Ben de SPK'ya þimdi gerekli þikayet baþvurusunu yaptým. Konu kýsmýnda "þirketler hakkýnda" seçeneðini seçtim. Kimse üþenmeden þikayet baþvurusunu yapsýn lütfen. Herkes üzerine düþeni yaparsa daha hýzlý ve istediðimiz þekilde çözüm elde ederiz.
Ben de SPK'ya þimdi gerekli þikayet baþvurusunu yaptým. Konu kýsmýnda "þirketler hakkýnda" seçeneðini seçtim. Kimse üþenmeden þikayet baþvurusunu yapsýn lütfen. Herkes üzerine düþeni yaparsa daha hýzlý ve istediðimiz þekilde çözüm elde ederiz.
teþekkürler.. baþvuru içeriðine ne yazdýnýz?
Benim yazdýðým þikayet baþvurusu bu. Ayrýca CÝMER'e gönderdim.
KONU: Doðan Gazetecilik Zorunlu Pay Alýmý Hakkýnda
Doðan Gazetecilik A.Þ.'nin Demirören Medya tarafýndan satýn alýnmasý iþlemi (çaðrýya konu iþlem) 16.05.2018 tarihinde tamamlandý. Mevzuat gereði zorunlu pay alým teklifinde de bu tarihteki TCMB döviz alýþ kurunun esas alýnmasý zorunluluk. Buna raðmen Demirören Medya pay alým fiyatý hesaplamasýnda 22.03.2018 tarihli TCMB döviz alýþ kurunun (görüþmelere baþlandýðýnýn açýklandýðý tarih) kullanýlmasý talebi ile bugün SPK'ya baþvurduðunu açýklayarak, yatýrýmcýlarý gereksiz yere panikleterek, bilerek ve isteyerek yanýltýcý haber (baþvuru) yoluyla pay fiyatlarý etkilemeye çalýþmaktadýr. Bu grubun doðrudan ve dolaylý olarak yaptýðý tüm iþlemler incelenmelidir.
Ayrýca bu yapýlan açýkça hukuksuz baþvuru esasen SPK’nýn itibarýna büyük zarar vermektedir. Böylesine hukuksuz bir talebin býrakýn kabul görmesini, yapýlabilmiþ olmasý bile sermaye piyasalarýna ve SPK’ya duyulan güvene yönelik açýkça saldýrýdýr. Kurul’un böylesine bir durum karþýsýnda Kanunun kendisine verdiði görev doðrultusunda ivedilikle toplanarak bu hukuksuz baþvuruya gereken cevabý vermelidir.
Yer Ýmleri