Sayfa 386/930 İlkİlk ... 286336376384385386387388396436486886 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 3,081 - 3,088 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    .96 olunca satacağız tekrar düşmesini beklemeyeceğiz. .96/.79= %21 (9 ayda) yıllık %28 kazanç yapar.
    OK. Ben uzun vadeli Temettü alıp maliyet düşürmeyi düşünmüştüm. Ancak %10da kesinti olur bir yıl içinde sattığımız zaman. Tutup maliyet düşürmek mi al-sat yapmak mı daha karlı bu aklımı kurcalıyor. Ben gelen Temettü ile Lot arttırıp 5-10 yıl - Allah ömür verirse- tutmayı düşünüyorum. Nedense defter değerine yaklaşacakmış gibi bir his var içimde [emoji2]

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

2.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    öncelikle işlemi tersten yapıyorsunuz. yani ortaya temettüyü koyup, ne kadar kar yapmalı? diye soruyorsunuz. Bu hesap böyle olmuyor. Ne kadar kar yapar hesaplayıp, oradan temettüyü tahmin etmek gerekir.

Ne kadar kar yapar kısmı tamamen faizlerle alakalıdır. Geçen ay faizler %17 civarındayken dün hazine %19'dan borçlandı. bu enflasyon ortamında çok normal aslında. Seçim sonucu faiz oranları için çok belirleyici olacak. faizlerde bir miktar daha yükseliş öngörmek mantıksız değil. siz diyin %22 ben diyim %25 görürüz. Bu durumda geçen yılın yarısı kadar kar beklemeliyiz.
    Ama trump delirir, FED faiz düşürür çok saçma sapan bir gelişme olur o zaman bu senaryo tam tersine döner. Bir günde her şey değişebilir, böyle bir ortamdayız.
    Velhasıl kelam bu sene kar da temettü de düşük olur. temettü beklentim "sene başından beri söylediğim 12kr." değişmedi. mart 2019 fiyat beklentim .96 kr olup, 12 kr temettü sonrası mayıs 2019 için .78 civarında fiyat oluşur. bu da .79 maliyet için %30 yıllık kazanç demektir.
    umarım senaryo bu şekilde gerçekleşir.
    serkan daha öncelerde zarar yazdığı halde kar dağıtır yazmışlardı kimdi bilmiyorum önceki sayfalarda vardı ,bu konudaki yorumun nedir ?

3.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    OK. Ben uzun vadeli Temettü alıp maliyet düşürmeyi düşünmüştüm. Ancak %10da kesinti olur bir yıl içinde sattığımız zaman. Tutup maliyet düşürmek mi al-sat yapmak mı daha karlı bu aklımı kurcalıyor. Ben gelen Temettü ile Lot arttırıp 5-10 yıl - Allah ömür verirse- tutmayı düşünüyorum. Nedense defter değerine yaklaşacakmış gibi bir his var içimde [emoji2]

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    işyat sizin düşündüğünüz gibi bir yatırıma uygun değil. F/K oranı 6 civarında olan ve son 5 yılda özvarlığını artırmış ROE %20 üzerinde olan sanayi hisselerine odaklanın. temettü ikinci planda bence.
    İşyat özsermayesi küçülen, ROA %8 ila %10 arası olan bir şirket. defter değerine yaklaşması için 3-5 sene bono faizlerinin üzerinde ROE olmalı. Zaten kar ettiği şey bono getirisi olduğuna göre, belki bir sene yüksek kar elde edebilir ama uzun yıllar boyunca bu karlılığı sağlayamaz.

4.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    serkan daha öncelerde zarar yazdığı halde kar dağıtır yazmışlardı kimdi bilmiyorum önceki sayfalarda vardı ,bu konudaki yorumun nedir ?
    ben yazmıştım. evet zarar da etse temettü verir. 2014 yılında hisse başı kar 2.72 KR iken 18.7 kr temettü vermiştir. gene verir sorun olmaz

5.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    işyat sizin düşündüğünüz gibi bir yatırıma uygun değil. F/K oranı 6 civarında olan ve son 5 yılda özvarlığını artırmış ROE %20 üzerinde olan sanayi hisselerine odaklanın. temettü ikinci planda bence.
    İşyat özsermayesi küçülen, ROA %8 ila %10 arası olan bir şirket. defter değerine yaklaşması için 3-5 sene bono faizlerinin üzerinde ROE olmalı. Zaten kar ettiği şey bono getirisi olduğuna göre, belki bir sene yüksek kar elde edebilir ama uzun yıllar boyunca bu karlılığı sağlayamaz.
    Peki nasıl tür bir yatırıma uygundur ISYAT almak.

6.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    ben yazmıştım. evet zarar da etse temettü verir. 2012 senesinde zarar ettiği halde 16kr temettü vermiştir. 2014 yılında hisse başı kar 2.72 KR iken 18.7 kr temettü vermiştir. gene verir sorun olmaz
    eyv.ama buna göre ne kadar kar yapar okadar temettü hesaplanır yanlış olmuyormu ozaman ? bencede gelen kara göre temettü hesaplanır ama zarardada kar dağıtımı yapıyorsa bu düşünce tezide çürüyor. o sene zarar yaptığında farklı bir durum mu vardı acaba .

7.  Alıntı Originally Posted by atmega48pa Yazıyı Oku
    Peki nasıl tür bir yatırıma uygundur ISYAT almak.
    yüksek iskontolu fiyattan alıp, düşük iskonto oluştuğunda satmak. yukarıda anlattım yıllık %30 getiri potansiyeli var.

8.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    eyv.ama buna göre ne kadar kar yapar okadar temettü hesaplanır yanlış olmuyormu ozaman ? bencede gelen kara göre temettü hesaplanır ama zarardada kar dağıtımı yapıyorsa bu düşünce tezide çürüyor. o sene zarar yaptığında farklı bir durum mu vardı acaba .
    2012 de zarar etmemiş yanlış bakmışım, düzelttim.
    şirket para dağıtmayı seviyor. vereceğim o temettüyü kimse tutmasın diyor Ağanın eli tutulmaz değil mi?

Sayfa 386/930 İlkİlk ... 286336376384385386387388396436486886 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •