Sayfa 299/1032 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399799 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,385 - 2,392 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. OFAC kararı belli olana kadar kalıcı bir tepki beklememek lazım. Hisse zıplayabilir, hoplayabilir, ekran başında olanlara heyecan yaptırabilir ama bu hareketler silkeleme türünden geçici hareketler olur. (şahsi beklentimdir)

Seçimler devreden çıkana kadar kalıcı bir hareket beklememek lazım. 9 Temmuzdan sonra hareketleniriz.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2. Yakında sert düşüş dalgamızın 10. ayını doldurmuş olacağız. Ağustosun sonunda başlayan bu dalgada 15.37-7.07 hareketini yaptık ve tl bazında zirveden dibe %54 düştük. Hem süreç hem de % düşüş olarak bu rakamlar tam bir depresyon ortamını temsil eder ama bakıyoruz ortada depresyon filan yok tam tersine güçlü büyüme var. Bu tür ekstrem olaylar çok nadir ortaya çıkar.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. 1929 Ekiminde başlayan büyük depresyonda hisseler en tepeden en dibe dolar bazında %91 düşmüştü ortalama bazda ve bu süreç 3 yıl sürmüştü 1932'ye kadar. Öte yandan HALKB son 5 yılda dolar bazında %88 düşerek dünyanın en büyük depresyonunda ortaya çıkan düşüş kadar düşmüş.

4. Kredili pozisyon taşıyanlar da çoktan pozisyonlarını boşaltmış olmalı bu 15.37-7.07 hareketinde. Kullandıkları kaldıraç oranlarına göre değişik seviyelerde stop olmuşlardır.

5. Jesse Livermore adını duymuşsunuzdur. Gelmiş geçmiş en büyük borsa spekülatörlerindendi. 1800'lerin sonu 1900'lerin başında müthiş paralar kazandı. Reminiscenses kitabında zaten bu adamın hayatı işleniyor. Jesse'nin ünlü bir treydi vardır, pamukta açtığı treyd. Pamuk çıkacak diye alış yaptı Şikago türev borsasında ama pamuğun fiyatı düşmeye başladı. O düştükçe Jesse almaya devam etti. Pamuk fiyatının çıkacağına kendini o kadar inandırmıştı ki elinde ne varsa ne yoksa pamuğa yatırdı ama pamuk fiyatı düşmeye devam etti. Bildiğiniz maliyet düşürme taktiği işte, hani KY'lerin o bayıldığı taktik. Adamın her yeri pamuk oldu, tüm parasını pamuğa gömdü ama gelgelelim pamuk fiyatı inat edip bir türlü yükselmedi. Ve adam battı. Borsa hayatı boyunca bir kaç kez batan bir adamdır. Jesse sonra "Maliyet düşürmek kadar ölümcül başka bir borsa stratejisi yoktur" dedi ve bir daha maliyet düşürme cihetine asla gitmedi. Türev piyasada pamuk fiyatlarına bakarken Jesse'nin bu anısı aklıma geldi ve yazayım dedim.

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Ben bu hesabı beğenmedim. Borsa getirisi dediğiniz hisse senedinin fiyatındaki artış ise mevduata göre berbat durumda. F/K oranıyla bir şey hesaplamışsınız ama karın tamamı temettü olarak dağıtılmıyor ki, yani mevduattaki gibi cebe giren bir şey yok. Örneğin halkbankın F/K oranı kaç getirisi (götürüsü) kaç?
    Genel endeksi baz aliyorum, hisse bazinda degil.

Sizde zaten borsanin cazip olmadigindan bahsetmisiniz, bende ondan bahsediyorum zaten.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Jesse Livermore adını duymuşsunuzdur. Gelmiş geçmiş en büyük borsa spekülatörlerindendi. 1800'lerin sonu 1900'lerin başında müthiş paralar kazandı. Reminiscenses kitabında zaten bu adamın hayatı işleniyor. Jesse'nin ünlü bir treydi vardır, pamukta açtığı treyd. Pamuk çıkacak diye alış yaptı Şikago türev borsasında ama pamuğun fiyatı düşmeye başladı. O düştükçe Jesse almaya devam etti. Pamuk fiyatının çıkacağına kendini o kadar inandırmıştı ki elinde ne varsa ne yoksa pamuğa yatırdı ama pamuk fiyatı düşmeye devam etti. Bildiğiniz maliyet düşürme taktiği işte, hani KY'lerin o bayıldığı taktik. Adamın her yeri pamuk oldu, tüm parasını pamuğa gömdü ama gelgelelim pamuk fiyatı inat edip bir türlü yükselmedi. Ve adam battı. Borsa hayatı boyunca bir kaç kez batan bir adamdır. Jesse sonra "Maliyet düşürmek kadar ölümcül başka bir borsa stratejisi yoktur" dedi ve bir daha maliyet düşürme cihetine asla gitmedi. Türev piyasada pamuk fiyatlarına bakarken Jesse'nin bu anısı aklıma geldi ve yazayım dedim.
    Maliyet düşürme stratejisinden daha da kötü bir durum stop loss yapmamaktır..

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Losers are people who are afraıd of losıng

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 299/1032 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399799 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •