Originally Posted by
Serkan74
öncelikle işlemi tersten yapıyorsunuz. yani ortaya temettüyü koyup, ne kadar kar yapmalı? diye soruyorsunuz. Bu hesap böyle olmuyor. Ne kadar kar yapar hesaplayıp, oradan temettüyü tahmin etmek gerekir.
Ne kadar kar yapar kısmı tamamen faizlerle alakalıdır. Geçen ay faizler %17 civarındayken dün hazine %19'dan borçlandı. bu enflasyon ortamında çok normal aslında. Seçim sonucu faiz oranları için çok belirleyici olacak. faizlerde bir miktar daha yükseliş öngörmek mantıksız değil. siz diyin %22 ben diyim %25 görürüz. Bu durumda geçen yılın yarısı kadar kar beklemeliyiz.
Ama trump delirir, FED faiz düşürür çok saçma sapan bir gelişme olur o zaman bu senaryo tam tersine döner. Bir günde her şey değişebilir, böyle bir ortamdayız.
Velhasıl kelam bu sene kar da temettü de düşük olur. temettü beklentim "sene başından beri söylediğim 12kr." değişmedi. mart 2019 fiyat beklentim .96 kr olup, 12 kr temettü sonrası mayıs 2019 için .78 civarında fiyat oluşur. bu da .79 maliyet için %30 yıllık kazanç demektir.
umarım senaryo bu şekilde gerçekleşir.
Yer İmleri