Sayfa 569/637 İlkİlk ... 69469519559567568569570571579619 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,545 - 4,552 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

  1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Eger bu isin arkasinda gercekten dis mihraklar da var ise ve siyasi arenayi degistirme niyetinde iseler vay halimize.
    Syg,
    Bugüne kadar oraya bir oy bile vermemiş biri olarak bende dediğiniz gibi olduğunu düşünüyorum.
    Saygılar.

    Yatırım tavsiyesi değildir.
    Zaten çokta anlamam bu işlerden!

  2. #4546
    Şimdilik ben hala AKP yandaşlarının durumu geçici gördüklerini düşünüyorum.Dolar böyle giderse yakında o olgu kırılır.Dolar hep çıkacak algısı yerleşir.Ondan sonra asıl piyasayı seyredin.İnşaat şirketleri yüzde 27 fiyatı düşürdüler.Onlar da bilmiyor mu 1 ay bu fiyattan satarlarsa bir daha eski fiyata dönemezler.Demek nasıl çaresizlerse mecbur kaldılar.İlk iflaslar ordan başlayacak seçim sonrası.

  3.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Başka olasılık var mı.Günlerce doları yukarı sürekli sürecek güç iç mihraklarda var mı .Diyelim ki güç var, herhangi bir iç mihrak reise kim olduğunu farkettirmeden ve onu kızdırmayı göze alarak günlerce doları yukarı sürebilir mi.Ekonomi sadece ekonomi değildir.Siyaset,jeopolitik olgular,din herşey vardır ekonominin içinde.Ben üstelik asıl borsanın belli iç mihraklar tarafından tutulduğuna ,büyük bir göçüşe izin verilmediğine inanıyorum.
    Endeks ne zaman sağlam gümleyecek olsa onu tutan bir gizli el olduğu konusunda bende sizle aynı düşüncedeyim. Bu hem içerden hem de dışarıdan olabilir.

    Yatırım tavsiyesi değildir.
    Zaten çokta anlamam bu işlerden!

  4. #4548
    Size finansal piyasalardaki en büyük atasözünü yazayım arkadaşlar.RÜZGARA KARŞI İŞENMEZ ))))))))

  5. Kamunun ve özel sektörün ödemesi yaklaşan dünya kadar döviz borcu var.

    Dışarıdan ucuz kredi dönemi de bitti .

    Dolar ,avro hiçbir şey yapmasa bile yükselecek .

    General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

  6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    kendimi tekrarlıyor pozisyonuna düşüyorum...ama yine yazacağım.

    soru şu...toplam maddi varlığın ne kadar, bunun ne kadarı il-likit (ev, araba, arsa vs)..ne kadarı likit (nakit, altın, döviz, hisse senedi, mevduat vs)....likit varlıkların ne kadarı borsaya ayrılıyor.

    şimdi mesela petkime bakıyorum...adam 150-200 bin tl yi sadece petkime bağlamış...bunun mantıklı-rasyonel bir yatırım olması için...toplam hisse portföyünün 2 milyon filan olması lazım...borsaya sokabilecek, kenarda bir 2 milyonu daha olması lazım...diğer likit enstrümanlarda 4-5 milyonu olması lazım...il likit varlıklarının da 10-15 milyon etmesi lazım.

    evin yok, belki araban bile yok...dişinden tırnağından arttırıp 300 bin tl biriktirmişsin, bunun da 200 bin tl sinin petkime gömmüşsün...sağlam geleceği parlak diye..ama bir kötü bilanço ile 2 haftada %40 düşüyor...her gün %3-5...için yanıyor, kalbin duracak gibi oluyor.

    girişte bu nedenle portföy oluşturma teknikleri, stratejilerini konuştuk..yazıştık...inanılmaz hesapsız kitapsız işler yapılıyor, saçma sapan riskler göze alınıyor.

    sonra bist te uzun vade para kazanılmaz..burası kumarhane...burası şöyle, burası böyle...sanki her şeyi çok iyi yaptın, tüm kurallara uydun, herşeye rağmen sonuç kötü oldu...zaten yola çıkarken %90 kaybedecek şekilde başlamışsın işe...başarılı olsan sürpriz, şans olurdu.
    Bunu benim için yazmadığını varsayarak yorumlayım, herkesin portfoy risk dağılımı kendi bileceği iş, yaşına, tercihine, yatırım anlayışına göre değişir, hap gibi herkese aynı reçete olmaz, ama riski bölmek lazım o net. Nihayetinde gidip kredili alım yapmadık, xu30 dışı senet almadık, geleceği parlak olduğunu düşündüğümüz, görece ucuz bir şirkete 10 yıldır ortağız, daha nasıl uzun vadeci olalım.

    Senet çatır çatır düştü, üstelik yatırımları bitiş arefesinde, bir kötü bilanço ile olacak şey mi, ben uzun vadeciyim diye bunu dert etmemek saçmalık olur, ciddi dert ettim hatta sırf bu sebepten artık yatırım stratejimi değiştiriyorum bu borsa için. Ortada net bir fiyat var, nereden nereye geldiği var, sanki çok yükselmş gibi, isterse seneye 10 katına çıksın artık. Normal bir borsada bu hareketler olmaz, zaten insider'ın her türlüsü açıkça dönüyor. Türk borsasının uzun vadede getiri sağlamadığı ise, ilk elden tecrübe etmiş benim için tartışmasız bir gerçek, dedem 20 tl'ye tarla almış hesaplarına da, aldatmacı uzun lineer grafiklere de karnım tok, isteyen de yapar kendi bilir.

    1994, 2000, 2008 krizlerini gördüm, 2000 ve 2008 krizlerinde görece dip seviyelerden senet aldım, bu defa ilave almayacağım, tercihim bu yönde.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

  7.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Başka olasılık var mı.Günlerce doları yukarı sürekli sürecek güç iç mihraklarda var mı .Diyelim ki güç var, herhangi bir iç mihrak reise kim olduğunu farkettirmeden ve onu kızdırmayı göze alarak günlerce doları yukarı sürebilir mi.Ekonomi sadece ekonomi değildir.Siyaset,jeopolitik olgular,din herşey vardır ekonominin içinde.Ben üstelik asıl borsanın belli iç mihraklar tarafından tutulduğuna ,büyük bir göçüşe izin verilmediğine inanıyorum.
    İyi güzel de dolar yükselirken ben ne yapıyorsam, TCMB de aynını yapıyor. yani sadece seyrediyoruz. hadi benim yapacak bir şeyim yok da seyrediyorum, TCMB hiç mi bir şey yapamıyor?

  8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Buyuk dusunur, yasam feylezofu Halil BUHUR da bazi hisselerini satip dolara gecmis, simdilik memnun imis...

    Syg,
    Kağıtlarını güzel fiyattan satıp 4 altında dolara geçmişse tebrik ederim ama hiç zannetmiyorum bunu yapabildiğini.

    Ben asla 100 TL'den Tüpraş, 5 TL'den Petkim veya Soda satmam. Satanada şaşarım, bundan sonrada düşebilir nereye kadar düşer bilemem ama yemişiz bir nane, satacaksamda Tüpraş'ın 200 TL olacağı günü bekler o güne kadarda Allah kaza bela vermediği sürece sabrederim.

Sayfa 569/637 İlkİlk ... 69469519559567568569570571579619 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •