Sayfa 580/637 İlkİlk ... 80480530570578579580581582590630 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,633 - 4,640 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Yolun başındaki biri olarak doğru veya yanlış diyemem ancak sahibi kim kriterini baz alarak Koç, Oyak, İş ve Sabancı grubunun dışına bu kadar çıkmamayı tercih ederdim.

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben de tercih etmezdim...alınacak grafik pahalı olmayan hisse vardı da biz mi almadık ama böyle giderse, koç-oyak-iş grubu ağırlığı artacak...grafik pahalı dediğim bazı hisseelr artık bu kurala takılmıyor...işler biraz daha kötü giderse, hisse seçimi daha kolay olacak.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    hatay
    Gönderi
    501
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Maalesef patrona güvensizlik var, haklı olarak...mesela socar dan 750 milyon euro karşılığı %18 hisse aldı...alım sırasında bile bu değerlemeyi pahalı bulanlar vardı...şimdi çok daha pahalı hale geldi..sonuçta petkim in yarısı halka ait, bu nedenle petkim in aleyhine, socar ın lehine kararlar (fazla abartmadan tabii ki), verilmesi mümkün.

sırf bu 750 milyon euro, 5 ayda tl bazında 1 milyar ek yük getirdi...10 seneye yaysa, yıllık 100 milyon tl kardan gitmesi demek...bu 750 milyonun tamamı ödenmedi sanırım, bu nedenle net döviz pozisyonuna etki etmemiştir, ama sonuçta bu parayı petkim ödeyecek.

evet, kimse salak değil...işler iyi giderken olumlu haberler abartılır, kötü gitmeye başlayınca da olumsuzluklar...zaten büyük para çoşkuda satıp, hüsran dönemlerinde alarak esas parayı kazanıyor...yoksa hisselerin pek de cazibesi olmazdı...özellikle biizm gibi gelişmekte olan piyasalarda.

bu nedenle hayal kırıklığına da düşmemek lazım...burası gelişmiş bir ülke değil...sağlam bir paramız yok...dolayısıyla para kazanmak zor, ama kazanmasını bilene normalden çok daha fazla getiri vaadediyor bizim borsamız.

hangi yöntemler yaptılar bunu?
    satınalma-yatırım gibi işlerde ödemenin birazı özkaynak çoğu kredi ile olur normalde. dışardan aldığın kredinin de her sene faizini ödersin sonra imkanın olduğu kadar anaparasına ödeme yaparsın. Şirketler kar için vardır. %18 hisse karşılığı aldığın temettü ile faiz+anapara ödemesini yapıp üste kar kalması lazım. yoksa petkim i socara peşkeş çekmişsin gibi olur ki böyle olmaması lazım.

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Uzun vadeli portföyün son durumu, hisseler ve faz1 için ayrılan 10xtl nin ne kadarı kullanıldı şimdiye kadar,

aksa= 7x
    brisa= 7x
    doas= x
    jants= 3x
    petkm= 10x
    pegasus= x
    poltk= 4x
    uluse= 7x

Maalesef portföyüm yaşanan düşüşte endeksi yenemedi...en büyük darbeyi de grafik pahalı sınırında olan aksa ve petkim den yedi...bu iki hisse olmasa endeksi %3-5 yenmiş olacaktı portföy... (hedef neydi portföyün endeksi yıllık bazda %10 yenmesi)...%20 düşüşte artıda olduğum tek hisse poltk...göz kamaştırıyor, maşallah ı var..1. çeyrek bilançosu beklenenden iyi gelen tek hissem oldu zaten. (pegasus ve doas bu hafta ilk alımlar yapıldı, onlar değerlendirme dışı).

özetle, portföy endeksi yenemese de, yaklaşık endeks kadar düştü..hedge kontrat lar sayesinde bu düşüşe rağmen portföy artıda devam ediyor (100 bin altına inildiğinde hedge pozisyonu geçici kapamıştım...102 üzerinden tekrar koruma pozisyonunu açtım).

evet, yorumları alabilir miyim? doğru yolda mıyım? makro gidişat konusunda, ekonomi ya da borsa fena olmasam da, hisse portföy seçimi-yönetimi konusunda acemi sayılırım, ne de olsa yeni bir uzun vade hisse yatırımcısıyım.
    Sn.Cautionary

Petkimde gördüğüm kadarıyla alımlarınızı tamamlamışsınız inş bundan sonrası yükseliş olsun.
    Sizin için sakıncası yoksa alımlarınızı yaparken nasıl bir strateji izlediğinizi anlatabilir misiniz?

Ben bugünkü önüme çıkan Petkm grafiği neticesinde şöyle bir yol izlemiş olabileceğinizi düşünüyorum. 6 ay önce Petkm biriktirmeye başlamış olsanız, en son 5 ay önce 8,13 zirvesini gördü. Bu zirveyi referans alarak zirveden sonraki her bir %5'lik düşüşte x alım yapmış olsanız en son 10x alımınızı yaklaşık 4,86 da bitirmiş olmanız lazım. Bu şekilde sistematik bir yöntem mi izliyorsunuz yoksa görece ucuz gördükçe alım mı yapıyorsunuz.
    Saygılar.

4.  Alıntı Originally Posted by urgent Yazıyı Oku
    Sn.Cautionary

Petkimde gördüğüm kadarıyla alımlarınızı tamamlamışsınız inş bundan sonrası yükseliş olsun.
    Sizin için sakıncası yoksa alımlarınızı yaparken nasıl bir strateji izlediğinizi anlatabilir misiniz?

Ben bugünkü önüme çıkan Petkm grafiği neticesinde şöyle bir yol izlemiş olabileceğinizi düşünüyorum. 6 ay önce Petkm biriktirmeye başlamış olsanız, en son 5 ay önce 8,13 zirvesini gördü. Bu zirveyi referans alarak zirveden sonraki her bir %5'lik düşüşte x alım yapmış olsanız en son 10x alımınızı yaklaşık 4,86 da bitirmiş olmanız lazım. Bu şekilde sistematik bir yöntem mi izliyorsunuz yoksa görece ucuz gördükçe alım mı yapıyorsunuz.
    Saygılar.
    petkim çok düştüğü için faz-1 alımlarımı tamamladım...her %5-10 arası düşüşte planladığım alımın %10 unu yapıyorum...aslında şubat-mart gibi başladım petkim almaya.

faz-1 de diğer hisselerde de planladığım alımları tamamlayıp 100x tl lik alımlarımı tamamladıktan sonra faz2 alımlarıma başlayacağım...o zaman petkim daha da düşmüş olursa yine alım yapabilirim...ama önce portföyde faz-1 alımlarımı tamamlamam lazım..bu prensip portföyde bir hissenin ağırlığının %10-15 geçmemesi açısından önemli.

bu arada, 300-500 bin tl lik borsa portföyünü tek kalemde tek bir hisseye gömen arkadaşlar görüyorum...işte o zaman kafama sıkasım geliyor, köprüden aşağı atlamak gibi bir şey.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    petkim çok düştüğü için faz-1 alımlarımı tamamladım...her %5-10 arası düşüşte planladığım alımın %10 unu yapıyorum...aslında şubat-mart gibi başladım petkim almaya.

faz-1 de diğer hisselerde de planladığım alımları tamamlayıp 100x tl lik alımlarımı tamamladıktan sonra faz2 alımlarıma başlayacağım...o zaman petkim daha da düşmüş olursa yine alım yapabilirim...ama önce portföyde faz-1 alımlarımı tamamlamam lazım..bu prensip portföyde bir hissenin ağırlığının %10-15 geçmemesi açısından önemli.

bu arada, 300-500 bin tl lik borsa portföyünü tek kalemde tek bir hisseye gömen arkadaşlar görüyorum...işte o zaman kafama sıkasım geliyor, köprüden aşağı atlamak gibi bir şey.
    Teşekkürler

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    ben de tercih etmezdim...alınacak grafik pahalı olmayan hisse vardı da biz mi almadık ama böyle giderse, koç-oyak-iş grubu ağırlığı artacak...grafik pahalı dediğim bazı hisseelr artık bu kurala takılmıyor...işler biraz daha kötü giderse, hisse seçimi daha kolay olacak.
    Beğendiğim hisseler grafik pahalı durumdaysa daha az beğendiklerimi almak yerine beklemeyi tercih ederdim o zaman da.

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Cevap için teşekkürler.insallah borsamız da ülkemiz de reel olarak sürdürülebilir şekilde büyür.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Maalesef patrona güvensizlik var, haklı olarak...mesela socar dan 750 milyon euro karşılığı %18 hisse aldı...alım sırasında bile bu değerlemeyi pahalı bulanlar vardı...şimdi çok daha pahalı hale geldi..sonuçta petkim in yarısı halka ait, bu nedenle petkim in aleyhine, socar ın lehine kararlar (fazla abartmadan tabii ki), verilmesi mümkün.

sırf bu 750 milyon euro, 5 ayda tl bazında 1 milyar ek yük getirdi...10 seneye yaysa, yıllık 100 milyon tl kardan gitmesi demek...bu 750 milyonun tamamı ödenmedi sanırım, bu nedenle net döviz pozisyonuna etki etmemiştir, ama sonuçta bu parayı petkim ödeyecek.

evet, kimse salak değil...işler iyi giderken olumlu haberler abartılır, kötü gitmeye başlayınca da olumsuzluklar...zaten büyük para çoşkuda satıp, hüsran dönemlerinde alarak esas parayı kazanıyor...yoksa hisselerin pek de cazibesi olmazdı...özellikle biizm gibi gelişmekte olan piyasalarda.

bu nedenle hayal kırıklığına da düşmemek lazım...burası gelişmiş bir ülke değil...sağlam bir paramız yok...dolayısıyla para kazanmak zor, ama kazanmasını bilene normalden çok daha fazla getiri vaadediyor bizim borsamız.
    Petkimde belli bir risk kabul edilerek alınabilir sadece hsbc neden 4,5 hedef fiyat vermiş onu bulamadım. Onu merak ediyorum.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

Sayfa 580/637 İlkİlk ... 80480530570578579580581582590630 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •