Alıntı Originally Posted by urgent Yazıyı Oku
Sn.Cautionary

Petkimde gördüğüm kadarıyla alımlarınızı tamamlamışsınız inş bundan sonrası yükseliş olsun.
Sizin için sakıncası yoksa alımlarınızı yaparken nasıl bir strateji izlediğinizi anlatabilir misiniz?

Ben bugünkü önüme çıkan Petkm grafiği neticesinde şöyle bir yol izlemiş olabileceğinizi düşünüyorum. 6 ay önce Petkm biriktirmeye başlamış olsanız, en son 5 ay önce 8,13 zirvesini gördü. Bu zirveyi referans alarak zirveden sonraki her bir %5'lik düşüşte x alım yapmış olsanız en son 10x alımınızı yaklaşık 4,86 da bitirmiş olmanız lazım. Bu şekilde sistematik bir yöntem mi izliyorsunuz yoksa görece ucuz gördükçe alım mı yapıyorsunuz.
Saygılar.
petkim çok düştüğü için faz-1 alımlarımı tamamladım...her %5-10 arası düşüşte planladığım alımın %10 unu yapıyorum...aslında şubat-mart gibi başladım petkim almaya.

faz-1 de diğer hisselerde de planladığım alımları tamamlayıp 100x tl lik alımlarımı tamamladıktan sonra faz2 alımlarıma başlayacağım...o zaman petkim daha da düşmüş olursa yine alım yapabilirim...ama önce portföyde faz-1 alımlarımı tamamlamam lazım..bu prensip portföyde bir hissenin ağırlığının %10-15 geçmemesi açısından önemli.

bu arada, 300-500 bin tl lik borsa portföyünü tek kalemde tek bir hisseye gömen arkadaşlar görüyorum...işte o zaman kafama sıkasım geliyor, köprüden aşağı atlamak gibi bir şey.