Goldman üstü kapalý konuþmuþ enflasyon beklenenden yüksek gelirse faiz artýþý olmalý demeye getirmiþ
Mehmet Þimþek cari açýðý %3 e enflasyonu tek haneye dusurucez diyor nasýl olcak o iþ..bu durumda demek ki hem kur hem faizler daha yüksek olacak ...yani talep kesilmeden ithalat kesilmeden cari açýkta enflasyonda dusmez...þimdi birde o deðilde cumhur vatandaþa dolar bozun diyirda gecenlerde mal varlýðýný açýklarken banka hesabýnda 200 K dolarý vardý sayý o bozdumu acep![]()
vakýfbankta günlük 12.25te duruyordu para konuþtum yükseltmediler aylýk verirsen 15e yükseltebiliriz dediler bende çektim ziraat yatýrýma parayý þimdilik. Þimdi baktým 14.80den repo yapmýþ ziraatyatýrým .
Bugün tcmb'nin 1 haftalýk repo ihalesi ile piyasayý 29 milyar TL fonladýðý söylendi.
Ancak evds2'ten baktýðým kadarýyla bugünkü toplam fonlama 145 milyar TL gibi rekor bir rakamdan gerçekleþmiþ.
Toplam fonlama : 145.6 milyar TL
1 Haftalýk repo : 29 milyar TL
GLP fonlamasý : 114 milyar TL
Aðýrlýklý ortalama fonlama faizi : %16.50 olduðuna göre GLP faizi de %16.50'den gerçekleþmiþ.
GLP uygulamasý sanýrým kademeli olarak azaltýlacak. Sistem normalleþtiðinde tüm likidite açýðý 1 haftalýk repo ile fonlanacak.
Tabii çok dalgalý bir seyir izleyen likidite açýðý miktarýný tcmb'nin önceden ne þekilde belirleyeceði ve rakam tutmaz ise ne olacaðý bir soru iþareti.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Faiz ikilemi: Londra'da yatýrýmcýyý, camide cemaati ikna turlarý
https://ahvalnews2.com/tr/faiz/faiz-...i-ikna-turlari
Hem yemeyecek içmeyecek enflasyon altý Tl mevduatý yapacak bu yobazlar daha fazla beton yapýp yandaþýn iþkembesini doldursun diye yardýmcý olacaksýnýz hemde bu yobazlarýn takiyesine maruz kalacaksýnýz. Ben yapmam yapanada hayýrlý olsun derim.
Benim enflasyon eksi ..hep alýþveriþ yaptýðým manavdan üstü beneklenmis muzlarý 5 Tl ye kapattým.hemde hepsi bal gibi.
SM-G610F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri