Sayfa 134/1027 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234634 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 1,065 - 1,072 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. yazdıklarınıza saygı duymakla birlikte müsaade edinde canı yananlar azcık bam telinede dokunsun bora yaşar bey.

http://youtu.be/Yy7zXEVIMgA

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Başlıkta sevmediğim hava , takım tutar gibi konuya yaklaşımın egemen olması.

Belki de iddialı başlığından oluyor bu durum.

Oysa son iki ayda (tüm hatalara rağmen) öyle marjlarda alım satım imkanı verdi ki dolar kuru, 100 k da adamın bir yıllık geçim parasını çıkarır.

Bırakın 2 ayı, iki haftanın iş günleri içinde 350 den 3,40a inen dolar kuru, oradan 3,92 lere ve dün 3,50 lere düştü. Bugün geldiği yer malum.

Kaç kişi yararlandı acaba?

Bunun çoğu da bu başlıktaki tezahürat ve de kur sürekli çıkacak arşı alayı delecek yaklaşımından.

Rahatsız edici ikinci konu ise, dolar kurunun bu yıkıcı artışından bu başlıkta ortalığı yıkan tezahürat durumları.

İşin siyasi boyutunu bu kadar ön plana çıkarmak, benim kadar siyasete garkolmuş birini dahi rahatsız edebilmekte.

Merhamet, empati duygularımız körleşti.

Bu duruma da gene siyasetten kaynaklanan kin durumları. Ülke yıkılıyormuş olsun yıkılsın bir daha kurulur yaklaşımı bence hiçbir ölçüye sığmamakta.

Neyse. Benim hissiyatım bu. Bu başlıkta hemen herkesten çok emeğim var.

Bu temelde bunları söylemek hakkım diye düşünüyorum.

Faiz yükselecek ama Dolar düşmeyecek ve /fakat BIST yükselecek , buna halk dilinde keriz düdükleme denir.

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Bunu bende düşünüyorum ama şu ortamda hem dolar satıştan, hemde altın alıştan fark yemeye korkorum..

Bu alış satış farklarıyla ilgili sizin bir öneriniz var mı?..ben taşradayım..

İnternet üzerinden Türkiye Finans a hesap açıp TFXTARGET ile 5/22 çok düşük farklarla arbitraj yapabilirsiniz,ancak nedense altın fiyatları hem alışta hem de satışta piyasanın daima 1 tık altında,atıyorum;gram 200 tl ise orada 198,5 gibi,ama gerek arbitraj gerekse düşük alım satım farkı ile kullanışlı,tabi ben görece küçük miktarla orada çalışmıştım
    BU SÖYLEDİKLERİM NORMAL PİYASA ŞARTLARI İÇİN GEÇERLİ

not: kesinlikle YTD

4.  Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    300 puan kac gun tutar
    1 gun
    10 gun
    1 ay
    Yarim seans

Arkasi gelecek denmezse yarin. Bir sure icinde teper dolar ciddi
    Yarim seans tutamadi
    33 kurus karim gecelik sabah kusa dondu
    Bu kdr berbat bir haldeyiz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Yürek yakan çiftçi videosunu izledim...

Üzülmemek kabil değil.

Bu ülkede tarımın tüm vatandaşlar için önemi açık.

Ancak tarımımız nedense hak ettiği önemde ele alınmıyor cumhuriyet hükümetlerince.

Sektöre ağırlıkla oy deposu olarak bakmakta siyasiler.

Ziraatin sorunları büyük.

Verasetin küçülttüğü ölçeklerden, tohum ve gübreye, çiftiçinin çağdaş tarım teknolojilerinden uzak alt yapısından verile sübvansiyonların çarçur edilmesine kadar onlarca başlık var.

Acaba o videodaki çiftçi bankadan aldığı kredi ile ne yaptı?

Banka hangi proje bazında, neyi temin ve geliştirmek için verdi o krediyi?

Çiftçinin geri ödeme yolunda temeli sağlam mıydı?

Yoksa siyaseten verilen bir kullanım kredisi miydi?

İşin tarım boyutunu ancak okuduğum ve önümüze gelen olaylar kadar biliyorum.

Ama örneğin vergisel boyutunda bazı söyleyeceklerim olabilir...

Gelir Vergisi kanunumuzda 7 adet gelir unsuru sayılmıştır.

Bunlardan biri "zirai kazançlar"dır.

Bakmayın bazı vergisel hükümlerle belirlemiş vergileme esasları olduğuna.

Bizde çiftçi vergi vermez...

Bence demokrasimizin en zayıf halkasıdır bu ibare...

Vergi vermeyen (doğrudan olacak) hesap sormaz...

Demokrasimizin kamburudur bu olgu...

6.  Alıntı Originally Posted by eksina Yazıyı Oku
    Gercekten hakkını arayan biri degil şovunu yaptı. Kendini bu hale sokanlarla kucaklaştı. Çifcinin 450 bin tl kredi ile ne yapar. Bankadan alınca AKP bize para veriryor derler. Bu duruma düşünce banka sorumlu.
    Bu çiftçi fırsatçı olabilir işi çözülünce kendini bu hale sokanlarla a kucaklaşabilir ama çiftçilerin genel durumu da böyle..

Holdingler gibi kolay yapılandırma fırsatı verilmiyor..

Alıntı Originally Posted by METEPOSTA Yazıyı Oku
    Bu çiftçi fırsatçı olabilir işi çözülünce kendini bu hale sokanlarla a kucaklaşabilir ama çiftçilerin genel durumu da böyle..

Holdingler gibi kolay yapılandırma fırsatı verilmiyor..
    Zamanında rahmetli Ecevite kasa fırlatan ESNAF ne idiyse bu çiftçi görünümlü adamda o dur yada olabilir. Asıl sorum şu, ECEVİTE kasa fırlatan haklı bu musallatları protesto eden içi yanan çiftçi yada çiftçi görünümlü kiralık aktör (bilemeyiz) haksız mı ? Herkese eşit davranılmalı ECEVİTE ne layık görüldüyse bunlara da aynısı olmalı, aksi taktirde Dolarda düşüş ve beleş yaşam artık hayal ötesi...

Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Bence her saat başı toplansınlar. Hatta her zaman toplantı halinde kalsınlar.
    CRASH tüm HIZIYLA otobanda.!!!
    Kral Çıplak.!!
    Hasta ölüm yatağında
    Korkunun ecele faydası yok.!!
    Abbas hamsi gibi tavada dır.!!
    https://m.youtube.com/watch?v=M0KFYvL9HNg
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sayfa 134/1027 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234634 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •