Artan

224,40 10 12:40
43,38 9.99 12:40
46,46 9.99 12:40
59,45 9.99 12:40
88,05 9.99 12:40
Artan Hisseler

Azalan

39,02 -31.54 12:40
9,63 -9.92 12:40
304,00 -9.32 12:40
17,57 -8.82 12:40
1,26 -6.67 12:40
Azalan Hisseler

İşlem

3.204.291.990,36 12:40
3.019.761.418,75 12:40
2.910.312.366,10 12:40
2.538.916.739,60 12:40
2.187.864.357,74 12:40
Tüm Hisseler
Sayfa 209/885 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon
Arama sonucu : 7074 madde; 1,665 - 1,672 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1. Dün 18.000 lot mal aldım..... bakıyorum Spek terbiye olmuş , baskı için satış yazamıyor
    eeeee akıllı ol EUR TL olmuş 5.60 tl...... şu anda paramı koruyacak senet VESBE....

Aşağılara yazdım alışlarımı , olaki borsada şelale olursa diye biraz aşağılarda bekliyorum spek , hani aklında olsun hala alıcıyım
    Boşa kürek çekip , pozisyonlarını kaptırma , ömür boyu alamıcaksın bunları buralardan.....

--------------------------------------
    yatırım tavsiyesi değildir.....

2. ya arkadaş her gün yazmak zorunda mısın. Bize ne senin alım satımından. Sanki spek elemanısın da millete mal pazarlıyorsun gibi geliyor bana.Bir teknik analizin varsa ya da şirket hakkında bilgi varsa paylaş, yoksa hergün kendini yorma. Milyonların döndüğü yerde 18000 lot ne ki.

3. Sayin lonely de yazmasa kimse yazmicak.
    Bence motivasyon yaratan guzel yazilar yaziyor.
    Hissenin degerini elbette biliyoruz ama arada bir hatirlamak iyi oluyor.
    Saygila4.

SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by yldream Yazıyı Oku
    Sayin lonely de yazmasa kimse yazmicak.
    Bence motivasyon yaratan guzel yazilar yaziyor.
    Hissenin degerini elbette biliyoruz ama arada bir hatirlamak iyi oluyor.
    Saygila4.

SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Olumlu yorum ve desteğin için teşekkür ederim....

Burada bunları yazmamdaki gaye ,başkalarına hava atmak yada başkalarını yönlendirmek falan değil. Lakin bu forumların genelde yapıcı ve spekler tarafından takip edildiğini düşündüğüm için özellikle SPEK e buradan mesajlarımı iletmek amaçlı yazdım...Amacım burada yatırımcı arkadaşları kızdırmak değil , tam tersine bizdeki pozisyonları almak için bu kadar iyi bilanço açıklayan şirketi baskılarla bizi yıldırmaya çalışanları kızdırmaktır...

Aktauboy rumuzlu arkadaş belli ki morali bozuk , hangimizin bozuk değil ? Hani biliyorsan teknik analiz paylaş falan demişsin ya emin ol teknik analiz bilgilerimde fazlasıyla iyidir , lakin VESBE de bana göre teknik meknik boş , yani teknik sadece bizi kandırmak ve yönlendirmek için manipule ederler, o yüzden böylesine sığ senette kesinlikle teknik analizi önemsemiyorum...

Şu anda VESBE için TEMEL Analiz fazlasıyla yeterde artar bile ve ben hep yazılarımda bunu vurguluyorum ... piyasa değerimiz bugünkü kur itibariyla 369 milyon usd a düştü.... 2006 yılında ilk halka arzda 450 milyon usd üzerinden halka açılmış VESBE , 12 yıl boyunca üstüne yatırımlarını yapa yapa büyüdü..... sadece son 1 senede 100 milyon euro yatırım yaptığını kendi faaliyet raporlarında belirtiyor.... Mayıs ayında seri üretime geçeceklerini yine belirtmişler..... çok iyi gelen 3 aylık bilançoyu iplemediler bile , 6 aylıkda bir aksilik yani patron hilesi görmezsek , yine çok iyi gelecek....lakin senet siz ve bizlerin elinde olduğu içindir baskıyla aşağılarda tutuluyor...

Bende dün diğer senet pozisyonlarımı satıp , %70 ihracat çalışan VESBE yi sinirle dün baskı yapanların mallarını alarak aksiyon yaptım ve bunu burada arkadaşlarla paylaştım... Bugün bile aynısını yapıyorlar ve yine aldım.... şu anda Robot bağlanmış durumda hisseye..... ve 2 gündür otomotik yazılıma karşı işlemler oluyor.... Dün merak ettiğim satanlar takasta yarın ne olarak gözükücek onu merak ediyorum.... Yabancı yada yatırım fonu satışlarımı onu yarın takasta göreceğiz....

Şu anda böylesine kötü konjuktürde , 6 aylık bilançolara kadar sabretmek dışında yapabileceğimiz birşey yok .... 6 aylık rakamlar finansallara yandığında , bu fiyatların dahada kelepirliği ön plana çıkacaktır diye düşünüyorum...

Dün yatırımcı ilişkilerine email attım , mayıs da seri üretime geçileceği açıklanmıştı , KAPa herhangi bir bildirim gelmedi diye, konuyla ilgili bilgi arz ettim... henüz yanıt alamadım , hatta telefon edip sormayı düşünüyorum...... Sizlerinde bildiği gibi pek çok şirket her bir şeyi kapa bildirir..... ama biz nedense test üretimine Nisanda geçildiğini ve Mayısta seri üretimine geçileceğini açıklanan faaliyet raporunu okuyarak öğrendik..... Yani nedense iyi haberler bildirim olarak yapılmıyor...... işte bu da acaba PATRON bunu bilinçlimi duyurmuyor , senette farkındalık olmasın diye beni düşündürüyor ! Lakin senet kelepirlerde dolanırken hiç zamanı değilken 1 yıl önce VEstel in sahip olduğu %5 lik dilimden satış yaparak derinlik kazandırcaklarını belirtmişti....Senette olumsuzluk yaratıp önüne engel koymuşlardı..... Sonuçta yatırımcılar olarak 100 milyon euro yatırım yapılan tesisin faaliyete geçip geçmediğini bilmeye hakkımız var ve şirket bunu bizlere duyurmakla mükellef değilmi ?

Sonuçta bir yatırımcı olarak şuna inanıyorum.... VESBE de 2020 beklentilerim çok büyük... ve bence onlarda bunu biliyorlar ve alabildikleri kadar pozisyon alma derdindeler ve burada sadece bizler gibi bilinçli yatırımcılar mevcut.... Temettü getirisini önemseyen yatırımcılar.... İşte senedin aşağıda baskıyla tutulması bizleri yıldırıp bıktırıp pozisyonlarımızı almak için...... işte ben kendi adıma benimkileri alamacayaklar çünkü bir arsa yatırımı gibi düşünüp öyle hareket edeceğim..... 2-3 sene sabredeceğim.... Zaten temettüsü bile istanbuldaki bir dairenin kira gelirinin 2.5-3 katı..... Bunları hep vurguladım..... Senet için olabilecek tek büyük olumsuzluk Bölgemizde yada dünyada olabilecek bir savaş yada ülkemize uygulanacak bir Ambargo..... Bu senaryolar gerçekleşmediği sürece VESBE benim için güvenli bir liman.......

------------------------------------------------------------
    yatırım tavsiyesi değildir....

5. Bu hisse anz nin oyuncagidir. Esas tatava yüzde 5 lik hisse satışı dir. Muhtemelen kendisi alacağından hisse fiyatinin yükselmesini engellemektedir

6. Samsung için Türkiyede OEM üretim anlaşması imzaladığı dedikoduları kulağıma geliyor. Ama yine Kap a açıklama yok.

7.  Alıntı Originally Posted by alanzo Yazıyı Oku
    Samsung için Türkiyede OEM üretim anlaşması imzaladığı dedikoduları kulağıma geliyor. Ama yine Kap a açıklama yok.
    OEM üretim hangi ürün gamında? VESBE nin şu ana kadar yapmış olduğu çamaşır ve kurutma makinesi yatırımı , bulaşık makinası kapasite artışı ve yine yeni yatırım kararları , hep bir şekilde bir büyük anlaşmanın olabileceği hissini bana da düşündürüyor.... Yani Patron bir beklentisi olmasa kapasite %85 lerde iken bu yatırımları yapmazdı....

------------------------------------
    yatırım tavsiyesi değildir...

8.  Alıntı Originally Posted by Lonely_Trader Yazıyı Oku
    OEM üretim hangi ürün gamında? VESBE nin şu ana kadar yapmış olduğu çamaşır ve kurutma makinesi yatırımı , bulaşık makinası kapasite artışı ve yine yeni yatırım kararları , hep bir şekilde bir büyük anlaşmanın olabileceği hissini bana da düşündürüyor.... Yani Patron bir beklentisi olmasa kapasite %85 lerde iken bu yatırımları yapmazdı....

------------------------------------
    yatırım tavsiyesi değildir...
    Beyaz eşya olarak. Spesifik bı ürün yok.

Sayfa 209/885 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •