1. Ankara iskule isletme giderleri kiraci tarafindan mi karsilanacak bundan sonra yuksek cunku , 4 mio kira alacak bu sene 1 mio isletme gideri?

2. ege avm isletme giderleri 3 aylik donemde 5 mio tl,neden kaynaklanmakta, bir kereyimi mahsus,digger turlu brut zarar kacinilmaz, yilda 12-13mioo %100 dolulukla ancak kira tolayabilirken 3 aylik isletme giderinin bu seviyede olmasi anlasilmaz

3. ege avm doluluk orani nedir?

4. marmaraarkta, ilgincbir vergi resim harc gideri var,1.7 miotl, su ana kadar boyle bir gider yoktu, bunun nedeni nedir yillik 351k iken ,uc aylik 1.7mio olmus. kiraci yukumlulugunden mal sahibine gecen bir gider kalemi mi

5. iskule kiralamada bir degisim var mi

6. manzara ada ofis tarafi kiralanacak mi satisi dusunuluyor mu? kiralama faaliyetleri baslamis mi

7. insitanbulda 3 ve 4 uncu bolum tamamlanma orani nedir?

bu sorularin cevabi kactane stoktan ev sattilardan daha onemli, simdi beni genelde thyao ve Pegasus tan tanirlar, oradada en fazla onem verdigim gelir lerden cok gider yonetimi idi, isgyo da gider yonetimi onemli, burada bunu nederece yapabilecekler,olyin farkindadirlar sanirim...

tabii bunlar disinda can sikan kizilay, Antalya ve ulus un hatta hiermarketin satisi var, bunlari stamadan yapamadilar ve baka borclari haric, tahvilde 100 mio ilave ve 100 mioa da yeni bono cikardilar.. ve sirket kasasinda yalnizca 124 mio var,Sirketin yaratilan kira geliri faizlere gidiyor gibi, fazla borclu malesef, bakalim sotk erimesi ve ertelenmis gelirler tarafi nasil bir denge yaratacak, bu acidan eldeki stoklarin yeni projeler baslamadan erimesini tercih ederim,en azindan yonetim ne bok yemis net olarak ortaya cikar..

bu borclanma karsiliginda elimizde insitanbulu disraida tutarak,
manzara adalar ofis var , 224mio, 12-13 mio kira bekleniyor
ifm var , 201 mio, insaat devam ediyor,45-50mio kira bekleniyor
Tuzla arsa var, 211mio,
ve uskudar arsa var, 45mio

toplamda 680mio tl' lik bir buyukluk, ve bunlarin yarattigi bir getiri yok, degerleme harici, kabaca sirket 680mionun anapara+faizini oduyor ama bunlardan gelir yok.. ve bu rakam yalnizca tahvil bono borcuna geliyor gibi, 80mio buradan fark var , 120 mio da nakit var, 200 mio nakit kasriligi doviz ve tl banka kredileri.. isin ozeti

kabaca 10 yil konut kedisi cekmisim, kiraci oder malda benim olur defter degerimi yukseltir diyorum ama aldigim evler 2 senedir bos kiraci bulamiyorum, ve sike sike bu krediyi oduyorum durumu... sirketin en buyuk giderler yonetimidisinda sorunu budur..

sevgiler