Sayfa 300/1032 İlkİlk ... 200250290298299300301302310350400800 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,393 - 2,400 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Jesse Livermore adını duymuşsunuzdur. Gelmiş geçmiş en büyük borsa spekülatörlerindendi. 1800'lerin sonu 1900'lerin başında müthiş paralar kazandı. Reminiscenses kitabında zaten bu adamın hayatı işleniyor. Jesse'nin ünlü bir treydi vardır, pamukta açtığı treyd. Pamuk çıkacak diye alış yaptı Şikago türev borsasında ama pamuğun fiyatı düşmeye başladı. O düştükçe Jesse almaya devam etti. Pamuk fiyatının çıkacağına kendini o kadar inandırmıştı ki elinde ne varsa ne yoksa pamuğa yatırdı ama pamuk fiyatı düşmeye devam etti. Bildiğiniz maliyet düşürme taktiği işte, hani KY'lerin o bayıldığı taktik. Adamın her yeri pamuk oldu, tüm parasını pamuğa gömdü ama gelgelelim pamuk fiyatı inat edip bir türlü yükselmedi. Ve adam battı. Borsa hayatı boyunca bir kaç kez batan bir adamdır. Jesse sonra "Maliyet düşürmek kadar ölümcül başka bir borsa stratejisi yoktur" dedi ve bir daha maliyet düşürme cihetine asla gitmedi. Türev piyasada pamuk fiyatlarına bakarken Jesse'nin bu anısı aklıma geldi ve yazayım dedim.
    Harika bir hikaye. KY nin yuzde 90 i bunu yapiyor ve sonra da ahlar vahlar. Sanki yarin ne olacagini biliyormus gibi.

Ben hicbir zaman maliyeti dusurmem, tam tersine artiririm.

Bu sekilde maliyetim her zaman hisse fiyatinin altinda olur.

Eger pozisyon zarar ediyorsa stop loss yapar ve kapatirim, hic duygusal davranmam.

Bir cok hisse vardir stoplari patlatip gun icinde cikan ama hic hayiflanmam.

Tam tersi de olabilirdi.

Bir de hicbir hisseye destekten girmiyorum. Cunku destekler kirilmak icindir.

Benim icin bir hisse direncin altinda pahali uzerinde ucuzdur.

Genelde tarihi zirve ya da yillik zirve yapan hisselere girerim. Bunlar lider hisseler olurlar

Ornegin dun SODA da bu islemi yaptim. Cunku bu hisselere KY girmez, ona gore pahalidir.

Ky hep ucuza almak ister ama aldikca hisse daha da ucuzlar

KY, BY gibi dusunmedikce kaybetmeye devam edecektir.

--------------------

Bir de benim gozumden HALKBANK teknik analizine bakmak ister misiniz.

Sanirsam daha once hic yuklemedim buraya

Grafiklerim meshurdur, sade, basit ve acik.

Viopta teknik analiz ustasi diyorlar bana.

Ne cizersem tutturuyor musum!

3.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Bir de benim gozumden HALKBANK teknik analizine bakmak ister misiniz.
    Hay hay, bekliyoruz.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hay hay, bekliyoruz.
    bazılarıda seni YKBNK da özür dilerken görmeyi bekliyor

çok bilmiş TH efendi
    Paylaştığım hiçbir şey yatırım tavsiyesi olamaz.
    HERKESİN KENDİ AKLI VAR.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    OFAC kararı belli olana kadar kalıcı bir tepki beklememek lazım. Hisse zıplayabilir, hoplayabilir, ekran başında olanlara heyecan yaptırabilir ama bu hareketler silkeleme türünden geçici hareketler olur. (şahsi beklentimdir)

Seçimler devreden çıkana kadar kalıcı bir hareket beklememek lazım. 9 Temmuzdan sonra hareketleniriz.
    Birileri önceden pozisyon alacaktır trendciğim...Grafik çizgileri, hacimler, haber akışlarına verilen tepkiler vs. cinayet mahallinin delilleri olacak...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

6. Bir kaç gündür endeksin keskin hareketlerine HALKB hacimsiz ve daha sakin cevap verdi bu noktada ayrışma oldu bu biraz daha beni diplerde olduğumuza inandırdı ani spekülatif hareketlerle daha aşağıya inmesi bu düşüncemi değiştirmez demek istediğim piyasa burayı dip gibi algılıyor.

Bu arada YKB rüçhan topluyorum bugün son gün.

Sent from my iPhone using Tapatalk

7.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Birileri önceden pozisyon alacaktır trendciğim...Grafik çizgileri, hacimler, haber akışlarına verilen tepkiler vs. cinayet mahallinin delilleri olacak...
    Kesinlikle buna katılıyorum. Not indirim haberleri bile bir iki gün önceden haber alınıyor, cezayı verecek olan kurum amerika'nın. Hissenin çoğu amerikalı fonlarda. Amerikanın çıkarlarını korumak için bu fonlara önceden haber iletilecektir.
    Hatta hissede hareket olmadığına göre şuna da kesinlikle eminim ki kısa zamanda (birkaç gün) ofac kararı açıklanmayacak.
    Bunu bir indikatör olarak kullanabiliriz. Hisse uyuz uyuz durduğu sürece karar yakın değil demektir.

8.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Harika bir hikaye. KY nin yuzde 90 i bunu yapiyor ve sonra da ahlar vahlar. Sanki yarin ne olacagini biliyormus gibi.

Ben hicbir zaman maliyeti dusurmem, tam tersine artiririm.

Bu sekilde maliyetim her zaman hisse fiyatinin altinda olur.

Eger pozisyon zarar ediyorsa stop loss yapar ve kapatirim, hic duygusal davranmam.

Bir cok hisse vardir stoplari patlatip gun icinde cikan ama hic hayiflanmam.

Tam tersi de olabilirdi.

Bir de hicbir hisseye destekten girmiyorum. Cunku destekler kirilmak icindir.

Benim icin bir hisse direncin altinda pahali uzerinde ucuzdur.

Genelde tarihi zirve ya da yillik zirve yapan hisselere girerim. Bunlar lider hisseler olurlar

Ornegin dun SODA da bu islemi yaptim. Cunku bu hisselere KY girmez, ona gore pahalidir.

Ky hep ucuza almak ister ama aldikca hisse daha da ucuzlar

KY, BY gibi dusunmedikce kaybetmeye devam edecektir.

--------------------
    Halkbankta işiniz olmaması lazım o zaman, pek zirvede değiliz gibi.

Borsada bir startejiyi yüzde yüz doğru veya yanlış diye sınıflamak yanlış, farklı hisselerde farklı insanlar farklı stratejilerle para kazanabilirler.

Halkbankta maliyet düşüren de düşürmeyen de zararda, daha doğrusu hisse uzun vadeli dibinde olduğundan hangi stratejiyi uygularsa uygulasın karda olan yok (belki günlükçüler dışında).

Sayfa 300/1032 İlkİlk ... 200250290298299300301302310350400800 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •