Sayfa 171/1027 İlkİlk ... 71121161169170171172173181221271671 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 1,361 - 1,368 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    dovizin rakamları yukarıda ,gidisatı nasıl goruyorsunuz ,secim sonrası kim gelirse gelsin ,bu durumun duzelme sanşı varmı sizce ?
     Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Düzelir enseyi karartmayalim
    Vade belirsiz
    Yatırım tavsiye degil

ABD bono faizleri ve globalde dolar yükseldikçe bu işlerin düzelmesi zordur..içeride yapılan hamlelerin doğruluğuna ve yanlışlığına göre ortalamanın üstüne yada altına inilir sadece..bu bir karamsarlık değil, bir tesbittir..vede yatırım tavsiyesi değildir..herkese iyi geceler..

Alıntı Originally Posted by chinawhite Yazıyı Oku
    MB bir 300 arttırdı, bir daha 300 arttırsın sonra bir 300 daha artırsın. sonra ?
    Halen 4.50e düşen dolara ülkemin bakanı insanı ekonomisti seviniyor.
    Ne çabuk unutuk daha düne kadar eyvah dolar 4 olacak dediğimiz günleri. Bu kadar hızlı sindirdik. Şemsiye misali
    Şimdi endişe etmeyelim karamsar olmayalım diyoruz. Ne çabuk unuttuk benzin 6.30 olduğu günler. Şuan benzin zammı yansımıyor peki seçimden sonra nolur sizce.
    Benzin 7 denir mi
    Böyle bir zihniyetle devam ediliyor. Ülkemin gazeticisi, medyacısı habercisi her kimse sanki gül bahçesindeyiz gibi hiç lafını bile etmiyorlar. Hepsinin mi yerleri rahat. Evlerinde aileleriyle gizli gizli ne konuşuyorlar acaba. Çok merak ediyorum Ülke gidiyor ama herkes olmuş bi yancı. Herkes bir rahat. Cennetten tapu dağıtıldı sanırım. Üzücü durum.

Şimdi geçmişte yerken içerken düşünülecekti..detaya girmeye gerek var mı bilmiyorum ama gelinen noktada aşağıdaki tabloya göre içeride hem faiz artmalı, hemde döviz artmalı..başka yolu yok..ha aşağıdaki trend durur, sona erer bilemem..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

...........................gidişat ile birleştiğinde en parlak ABD gözüküyor;

Bizim MB'mızın ise yukarıda tabloya göre önceden faiz artış moduna yavaş yavaş girmesi gerekiyordu..tabiki güçlenen dolar sebebiyle kontrollü kur artışına da..başka yapcek bir şeyi yok/yoktu..

Her zaman papaz pilav yemez..

Resme birde profilden bakalım..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

Muharrem İnce’nin cnnTurk’deki yayının tekrarı suan başladı .. İzlemeyenlere ..

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

5. John Adams
    Bir ulusu fethetmenin ve köleleştirmenin iki yolu vardır. Birisi kılıçla, diğeri borçla.

6.  Alıntı Originally Posted by zaxxss Yazıyı Oku
    bir habere göre (ses kaydı) cezanın seçimden sonra kesilmesi için pazarlık yapmaya giden 15 kişilik bir heyet varmış ne kadar doğru izleyip göreceğiz
    Cezanın seçimden önce gelmesi için heyet daha mantıklı. Secimden önce ceza gelirse dolar 10 da olsa yine seçilir. Bi mağdur edebiyatı daha çıkar. Bsk nimizi amerikaya yedirtmeyiz olur. 3 kuruş aklı olup akp kazanmasın diyosa amerika cezayı secimden sonra verir.

Yatırım tavsiyesi değildir. Çok bilsem burda yazcama paraları eziyo olurdum [emoji23]

Bu hamur çok su götüreceğe benziyor........Neyse hakkımızda hayırlısı ..........

Başka bir formdan alıntı ......

Ya bırakın güçlü MB ayaklarını. Ne gücü batmış bir ülkenin MB si ne kadar güçlü olabilir. Rus rublesi 33 ten 88 çıkarkan rus MB piyasa 150 milyar dolar sürmesine rağmen engelleyemedi. MB nin topu topu 30 milyar doları var. Neyle müdahale edecek. Faiz mi. Bakınız Arjantin faizi artırmalarına rağmen ne oldu, ki MB çok geç kaldı. Bu durumda para yk faiz işe yarmıyor, mecburen zevk alacan.

Alıntı Originally Posted by Academician Yazıyı Oku
    Benim bi akrabamın alım kredisini veren ziraat ineklerini elinden aldı. Konusu geçti diye yazayım dedim.

Evini görsen yıkılır mı diye girmeye korkarsın. İçinde oturmaya yer yok. Yerde veya yatağın üstünde oturursun, koltuk yok. 40 yıl zamanda geriye gidiyon eve girince.

İnekleri geri alırız diye ek teminat istemiyor banka. Ama kredi euro endeksli, inekler ithal diye. Bi süre önce banka ineklere el koydu. Euro üzerinden borçlar kar kaldı eline. Şimdi kim bilir borç ne oldu.

Sürekli tüm aile it gibi çalışıyordu. İnek doğuracak diye gece bile bi kaç saatte bir gidip bakmak lazim. Gündüz zaten yemi, sağımı, temizliği. Agir çalışıyordu kendisi, hanimi, babası.

Şov yapmadığı için mahv durumda. Gözü kapalı iktidarı destekleyenlerden de değildi ama sakata geldi.

Birlerinin milyon milyon borcu silinirken bu garibanın hayatini sondurenler için burda olmasa ötede bi hesap vakti vardır.

Yatırım tavsiyesi değildir. Çok bilsem burda yazcama paraları eziyo olurdum [emoji23]
    Ben çocukken babam da benzer bir kredi kullanıp süt ineği almıştı...1.5 yıl anca dayanabildik ve sonunda hayvanlar sigortalıydı , bir şekilde kesime sokup hemde sigortadan parayı alıp borcu kapatmış 1,5 yıllık emeğin karşılığında elimizde 3-5 dana kalmıştı....

Sayfa 171/1027 İlkİlk ... 71121161169170171172173181221271671 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •