Originally Posted by
clann
S.A. hocam merak ettiğim konu stop seviyesini nasıl belirliyorsunuz? Yeni yeni teknik öğreniyorum kusuruma bakmayın. Tesekkürler.

Originally Posted by
clann
Mesela ben 6.10 dan alış yaptım 1 ATR değeri stop koyduğumda stop 5.69 yapıyor.Oysa sizin stop 5.94 yani ben mi yanlış stop koyuyorum.
Simdi soyle anlatayim.
Stop sekle gore formasyona gore degisir. Herseye gore degisir yalnizca teknik degil hersey.
93 94 daha once gorup dondugu seviye genelde orata tekrar geldiginde daha asagi dip yapar. Birde 60 lik aldaydi onun icin direk 6.41 e gitti. 60 ligi kotu olsaydi zaten stoplardi.
Stop islem yaptiginiz vadeye gore degisir.
Mesela gunlukcuyseniz. Bugun 6.41 donusunde tam 28 29 iken 5 lik ortalamalar kesti ve stop oldu. Bu yukselen stoptu. Yani satip daha asagidan mal almak icin komple kagidi terketmek icin degil.
Stop kullanan hic kimse serzeniste bulunmaz. Surekli stop olunuyorsa ya alis yeri kotudur yada piyasa.
Stopta macd ve ma kullanirim ben.
Mesela yunsa 6.80 stoptu bugun tam ordan dondu cunku 5 dakikalik ma oradaydi.
Kagit 7.07 kapattigi icin ma yukari cikti yani yukseldi stop seviyesi bu yukselen stoptur.
Mesela fener 34.50 de seanslik ortalamalar var bugun altinda kapatti. 15 20 gundur gucunu koruyan kagit gucu kaybetti. Gunluk macdida sata girebilir. Ne yapar atiyorum hizli 35 36 lara atmaz ise bekletir.
Yada asaya bir vurup yunsanin 4.60 a vurdugu gibi vurup cikar sonra ala girer. Vs vs. Yani cok kapsamli stoplar var.
Sadece teknik degil hersey. Kagidi iyi tanima, hissetme, O anki piyasa sartlari, senedin gucu, takasi, orta vadeli konumu. Butun taslari yerine oturtup alim satim yapmak cok kolay degil.
Twitter : @Sacro_trade
Boğa piyasaları kötümserlikten doğar,Kuşkuculukla gelişir,iyimserlikle büyür,coşku ile ölür.
Yer İmleri