Sayfa 613/637 İlkİlk ... 113513563603611612613614615623 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,897 - 4,904 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
    Ayrica sunu hic akildan cikartmamak lazim.
    Su andaki psikolojik ortam ile ford'un 20 TL ye veya daha asagiya indigi ortam psikolojik olarak cok cok farkli olur.
    Su anda alabiliyorken o ortamda birakin mal almayi ilk ucakla ulkeden kacmayi dusunuyor olursunuz.
    Ben 2008 dibinde elliotcularin bu yuzyilin krizi cok buyuk olcekte bilmem ne dalgasi bu olcekte bir dalga dunya savasi cikarir, sinirlar degisir dediklerini dinliyordum.
    Tabii bu arada 150 yillik sirketler de batiyordu.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    1994 krizinde bir gunde koskoca Turkiye'de tek bir arac satilmadigi gunu hatirlarim cunku bir arkadasim gidip bir ford binek arac almisti.
    Syg,
    Bunu bende o yıllar bir otomotiv fabrikasında çalışandan duymuştum. 1ay boyunca üretilen araçları mevcut stoklar bitmediğinden verememişler Fabrika da yer gök araç doluymuş . Yalan söylemiyorsa 10binlerce araçtan bahsetmişti.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

3. Geçmise mazi geleceğe niyazi derler..

Geçmişe bakan bir kişi sadece fiyatı görüyor..
    O anları yaşayamıyor..
    Netaş ın ortağ (nortel idi sanırım) batmış 12 tl den 6 tl lere mi ne düşmüş.
    Şirketin ORTAĞI batmış batmış..
    Kapitalist düzen değişecek herşey bitti denilen ortam da..
    Gelde mal al..
    O netaş 300 tl leri gördü 2012 de..

Kriz anında mal almak kolay değildir..
    Ancak ve ancak geçmi bir krizde mal almış olup da bu kriz patlamadan evvel tepelere yakın biryerden satıp çıkmış dolara geçmiş (hadi en kötü tl de kalmış diyelim) birisi gönül rahatlığı ile alabilir..
    Neden??

MARJI vardır onu gece uyutabilecek..
    Zaten 1 sene önce bi hissede yüzde 30 tokat yemiş birisi MAL ALAMAZ.
    Full nakitte bekleyen KORKAR MAL ALAMAZ..

Bu yukarısa saydığım birisi EVET mal alabilir çünkü zaten yüzde 200 kardadır en kötü kardan yerim der..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ayrica sunu hic akildan cikartmamak lazim.
    Su andaki psikolojik ortam ile ford'un 20 TL ye veya daha asagiya indigi ortam psikolojik olarak cok cok farkli olur.
    Su anda alabiliyorken o ortamda birakin mal almayi ilk ucakla ulkeden kacmayi dusunuyor olursunuz.
    Ben 2008 dibinde elliotcularin bu yuzyilin krizi cok buyuk olcekte bilmem ne dalgasi bu olcekte bir dalga dunya savasi cikarir, sinirlar degisir dediklerini dinliyordum.
    Tabii bu arada 150 yillik sirketler de batiyordu.
    Syg,
    Sn.dudu ben kendime göre bir strateji geliştirdim.stratejimde 2 ana durum belirledim.birincisi cidddi bir kriz çıkana kadar asla %90 dan az nakitte bulunmamak.ikincisi ise zaman içinde sağlam hisselerden fiyatının olurunun altında olduğunu düşündüğüm zamanlarda alım yapmak.sürekli olarak %90 nakittimle kazanç elde ederek bunun %30 u ile hisse almaya devam etmek.hisseleri seçerkende temel analizini yaparak olması gereken fiyat aralığını belirliyorum.yada satışları artan ve borçluluğunu stabilize eden (hedge) eden hisseleri alıyorum.şimdi ben krize yakalansam ne olur ki ...bir kriz anında da elimdeki cephaneyi harcama niyetindeyim...ama orda da alımı nasıl yapacağımı bilemiyorum.çünkü o durumlarda dibinde dibi olabiliyor...syg.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Aksa 5 leri Fordda 20leri 17-25 aralık sonrası 2014 başında görmüş, bu fiyatlardan alacaklarını söyleyenler o zamanlar neyle meşguldü acaba daha da dibi mi bekliyordu?
    YTD

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Dolaylı olarak da bana istinaden yazmayın dedim ya maden yazdınız gene yazayım 2014 temmuzda kağıda girdim o zaman dikkatimi çekti. 11 den aldım 7 ye düştü sonra seçimlerle 2014 de kasımda tekrar 11 üstüne çıktı sattım zararı kurtardım diye .Ne yazdıklarımı okuyorsunuz ,ne de okuduklarınızı anlıyorsunuz.Benim entrylerimi tüm dikkatinizle okumadan bana istinaden yazmayın.Zamanında büyük para bağladığım aksa diye başlayan entryde o tarihlerdeki aksa maceramı anlatmıştım.Sizin yazdıklarınzı düzeltmekten yoruldum.Cidden dikkat ve anlama eksikliğiniz var o karara vardım ben.Borsa bu kadar dikkatsiz ve anlayış kıtlığı olan yatırımcıların yeri asla değildir.Tavsiyem satın kurtulun bu işlerden size göre değil.Baktığınız grafikler düzeltilmiş grafikler temettüler düşülüyor o grafiklerde.Ama şimdi anlatsam anlayamazsınız boşverin o yüzden

Hatta bana istinaden hiç yazmayın)))))))))))Beni de engelleyin okumayın yazdıkjlarımı.

610. sayfadaki ilk entrym de alıntı yaptığım analizim var.2014 de büyük para bağladığım aksa diye başlayan entry.Onu okuyup anlayabilecek kapasitede olanlar için aksa maceram ve aksa için gerekli bilgiler var.Kapasitesi yetmeyenler veya okuduğunu anlamama problemi olanlar için ne yazılsa boş tabi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
     Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Geçmise mazi geleceğe niyazi derler..

Geçmişe bakan bir kişi sadece fiyatı görüyor..
    O anları yaşayamıyor..
    Netaş ın ortağ (nortel idi sanırım) batmış 12 tl den 6 tl lere mi ne düşmüş.
    Şirketin ORTAĞI batmış batmış..
    Kapitalist düzen değişecek herşey bitti denilen ortam da..
    Gelde mal al..
    O netaş 300 tl leri gördü 2012 de..

Kriz anında mal almak kolay değildir..
    Ancak ve ancak geçmi bir krizde mal almış olup da bu kriz patlamadan evvel tepelere yakın biryerden satıp çıkmış dolara geçmiş (hadi en kötü tl de kalmış diyelim) birisi gönül rahatlığı ile alabilir..
    Neden??

MARJI vardır onu gece uyutabilecek..
    Zaten 1 sene önce bi hissede yüzde 30 tokat yemiş birisi MAL ALAMAZ.
    Full nakitte bekleyen KORKAR MAL ALAMAZ..

Bu yukarısa saydığım birisi EVET mal alabilir çünkü zaten yüzde 200 kardadır en kötü kardan yerim der..
    Full nakitte olan kriz dibinde mal alamaz.
    Full hisede olan tepelerde mal satabilir belki.
    Bu nedenle tum hisseleri sifirlamamak gerekir.
    Ben o hatayi 2006 da yaptim.
    En cok pisman oldugum hatta tek pisman oldugum hisse Tuprs oldu.
    Onu satmayip tutmali imisim.
    25.50 den satmistim o tarihte sonra kriz dibinde 10 TL gordu ama bugune kadar 12 yilda toplamda 50 TL temettu vermistir.
    Birisi girip baksin toplasin son 12 yillik temettulerini.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 613/637 İlkİlk ... 113513563603611612613614615623 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •