Artan

12,76 10 18:10
33,02 9.99 18:10
23,12 9.99 18:10
141,00 9.98 18:10
46,08 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

17,19 -10 18:10
36,18 -10 18:10
272,25 -10 18:10
12,16 -9.99 18:10
74,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

14.805.446.028,00 18:10
14.223.544.334,65 18:10
14.085.110.567,02 18:10
9.446.543.575,46 18:10
9.349.972.073,95 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/3 123 SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Tmsf haziran ayı icinde dolarlarını satacakmış neden bugün değil sanırım 5 olur diye bekliyor

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Tmsf haziran ayı icinde dolarlarını satacakmış neden bugün değil sanırım 5 olur diye bekliyor
    24 Haziran'a kadar dövize bir atak gelirse tcmb'nin müdahalesi çok zor olacağından bu tür bir yedekleme yapmış olmalılar.

2 yıllık tahvil %19'a çok yakın %19'u kırarsa 24 Haziran'a kadar piyasayı sakinleştirmek için ek tedbir gerekli olabilir.

Bu nedenle tmsf 350 milyon dolar civarı döviz varlığını 22 Haziran'a kadar satabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    24 Haziran'a kadar dövize bir atak gelirse tcmb'nin müdahalesi çok zor olacağından bu tür bir yedekleme yapmış olmalılar.

2 yıllık tahvil %19'a çok yakın %19'u kırarsa 24 Haziran'a kadar piyasayı sakinleştirmek için ek tedbir gerekli olabilir.

Bu nedenle tmsf 350 milyon dolar civarı döviz varlığını 22 Haziran'a kadar satabilir.
    Seçime kadar treni rayların üstündeymiş gibi gösterme çabası sürecek. Seçimden sonra millet bir bakacak ki tren raylardan çıkalı epey olmuş ama onlara kriz ağır çekimde seyrettirildiği seçimden sonra uyanacaklar.

100 kanalın 99 zunda satılık ekonomistler her şey çok güzel diyorsa 1 tane Uğur Civelek gibi çılgın kriz var diyorsa millet nasıl inansın kriz olduğuna. Hipnoz oldu millet hipnoz önündekini göremiyor.

Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Seçime kadar treni rayların üstündeymiş gibi gösterme çabası sürecek. Seçimden sonra millet bir bakacak ki tren raylardan çıkalı epey olmuş ama onlara kriz ağır çekimde seyrettirildiği seçimden sonra uyanacaklar.

100 kanalın 99 zunda satılık ekonomistler her şey çok güzel diyorsa 1 tane Uğur Civelek gibi çılgın kriz var diyorsa millet nasıl inansın kriz olduğuna. Hipnoz oldu millet hipnoz önündekini göremiyor.
    Uğur civelek insanların içini karartıyormuş kendini öldürmek istiyormuş insan onu okuyunca .

5.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Uğur civelek insanların içini karartıyormuş kendini öldürmek istiyormuş insan onu okuyunca .
    Doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar misali.
    Geçen gün soru sordum topikte yandaş aydınlanmış abilere.
    237 milyar dolar ödeme var 12 ay içinde her ay 20 milyar dolar ödenecek.
    Kaynak gösterin nasıl ödenecek bu rakam dedim kimseden ses seda yok!
    Lafla peynir gemisi yürümüyor ortada somut bir gerçek var yutturulamaya çalışılan ise hayal!!!

6.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar misali.
    Geçen gün soru sordum topikte yandaş aydınlanmış abilere.
    237 milyar dolar ödeme var 12 ay içinde her ay 20 milyar dolar ödenecek.
    Kaynak gösterin nasıl ödenecek bu rakam dedim kimseden ses seda yok!
    Lafla peynir gemisi yürümüyor ortada somut bir gerçek var yutturulamaya çalışılan ise hayal!!!
    Toplamda 450 milyar dolar borcumuz yok mu ? Yarısı 12 aya mi sıkışmış 12 ay sonra borcumuz yarıya mi inecek?
    Bir ülkede yalakalığın getirisi, dürüstlüğün getirisinden fazla ise, o ülke batar. Montesquieu

Alıntı Originally Posted by uzay44 Yazıyı Oku
    Toplamda 450 milyar dolar borcumuz yok mu ? Yarısı 12 aya mi sıkışmış 12 ay sonra borcumuz yarıya mi inecek?
    453 milyar dolar dış borcun ana para ödemesi hemen hemen hiç yapılmıyor. Türkiye o nedenle 1 gün içinde ortalama 100 milyon dolar faiz ödemesi yapıyor.
    Bazen bu ödemelerin de yapılmasında zorlanılan zamanlar oluyor 70-80 milyon dolar ödenebiliyor , kalan 30-40 mUSD ana borca ekleniyor.
    Bu sene likidite daha da sıkıştıracağından günlük ödenmesi gereken 100mUSD faizin neredeyse tamamı ana para ödemesi gibi tekrardan yapılandırılacak. Hatta üzerine yeni borç alınması gerekli. Bu da problem yaratıyor , piyasayı geriyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8.  Alıntı Originally Posted by uzay44 Yazıyı Oku
    Evet aşağı yukarı tablo öyle. Yarıya nasıl inecekse!? İnsanları öyle hipnoza soktular ki 1,5 sene sonra olması gerek seçim neden aniden erkene alındı onu bile sorgulayamıyor bir çoğu. Mesela bu seçimler zamanında olabilir miydi!? Olamazdı hatta ekime kadar bile vakitleri yoktu. Ekonomik göstergeler o kadar vahimdi ki ani seçim kararı alındı. Zaten 4 ay önce Ülker gibi yandaşlara haber verildi kara kışa hazır ol dendi. Adam kendisi itiraf etti.

HAVA GÜNEŞLİYKEN ŞEMSİYE İSTEDİM

MURAT Ülker, kredileri yeniden yapılandırma operasyonunu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’le görüştüğünü belirtti:

- Sayın Şimşek, “Piyasalar genelde iyi. Bütün dünyada iyi” dedi. Gelecekte ne gördüğünü sordum. “Yazdan sonra mutlaka kış gelir ama zamanını bilemem” cevabı verdi.

Şimşek’in “Kredi yeniden yapılandırma işi nereden çıktı?” diye sorduğunu aktarıp, sürdürdü:

- Kendisine 400 dolayında kredimizin vadelerinin 6 ay ile 1 yıl arasında değiştiğini anlattım ve ekledim: “Hava güneşliyken şemsiye edinmek istedim. Malum, yağmur yağınca kimse şemsiye vermiyor.”

Sayfa 1/3 123 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •