Sayfa 558/637 İlkİlk ... 58458508548556557558559560568608 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,457 - 4,464 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Bildiğim kadarı ile eurobondlar İrlanda'da kote.(yani, dış borç)
    Eurobondları yabancılar da alır biz de alırız.İrlanda da kote ne demek sn brıtısh.Bu kağıtları hazine çıkarıyor.Ondan bankalar alıyor takaslarına.Biz de bankalardan aracı kurumlardan alıyoruz.Keza yabancıların da alım hakkı var.İrlanda işi ne demek anlamadım cidden.

2. AKBANK T.A.Ş. tarafından ihraç edilen TRFAKBK51898 ve TRFAKBK518A6
    ISIN kodlu finansman bonosunun 15.05.2018
    tarihli itfa ödemesine ilişkin, ihraççı kuruluşun ödemelerin Merkezi Kaydi
    Sistem kullanılmadan gerçekleştirileceğine dair bildirimi
    üzerine Kuruluşumuz üzerinden ödeme yapılmayacaktır. Bu doğrultuda ilgili
    kıymetlere ait bakiyelerin 15.05.2018 tarihi
    itibariyle kaydi sistemden çıkışı
    yapılmıştır.

https://www.kap.org.tr/Bildirim/683688

Bu işlem olağan mı ?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Tabi vade sonunda bu anaparayi geri odeyebilecek bir ulke ve hazinesi kaldi ise..

Syg,
    bu durumda, hisseler de tuvalet kağıdı olur tabii ki.

aşırı kötümser yaklaşımlara gerek yok...biz borcuna sadık bir milletiz, osmanlı nın borcunu bile ödemişiz...cumhuriyet tarişhinde değil borcunu ödememe, yeniden yapılandırma, hair-cut denen borcun kırpılması vs tarihimizde yok.

eurobond (bu arada euro işlemin yapıldığı bölgeyi gösterir, yankeebond, samuraibond gibi abd ve japonya bölgesi bond lar da var...çoğu eurobond zaten usd bazlıdır..her bölgede usd bazlı bono ihracı yapılabilir).

eğer pasif yatırımı tercih ediyor ve yakın takip etmek istemiyorum diyorsanız...vadesiz ya da vadeli usd tutmak yerine eurobond alınabilir...şu günlerde hem faizler yükseldi, fiyat düştü...alım için uygun zamanlar bence.

not: ben ülke dışı yatırım yapmıyorum ilke olarak..ne hisse, ne bond...ülke içindeki fırsatları değerlendiriyorum, çeşitlendirme için mevcut ülke içi imkanları yeterli buluyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Eurobondları yabancılar da alır biz de alırız.İrlanda da kote ne demek sn brıtısh.Bu kağıtları hazine çıkarıyor.Ondan bankalar alıyor takaslarına.Biz de bankalardan aracı kurumlardan alıyoruz.Keza yabancıların da alım hakkı var.İrlanda işi ne demek anlamadım cidden.
    Takas saklama İrlanda'da diye biliyorum.

X aracı kurumdan aldığınız hisse senedi 'Takasbank' ta duruyor... gibi.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Bildiğim kadarı ile eurobondlar İrlanda'da kote.(yani, dış borç)
    Eurobondun adı eurobond yoksa yurtdışı bir yatırım falan değildir.Yerli ve milli bir yatırım enstrumanıdır.Bizim hazinemizin ve bankalarımızın güvencesi altında hem yabancılara hem bize satılan bir yatırım enstrumanıdır.Banka faizinden farklı değildir temelde.Getirisi ya dolar ya eurodur.Kısa vadeli de alınır 2045 vadeli de.

Hayır takas irlanda da falan değil.İrlandalı yatırımcı da alır bizdeki X bankası da alır hazineden.Portföyüne koyar ,aracılık komisyonu ile satar.

Yalnız gelir beyana tabidir.Tüm menkul ve gayrımenkul gelirlerinizin toplamı 34 000 üstü ise bildiğin kademeli vergilendirme sistemine tabidir.Gavurlar ise 0 vergi verir.TC vatandaşı olmak her yerde olduğu gibi burda da ayrıcalıktır.)))))))

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,054
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    bu durumda, hisseler de tuvalet kağıdı olur tabii ki.

aşırı kötümser yaklaşımlara gerek yok...biz borcuna sadık bir milletiz, osmanlı nın borcunu bile ödemişiz...cumhuriyet tarişhinde değil borcunu ödememe, yeniden yapılandırma, hair-cut denen borcun kırpılması vs tarihimizde yok.

eurobond (bu arada euro işlemin yapıldığı bölgeyi gösterir, yankeebond, samuraibond gibi abd ve japonya bölgesi bond lar da var...çoğu eurobond zaten usd bazlıdır..her bölgede usd bazlı bono ihracı yapılabilir).

eğer pasif yatırımı tercih ediyor ve yakın takip etmek istemiyorum diyorsanız...vadesiz ya da vadeli usd tutmak yerine eurobond alınabilir...şu günlerde hem faizler yükseldi, fiyat düştü...alım için uygun zamanlar bence.

not: ben ülke dışı yatırım yapmıyorum ilke olarak..ne hisse, ne bond...ülke içindeki fırsatları değerlendiriyorum, çeşitlendirme için mevcut ülke içi imkanları yeterli buluyorum.
    peki sn cautionary
    son dönemlerde verdiğiniz borçların ne kadarını geri alabildiniz? tamam kişiler ayrı millet ayrı diyebilirsiniz ama ben tam tersini iddia ediyorum. millet kişilerin toplulaşmış hali ise biz sanırım eskisi kadar sadık değiliz borçlarımıza...belki yatırım ile doğrudan ilgili değil ama kapitalist ahlakın bile yatırım anlamında bağları olduğunu düşünür isek değişimin yatırım davranışlarına etkisi de değerlendirme konusu yapılamaz mı ya da yapılmamalı mı?

Sayfa 558/637 İlkİlk ... 58458508548556557558559560568608 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •