Emek vermeden kazanmak degil mevzuu aslında.. kat kat faiz haram.yani tefeci faizi bence .O zaman yani 500 lü yıllarda banka sistemi yok vs.ticaret para kazanan esnafların elinde..dara düşmüş birisi para alıyor ve misal 100 akçeye 10 akçe ver anapara hariç ve ödemeyen çok zor durumlara düşüyor ya evini ya işyerini veriyor..şimdiki zamandaki tefeciler gibi ..Ama kutsal kitapta faiz haramdır dediği zaman bitiyor. en yakın dostlarimla akrabalarımla tartıştım..enflayon kadar getirinin ne gibi bir zararı olabilir .Tamam haklısın ama öyle yazıyor kuranda ... haşa ne değiştirebilirsin ne de bir acilim yapıp günümüz şartlarına uygun hale getirebilirsin ..keşke enflasyonumuz eksi olsada japonyadaki gibi bankalara paramızı koruduğu için 0.25 yada 0.50 ödeme yapsak.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yakınınızdaki şubenin telefonunu bulup arayın
Müşteri temsilcisine bağlandıktan sonra X kadar param var vadeli mevduat yapmak istiyorum, ne oran verebilirsiniz diye sorun
Burda yazılan orandan daha düşük birşey söylerse bir arkadaşım sizin bankadan şu oranı almış bana da verebililir misiniz deyin.
Kabul etmezse başka bir şubeyi arayıp aynı taktiği uygulayın.
Eğer meblağ yüksekse(+500K) şubeye gitmenize bile gerek kalmaz.
İsterseniz müşteri temsilcisi sizin ayağınıza kadar gelip evrak işlerini halleder.
Kutsal Kitap çalışmadan emek harcamadan para kazanmak günah der .
Bu ölümcül günah olarak kilise tembellik miskinlik diye tanımlar .
Diğer dünyada iman ahirette mekan .
Barınma ve ekip biçme harici gm almada günah bu da açgözlülük diye tabir edilir .
Üçüncü olarak istifcilik haram buna da değerli bir saklayarak gelir elde etme bu da günah şimdi altın dolardan kazanç sağlamak yada fındık fıstık stoklamak .
Aslında kapitalist dünya da buna uyanlar sayılıdır bir şekilde bulaşırlar .
Kutsal kitap sürekli yardım et ev yap yiyecek al ihtiyaç fazla gümüşün var ise o zaman altın daha az ondan
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İslamın kuralları tam olarak uygulanacaksa şans oyunlarınında kaldırılması lazım bal gibi kumar!! İşimize gelene helal gelmeyene haram dersek münafık oluruz allah korusun !! Bu arada arabistanda mısırda da faiz var hayret
şu konuyu bir sonuca bağlayalım. merkez bankaları karşılıksız para basarak paranın değerini düşürür ve enflasyon yaratırlar. böylece insanları para harcamaya ve dolayısıyla çalışmaya "teşvik" ederler (köleleştirirler demedim). 1400 yıl öncesi gibi para olarak altın kullanmıyoruz. dolayısıyla gerçek enflasyon kadar faiz haktır. 5 yıldır gerçek enflasyon kadar faiz alamayan mevduatçıların hakkı yenmiştir. bu hakkı yiyenler, eğer inanıyorlarsa, haram yemişlerdir...
yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri