AKBANK T.A.Ş. tarafından ihraç edilen TRFAKBK51898 ve TRFAKBK518A6
ISIN kodlu finansman bonosunun 15.05.2018
tarihli itfa ödemesine ilişkin, ihraççı kuruluşun ödemelerin Merkezi Kaydi
Sistem kullanılmadan gerçekleştirileceğine dair bildirimi
üzerine Kuruluşumuz üzerinden ödeme yapılmayacaktır. Bu doğrultuda ilgili
kıymetlere ait bakiyelerin 15.05.2018 tarihi
itibariyle kaydi sistemden çıkışı
yapılmıştır.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/683688
Bu işlem olağan mı ?
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
bu durumda, hisseler de tuvalet kağıdı olur tabii ki.
aşırı kötümser yaklaşımlara gerek yok...biz borcuna sadık bir milletiz, osmanlı nın borcunu bile ödemişiz...cumhuriyet tarişhinde değil borcunu ödememe, yeniden yapılandırma, hair-cut denen borcun kırpılması vs tarihimizde yok.
eurobond (bu arada euro işlemin yapıldığı bölgeyi gösterir, yankeebond, samuraibond gibi abd ve japonya bölgesi bond lar da var...çoğu eurobond zaten usd bazlıdır..her bölgede usd bazlı bono ihracı yapılabilir).
eğer pasif yatırımı tercih ediyor ve yakın takip etmek istemiyorum diyorsanız...vadesiz ya da vadeli usd tutmak yerine eurobond alınabilir...şu günlerde hem faizler yükseldi, fiyat düştü...alım için uygun zamanlar bence.
not: ben ülke dışı yatırım yapmıyorum ilke olarak..ne hisse, ne bond...ülke içindeki fırsatları değerlendiriyorum, çeşitlendirme için mevcut ülke içi imkanları yeterli buluyorum.
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Eurobondun adı eurobond yoksa yurtdışı bir yatırım falan değildir.Yerli ve milli bir yatırım enstrumanıdır.Bizim hazinemizin ve bankalarımızın güvencesi altında hem yabancılara hem bize satılan bir yatırım enstrumanıdır.Banka faizinden farklı değildir temelde.Getirisi ya dolar ya eurodur.Kısa vadeli de alınır 2045 vadeli de.
Hayır takas irlanda da falan değil.İrlandalı yatırımcı da alır bizdeki X bankası da alır hazineden.Portföyüne koyar ,aracılık komisyonu ile satar.
Yalnız gelir beyana tabidir.Tüm menkul ve gayrımenkul gelirlerinizin toplamı 34 000 üstü ise bildiğin kademeli vergilendirme sistemine tabidir.Gavurlar ise 0 vergi verir.TC vatandaşı olmak her yerde olduğu gibi burda da ayrıcalıktır.)))))))
peki sn cautionary
son dönemlerde verdiğiniz borçların ne kadarını geri alabildiniz? tamam kişiler ayrı millet ayrı diyebilirsiniz ama ben tam tersini iddia ediyorum. millet kişilerin toplulaşmış hali ise biz sanırım eskisi kadar sadık değiliz borçlarımıza...belki yatırım ile doğrudan ilgili değil ama kapitalist ahlakın bile yatırım anlamında bağları olduğunu düşünür isek değişimin yatırım davranışlarına etkisi de değerlendirme konusu yapılamaz mı ya da yapılmamalı mı?
Yer İmleri