Sayfa 93/612 İlkİlk ... 43839192939495103143193593 ... SonSon
Arama sonucu : 4890 madde; 737 - 744 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

1. Pek yazan çizen yok , ama ben muhtemelen PETUN da gelebilcek tepkiye engel olan kişiyim Galiba biraz fazla sayıda PETUN aldım ki , benim pozisyonlarımı bekliyorlar ama avuçlarını yalarlar

efe78 , bende olaki aşağılara sarktırırlarsa diye hep aşağılara alışlar giriyorum ama pek aşağıda yapmaya niyetleri yok gibi.... Sürekli baskı koyuyorlar.... bende canım sıkılınca çizip atıyorum kenara Zaten senette neredeyse yapıcıdan başka satıcı yok gibi..... Alıcı ilgiside az..... Bakalım bilançoları bekleyeceğiz ve gelecek senelerdeki temettü verimlerinin daha iyi olmasını .... Böylece senetin kelepirliği ortaya çıkacak....

Şirketin karlılığı istikrarlı şekilde böyle devam etse , her 3 ayda bir şirketin değerinin %4 artması demek oluyor.... yani şu anda defter değeri 11.50 olan şirket 8.68 de kapattı. her 3 ayda bir bu karlılık devam etse her çeyrekde 45 kuruş daha değer artışı yaşanacak....

Yani Spek hani bendeki pozisyonları istiyorsan , onları buralardan alamazsın , aşağı baskı yapıp düşürmeye kalkarsan zaten aşağılarda alışlarımı görürsün Bakalım 6 aylıklar nasıl gelecek , hep birlikte göreceğiz....

------------------------------
    yatırım tavsiyesi değildir....

2.  Alıntı Originally Posted by Lonely_Trader Yazıyı Oku
    Pek yazan çizen yok , ama ben muhtemelen PETUN da gelebilcek tepkiye engel olan kişiyim Galiba biraz fazla sayıda PETUN aldım ki , benim pozisyonlarımı bekliyorlar ama avuçlarını yalarlar

efe78 , bende olaki aşağılara sarktırırlarsa diye hep aşağılara alışlar giriyorum ama pek aşağıda yapmaya niyetleri yok gibi.... Sürekli baskı koyuyorlar.... bende canım sıkılınca çizip atıyorum kenara Zaten senette neredeyse yapıcıdan başka satıcı yok gibi..... Alıcı ilgiside az..... Bakalım bilançoları bekleyeceğiz ve gelecek senelerdeki temettü verimlerinin daha iyi olmasını .... Böylece senetin kelepirliği ortaya çıkacak....

Şirketin karlılığı istikrarlı şekilde böyle devam etse , her 3 ayda bir şirketin değerinin %4 artması demek oluyor.... yani şu anda defter değeri 11.50 olan şirket 8.68 de kapattı. her 3 ayda bir bu karlılık devam etse her çeyrekde 45 kuruş daha değer artışı yaşanacak....

Yani Spek hani bendeki pozisyonları istiyorsan , onları buralardan alamazsın , aşağı baskı yapıp düşürmeye kalkarsan zaten aşağılarda alışlarımı görürsün Bakalım 6 aylıklar nasıl gelecek , hep birlikte göreceğiz....

------------------------------
    Bu hissede yazan olmaz çünkü aksiyon yok hareket yok hele yaşar grubu olunca...

SM-J700H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by metamorfoz100 Yazıyı Oku
    Bu hissede yazan olmaz çünkü aksiyon yok hareket yok hele yaşar grubu olunca...

SM-J700H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ben alıştım bu aralar , bende birde VESBE var.... oda bundan farksız.... çünkü oda piyasada ben gibi yatırımcıların elinde dağınık... Böyle olunca temettüyle yetiniyoruz.... ama böyle kırılgan piyasada ve ekonomik sıkıntıda VESBE ve PETUN daki pozisyonlarımda gönül rahatlığıyla uyuyorum , korkusuzca..... Elbet bir gün layık oldukları değerleri görecektir.... Daire yatırımı yerine , bunlara yatırım yapıp bekleyeceğim.....

-------------------------------

4. Lonely Trader,petunda ve egserde beraberiz anlaşılan.Her ikisinin finansallarında sorun yok,hatta ucuz,ancak hasılat ve karlılıkta durgunluk yaşıyorlar,özellikle petun.Piyasa hasılat ve karlılıkta artış gösteren,gösterebilecek senetlere yöneliyor gördüğüm kadarıyla.Tabi bir de bist1oo,hatta bist30 da etkili olan senetlere..viop nedeniyle.ky olarak bizler, hele azıcık rakamların dilinde anlayanlar ise ucuz kalmış senetlere yöneliyor,haklı olarak...son 1,5 yılda egser ve petunu banvt ve thyao ile değiştirmeyi çok düşündüm ama cesaret edemedim...diyeceğim o ki doğru risk almak kazandırıyor,tabi alabilirsen.

5.  Alıntı Originally Posted by efe78 Yazıyı Oku
    Lonely Trader,petunda ve egserde beraberiz anlaşılan.Her ikisinin finansallarında sorun yok,hatta ucuz,ancak hasılat ve karlılıkta durgunluk yaşıyorlar,özellikle petun.Piyasa hasılat ve karlılıkta artış gösteren,gösterebilecek senetlere yöneliyor gördüğüm kadarıyla.Tabi bir de bist1oo,hatta bist30 da etkili olan senetlere..viop nedeniyle.ky olarak bizler, hele azıcık rakamların dilinde anlayanlar ise ucuz kalmış senetlere yöneliyor,haklı olarak...son 1,5 yılda egser ve petunu banvt ve thyao ile değiştirmeyi çok düşündüm ama cesaret edemedim...diyeceğim o ki doğru risk almak kazandırıyor,tabi alabilirsen.

-----------------------------------------------------

Hasılat artışı ve karlılık artışı faso fiso . Her zaman senedin spek tarafından toplu olup olmaması önem arz ediyor. VESBE yi incele. Bak bilançosuna , 2. temettü alışım ve hasılat patladı , kar da iyi , yeni yatırım bitti ama hala tık yok . çünkü piyasaya 1 sene önce çaktıklarını hala geri toplayamadılar..... süründürüyorlar..... gelen o süper bilançoya bile tık yok...... 6 aylıkda bence iyi gelecek yine tık olmayabilir...... bu işler bizim pozisyonlara göre..... lanet olsun 80.000 lot THYAO satıp vesbe aldımdı ... THYAO malum uzun süre kar açıklayamaz diye.... ama adamlar kara bakmıyor ... herkes sattı , onlar topladı , şimdi petrol artıyor olsa bile THY düşmüyor çünkü ellerinde toplu, henüz piyasaya çakamadılar düşürmezler...... bu işler hep bizim pozisyonlara göre oluyor.....

PETUN ve EGSER de VESBE de hepsi iyi şirketler , yani F/K oranlarına bakarsan iskontolu iyi yerlerden aldık...... VESBE de gelecek 2 senede gerek ciro ve gerekse kar olarak patlıcak.... mikseler vermem...... VESBE De 16 tl olmadan azaltmam asla pozisyonumu ..... PEtun ve EGSER de ciro artışları yaşanamıyor evet..... EGSER de inşaat beklentileri olumsuz olmasından belki olumsuz , ama fiyatı zaten bence hisseye uygulandı bile..... yani sonuçta ihracat artışları ile bence olumsuzluk giderilebilir.... borçsuz olması ikisinide güvenli liman kılıyor.... PETUN dada hep bir yabancı ortak gelsede satın alma yapsa diye umuyorum böyle birşey olsa , eminim satış 25 tl üstünden gerçekleşir
    ama tabi bunlar bizim hayallerimiz

-----------------------------------
    yatırım tavsiyesi değildir.....

6. 8,57 den kuzulara ufak bir ekleme daha yaptım...bu sene temettü miktarının azalmasını neye bağlıyorsunuz acaba...

7. bugun de malesef dayanamadım 38 lerden bir miktar aldım fakat mermi ha bitti ha bitecek...işin kötü tarafı pek buralardan dönecege de benzemiyor...allah sonumuzu hayır etsin...yakın zaman da umarım geri alım programı açıklarlar...

8.  Alıntı Originally Posted by konkasor34 Yazıyı Oku
    bugun de malesef dayanamadım 38 lerden bir miktar aldım fakat mermi ha bitti ha bitecek...işin kötü tarafı pek buralardan dönecege de benzemiyor...allah sonumuzu hayır etsin...yakın zaman da umarım geri alım programı açıklarlar...
    Temettüyü az açıklamasında acaba , içerde nakit ayırıp , bir takım yatırımlarla büyümeyi mi hedeflediler diye düşünüyorum... Sonuçta , şirket satış ve karlılıkta büyümeli , bunu başardığı ölçüde getirisi de büyük olur.... Aslında borçsuz ve de risksiz bir yatırım. ama tek sıkıntı senede ilgi yok. ve speklerin tekelinde..... sonuçta ben aldım , başkalarıda alıyor ve fiyatı hacimsiz ucuzlatıyorlar.... sonuçta bilançoları beklemekten başka birşey gelmez elimize..... Sonuçta şu berbat ortamda rahatlıkla uyuyabileceğimiz nadir şirketlerden biri.....
    -------------------------------
    yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 93/612 İlkİlk ... 43839192939495103143193593 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •