Originally Posted by
HAKEM
Arkadaşlar şu gençler iş beğenmiyor retoriği kafamı çok karıştırmıştır.Yazın plajda denizden çıktım.Arabayı parktan alacağım.Hanımı bekliyorum.O arada otopark görevlisi genç kapıda bekliyor ben çıkınca kapıyı kapatacak.O arada sohbet ettim ,abi ben ziraaat mühendisiyim dedi.2 yıl olmuş mezun olalı.Devlete başvurmuş önce ,devlete işe başlatmak için 2 yıl önce parası ile 25 000 rüşvet istemişler.Başka da iş bulamamış kendi sektöründe.Mecburen asgari ücrete otelde güvenlik görevlisi olarak kapıyı aç kapa yapmak zorunda kalmış.Benim oğlum ziraat mühendisi olsun maddi durumum elverdiği müddetçe ben onu asgari ücrete sabahtan akşama o kapıyı aç kapa yapmasına izin vermem.Kardeşim bu gençleri okutmayalım o zaman ,nedir yani ,devlet desin benim ziraat mühendisine ihtiyacım yok, kapasın 10 üniversitedeki bölümlerin beşini.Gencecik insanlar iş imkanı olmayan sektörlerde şu oluyorlar bu oluyorlar sonu herkes için hüsran.Sonra üni mezunu çocuk sabahtan akşama asgari ücrete fabrikada patron kölesi olmayı kabul etmeyince e bu çocuklar şımarık.Yok arkadaş o gencin hayalleri var o işe girince kendini hayatta başarısız hissedecek ,eğitimini aldığı işi yapmak istiyor ,gelecek istiyor,çalışıp daha fazla kazanmak, mesleğinde yükselmek ,kariyer yapmak istiyor.
Yer İmleri