Sayfa 578/637 İlkİlk ... 78478528568576577578579580588628 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,617 - 4,624 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by bourvil Yazıyı Oku
    Herkese merhabalar. Tez çalışmamı ülkemizdeki hisse senedi yatırımcılarının davranışları, duyguları ve risk algılarının yatırım kararlarına etkisi üzerine yapıyorum. Bunun için bir anket formu oluşturdum. Literatüre katkıda bulunacağına inandığım bu çalışma için 5 dakikalık anketi cevaplayıp çevrenizde ki yatırımcılarla paylaşabilirseniz çok sevinirim. Yardımlarınız ve ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim. Anket linki http://www.surveey.com/SurveyStart.a...411164a6be8904 bu şekildedir. İyi forumlar dilerim.

Saygılarımla.
    Merhaba,

burası beyaz yakaya destek olmak için açılmış bir başlık..ayrıca doktora düzeyinde eğitim almış biri olarak bu tür çalışmalara her zaman gönüllü olarak destek olmaya çalışmışımdır. bu çerçevede anketi doldurmak için girdiğimde,

i-) bir kere anket 5 dk lık değil, hakkıyla, okuyup anlayarak cevap vermek isterseniz en az yarım saat sürecek bir anket...5 dk diyerek tıklanmasını sağlayabilirsiniz, ama beklentinin çok üstünde bir zaman gerekeceği için, girenlerin %90 ı anketi doldurmaktan vazgeçer.

ii-) bu kadar uzun ve zaman alıcı bir anket, bir süre sonra bazı sorulara baştan savma cevap vermeye sebep olur...işte mesaiden harcayarak doldurduğumuz bu tür iş yeri anketler(şirket içi çok önemli konularla ilgili olsa bile), uzun sürdüğünde katılımcılar soıkılabiliyor...kaldı ki bu tür gönüllü bir ankette sıkılma olayı daha çok olacaktır...bu nedenle fazla katılımcının kritik olduğu bu tür bir ankette, gereken süreyi azaltmaya çalışmak faydalı olabilir.

iii-) en acı ve üzücü olan ise şu.. yarım saatten fazla süren anketi tamamlayıp kaydet dediğimde, hata verdi...ve tekrar deneyin dedi...üstelik cevaplar kaydedilmediği, anonim olduğu için her şey uçtu gitti...hata mesajında bir detay da yok (chrome kullanıyorum, belki ie gerekiyordur...ya da versiyon sorunu olabilir)...bu nedenle tekrar anketi doldurmayı tabii ki düşünmüyorum...değişik senaryolar için sistemi test etmek faydalı olabilir.

çalışmalarında başarılar.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Uğur Gürses in hayatı muhalefet zaten..Kimse kusura bakmasın, dünyanın en adaletsiz vergilerinden biri olan akaryakıttaki %60 a varan verginin bir şekilde düşmesi şarttı..refah adaletini bozucu en önemli kalemdir akaryakıt vergisi..üstelik petrol ve dolar şu anda zaten çok yüksek, seçim sonrası ortalık yatışınca bu yüksek fiyatlar zaten geri gelecektir...yani devletin kayda değer bir ötv kaybı da olmaz.

ben 1-2 yıldır akaryakıtta vergi düşüşünü savunanalardanım...makro ekonomik bazda tüm fiyatlamalara etki ettiği için, enflasyon ve faiz üzerinde çok olumlu etkisi olabilecek bir adım...bu nedenle günün sonunda sosyal açıdan ve kritik parametrelere katkısı açısından bu hamle zarar değili fayda getirir.

ciddi akaryakıt fiyat artışlarında hep 1-2 gün yollarda tenhalaşma olurdu...bu sefer sanki daha da bariz bir etki oluştu...bıçak kemiğe dayanmış olabilir, her gün trafiğe çıkan biri olarak, bariz bir trafik azalması görüyorum son 4-5 gündür.

not: olur da dolartl ve petrol artmaya devam eder ve vergi kaybı kayda değer bir noktaya ulaşırsa...bir zahmet başka kalemlerden ek gelir bulsunlar...zırt pırt geçici ötv indirimleri yapmasınlar...zaten bu tür 5-6 aylık indirimler, şirketleri zorluyor ve pazar dengesini bozuyor bence...talep öne geliyor, geçici yoğunluk oluşuyor...vergi normale döndükten sonra, işler bir anda duruyor...haa bir de, patronlara durmadan vergi affı getirmesinler, adam gibi doğrudan vergi toplasınlar bir zahmet.
    Uğur gürsesi severim muhalefet olması yazdıklarının değerini azaltmaz.
    2 Mayıs
    “Ağbal, ÖTV'nin bütçe gelirlerinde önemli bir kalem olduğunu vurgulayarak, "Yaklaşık 130 milyar TL para topluyoruz, bunun yüzde 46'sı akaryakıttan geliyor. Akaryakıtta 0,50'lik bir indirim için 16 milyar TL vergiden vazgeçmemiz gerekiyor, bu da bütçeye önemli bir yük getirir" değerlendirmesini yaptı.”

Beni rahatsız eden. Sanki üzerimizden bir kasırga geçiyor biz yeterince saklanırsak kurtulacağız izlenimi ile iş yapılması.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

3.  Alıntı Originally Posted by bourvil Yazıyı Oku
    Herkese merhabalar. Tez çalışmamı ülkemizdeki hisse senedi yatırımcılarının davranışları, duyguları ve risk algılarının yatırım kararlarına etkisi üzerine yapıyorum. Bunun için bir anket formu oluşturdum. Literatüre katkıda bulunacağına inandığım bu çalışma için 5 dakikalık anketi cevaplayıp çevrenizde ki yatırımcılarla paylaşabilirseniz çok sevinirim. Yardımlarınız ve ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim. Anket linki http://www.surveey.com/SurveyStart.a...411164a6be8904 bu şekildedir. İyi forumlar dilerim.

Saygılarımla.
    anketi doldurdum. Sonuçlar çıktığında paylaşırsanız sevinirim.

4.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Uğur gürsesi severim muhalefet olması yazdıklarının değerini azaltmaz.
    2 Mayıs
    “Ağbal, ÖTV'nin bütçe gelirlerinde önemli bir kalem olduğunu vurgulayarak, "Yaklaşık 130 milyar TL para topluyoruz, bunun yüzde 46'sı akaryakıttan geliyor. Akaryakıtta 0,50'lik bir indirim için 16 milyar TL vergiden vazgeçmemiz gerekiyor, bu da bütçeye önemli bir yük getirir" değerlendirmesini yaptı.â€

Beni rahatsız eden. Sanki üzerimizden bir kasırga geçiyor biz yeterince saklanırsak kurtulacağız izlenimi ile iş yapılması.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    yazdıkları değersiz demedim...en donanımlı 5-10 ekonomistten biri zaten..ama her zaman bardağın boş tarafına bakıyor...ben de muhalif fikirliyimdir genelde...ama bence ideolojiyi işine karıştırıyor biraz.

ekonomi yorumcularının, ya da finans piyasalarında çalışanların bulundukları pozisyona göre bardağın hep dolu ya da hep boş tarafını görmelerine, anlatmalarına kıl oluyorum...hep olumlu taraftan baklar için de iyi şeyler düşünmüyorum.

bize bardağın dolu ve boş taraflarını birlikte anlatacak adam lazım..bu bölünmüşlükte zor tabii ki...ama Allah tan erkin şahinöz gibi bir kaç bağımsız çalışan uzman var...bunları daha çok dikkate almak lazım bence.

5. Uzun vadeli portföyün son durumu, hisseler ve faz1 için ayrılan 10xtl nin ne kadarı kullanıldı şimdiye kadar,

aksa= 7x
    brisa= 7x
    doas= x
    jants= 3x
    petkm= 10x
    pegasus= x
    poltk= 4x
    uluse= 7x

Maalesef portföyüm yaşanan düşüşte endeksi yenemedi...en büyük darbeyi de grafik pahalı sınırında olan aksa ve petkim den yedi...bu iki hisse olmasa endeksi %3-5 yenmiş olacaktı portföy... (hedef neydi portföyün endeksi yıllık bazda %10 yenmesi)...%20 düşüşte artıda olduğum tek hisse poltk...göz kamaştırıyor, maşallah ı var..1. çeyrek bilançosu beklenenden iyi gelen tek hissem oldu zaten. (pegasus ve doas bu hafta ilk alımlar yapıldı, onlar değerlendirme dışı).

özetle, portföy endeksi yenemese de, yaklaşık endeks kadar düştü..hedge kontrat lar sayesinde bu düşüşe rağmen portföy artıda devam ediyor (100 bin altına inildiğinde hedge pozisyonu geçici kapamıştım...102 üzerinden tekrar koruma pozisyonunu açtım).

evet, yorumları alabilir miyim? doğru yolda mıyım? makro gidişat konusunda, ekonomi ya da borsa fena olmasam da, hisse portföy seçimi-yönetimi konusunda acemi sayılırım, ne de olsa yeni bir uzun vade hisse yatırımcısıyım.

6. Şu an için belirsizlik yükselerek devam ediyor, piyasayı yukarı sürecek herhangi bir beklentide yakın zamanda gözükmüyor. 35 ülkede faaliyet gösteren bir fonun Türkiye yöneticisi ile şansa 20 dk konuşma fırsatı buldum bir ay önce, yabancıların Türkiye algısının yok olduğunun yatırımcı çekmekte zorlandığının, hükümetin hiçbir şekilde iktidarı bırakmayacağı algısının olduğundan yönünün batı değilde doğu olduğundan bahsetti. Klasik bir bakış açısı dedim küllerinden yeniden doğmasını bilir bu ülke o kadarda karamsar olmamak lazım diye telkin etmeye çalıştım

Şu an için aşağı yönün daha ağır bastığını düşünüyorum sebepler ise

Açıklanan paketler
    Fed 3 defa daha faiz arttıracak,
    8 temmuz olası ikinci tur,
    Şirketlerin bilanço beklentisi kalmadı,
    Hükümetin kaş yapıcam derken göz çıkarıcı politikaları ya da söylemleri
    Dahası da var da şimdi aklıma gelmiyor. Eklemekeri diğer arkadaşlardan da bekliyoruz.

100 bin altı hisse senetlernde agrasif düşüş sergiliyen beklentili olan kapıtlarda alım kolluyorum.

Aselsan, tavhl, brisa, egeen hisseleridir bunlar.

Saygılar.

Değerli yorumları ve katkılarından ötürü sayın Cautionary ve dudu ya teşekkür ederim.

7.  Alıntı Originally Posted by Ponkida Yazıyı Oku
    Şu an için belirsizlik yükselerek devam ediyor, piyasayı yukarı sürecek herhangi bir beklentide yakın zamanda gözükmüyor. 35 ülkede faaliyet gösteren bir fonun Türkiye yöneticisi ile şansa 20 dk konuşma fırsatı buldum bir ay önce, yabancıların Türkiye algısının yok olduğunun yatırımcı çekmekte zorlandığının, hükümetin hiçbir şekilde iktidarı bırakmayacağı algısının olduğundan yönünün batı değilde doğu olduğundan bahsetti. Klasik bir bakış açısı dedim küllerinden yeniden doğmasını bilir bu ülke o kadarda karamsar olmamak lazım diye telkin etmeye çalıştım....
    ikili, özel bir sohbet olduğu için açık konuşmuş arkadaş...tespitleri çok yerinde ve tümüne katılıyorum...riskler yüksek, bu nedenle getiri potansiyeli fazla..bu riskler olmasa fiyatlar burada olmaz, hatta bazı riskler gerçeklşirse daha da düşebilir endeks diyoruz.

peki ne yapmalıyız, zamana yayılı, kademeli alımlar...u-100 90 bin, 80 bin, 70 bin bile olabilir, ihtimal dahilinde diyip, buna göre plan yapmak..ve risklere karşı gerekli tedbirleri almak(örneğin likit portföyde en az %30 oranında döviz+altın bulundurmak).

8. Sn cautionary portföye yorum çok haddime değil de bir sorum olacak. Altinin yaklaşık 20 yil önce tl bazlı fiyatının şimdiki fiyatının yüzde biri olduğu düşünülürse su andaki altin tahvili getirisinin de net olarak yıllık yüzde 2.4 getirisi olduğunu göz önüne alarak portföyünüzün tamamlandıktan sonraki 10 ve 20 yıllık süreçlerde gram altını geçme olasılığını nerelerde görüyorsunuz?

Sayfa 578/637 İlkİlk ... 78478528568576577578579580588628 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •