece de nasıl teşkilatlandığı bende hep merak konusu olmuştur...

Her hafta evimize temizlikçi gelir sabah 9 da başlar temizliği akşam saat 17 de bitirir.. Öğle yemeği bana aittir ve 150 TL alır ve gider...

Yani nerdeyse bir kişinin günlük maliyeti işçilik+yemek 200 TL ye yakın iken buralarda mesken kiralayıp içerisine 3-5 er adet görevlide yerleştirmek gerek...

İnanılmaz bir SERMAYE gerek...

Hele hele zayıf finansması, zayıf burjuvası, zayıf entekllektüalitesi olan toplumlarda SERMAYE ciddi anlamda SİYASET i dizayn edebilir...

Çok kolay... NAKİT....

Durumun farkındayız.. Lakin bu denli teslim olmanında lüzümu yoktur...

Elbette BİST te şirketlerimizin hepsi ama hepsinin %70'i yabancının elindedir... Yani; CITI (ABD yatırım Bankası) ve Deutcshe nin elinde dir...

122,000 olan BIST te sadece %5 satış yaparak bisti 97,000 e getirdiler....

Paralarını alıyoruz, Liman, köprü, yol yapıyoruz ama ömrümüzün sonuna dek onlara çalışıyoruz..

Hele hele bu siyaset yurtdışından dizayn ediliyorsa; para birkaç elitin elinde olup, geri kalan HALK ortaçağ'dan daha kötü yaşıyor...

Bu arada ORTAÇAĞ demişken...

Kölelik nedir? diye araştırma yaptım...

OrtaÇağ'da Kölelik Demek= 3 öğün yemek ve barınacak yer karşılığı Sabahtan Akşama kadar çalıştırılan kişiye denir diyor...

Oysa günümüz MODERN DÜNYASINDA barınacak evi dahi olmayıp kirada oturup evine 3 öğün 3 kap kap yemek götüremeyen sabahtan akşama dek çalıştırılan asgari ücretliye ne denir? diye araştırma yaptım;

Karşılığını bulamadım...

Sayfa 110/250 İlkİlk ... 1060100108109110111112120160210 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •