En iyi mal, tepelerde hacimle satilir. Daha sonra hacim devam eder fiyat sabit kalir. Sonra hacimle birlikte fiyatta yavas yavas dusmeye baslar. Mal cikisi yatayda devam eder.
En iyi mal, tepelerde hacimle satilir. Daha sonra hacim devam eder fiyat sabit kalir. Sonra hacimle birlikte fiyatta yavas yavas dusmeye baslar. Mal cikisi yatayda devam eder.
Yunsa da dün meri alýcý cerdit ve yatýrým finans satýcý idi .
Bugunkü malýnýn durumu yunsanýn bundan sonraki yolunu çizer.
Endeks te þuanda uygularlarsa formasyon hazýrlýðý var 2. seans duruma göre atarýz gördüklerimizi.
Sabah birisi aklýnca bana laf çakmaya çalýþmýþ. Vaktim yoktu, gördüm ama cevap veremedim. Demiþ ki, "tepeden mallanan ky psikolojisi" ve/veya "daha kaç defa yazacaksýn" vs, falan filan. Sevimli dostum, ben siz veya sizler gibi birilerinin gazýna gelip yunsa'yý 8'den almadým ki. Aksine, treni kaçýrdýðýmý düþünüyordum ve burada binlerce yunsa güzellemesi ve mesajý okudum. Ama biraz riski alýp düþtüðünde alým yaptým. Dünkü gibi birkaç defa da paylaþtým. Ne var bunda? Niye gocunuyorsun? Küfür veya hakaret mi ettim ki böyle tepki veriyorsun?
Ýkincisi, daha geçen hafta Sacro hoca burada birkaç gün yazmadý diye üstüne çullandýkça çullandýnýz. Ben ise kötü gün dostu olarak kendisini savundum, gerekçeleri ile birlikte tespitlerini dile getirdim, ifade ettim. O zaman da bana Sacro'yu övdüðüm veya temize çýkardýðým için saldýrýldý. Fakat yunsa dün %14 yaptý diye, ahali yeniden "Sacro, sen bizim babamýzsýn!" moduna girdi...
Yahu, biraz omurgalý olun...
Sacro'nun iþaret ettiði hisseleri aldýðým da oldu, almadýðým da. Dün yunsa'dan %10 kazandým ama bugün fener'de kaybettim mesela. Bunun için Sacro'yu suçlayacak deðilim ya... MSCI endeksinden çýkarýlacaðýný veya herhangi bir baþka geliþmeyi kendisi nereden bilebilirdi ki... Her koyun kendi bacaðýndan asýlýr/kesilir, bunu unutmamak lazým... Çocukça davranmanýn alemi yok... Sacro hiçbirinizin babasý deðil ama ben kesinlikle iyi niyet taþýyan ve elinden geldiðince / mevzuat el verdiðince bilgi paylaþýmý yapan bir ky dostu olarak görüyorum onu...
y.t.d.
Moody's analisti Dietmar Hornung, Türkiye'deki makro trendlerin ülkenin kredi notu için olumsuz olduðunu belirtti.
Hornung'un Salý günü yazdýðý raporda, "Türkiye'nin bazý çýpalarý geçtiðimiz yýl zayýfladý" ve "Türkiye'de yetkinin merkezileþmesinin 'kötü olmak zorunda olmadýðý'" ifadeleri kullanýldý.
Moody's analisti, ayrýca, Türkiye'deki ortodoks olmayan para politikasý konusunda endiþeli olduklarýný bildirdi.
Türkiye bankacýlýk sisteminin görünümünün "negatif" olduðu belirtilen raporda, Türkiye bankalarýnýn varlýk kalitesinin bozulabileceðine deðinildi. Türkiye bankalarý için faaliyet ortamýnýn, yavaþlayan ekonomik büyüme, etkin olmayan para politikasý, kurdaki yükseliþ ve yüksek iþsizlik gibi unsurlar nedeniyle zorlayýcý olmayý sürdüreceði kaydedildi.
Rapora göre, Moody's, Türkiye'nin karþý karþýya olduðu dýþ þok riskinin arttýðý görüþünde ve uluslararasý kredi derecelendirme kuruluþu, Türkiye'yi izliyor.
Raporun ardýndan Dolar/TL 'de yukarý yönlü hareket hýzlandý ve kur, TSÝ 13:32'de 4.4011'den iþlem gördü.
y.t.d.
101.400 altý kapanýþlarda endeks aþaðý hýzlanýr þuanda gördüðüm.
Yer Ýmleri