Karsi tarafi on tarafi duz tarafi yok bunun sn. yetkisiz.
Degisik cesitleri olsa da (dini, siyasi, futbol fanatigi, star warsci, ajitasyoncu, vs.) troll troldur.
TREND kaale almiyor mesela. Pilavli ise cok ustune aliniyor, gecenlerde botlarla bile kavga etti! Birinin birsey yazmasi gerekiyor, cunku herkezin vakti caliniyor.
Gormuyor musun sayfalarca buraya yazmis olan adamin yazisindan bir kelime cikardilar basladilar saldirmaya gecende.
Daha yeni saldirildi, sonra da "ben banka almam" dendi.
E, ne isin var burda? Buna trolluk deniyor. Ben bana yarari olmayacak insani artik ilk mesajdan anliyorum. Ikincisine bile gerek yok.
...Biraz zaman geçsin herþeyi unutacaksýn; biraz zaman geçsin herþey seni unutacaK...(Bendememiþmiydim çabasý beyhude, bilmedigini bilmek bakÝ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSÝYEM OLAMAZ...
Uluslararasý Finans Enstitüsü (IIF) verilerine göre, bu yýl en fazla net sermaye giriþinin 51.3 milyar dolarla Türkiye'ye olacaðý öngörülüyor.
IIF tahminlerinden derlenen bilgilere göre, bu yýl Çin, Macaristan, Kore, Rusya ve Tayland'da sermaye çýkýþý, Türkiye, Arjantin, Brezilya, Þili, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Hindistan, Endonezya, Meksika, Polonya, Güney Afrika ve Ukrayna'da ise sermaye giriþi yaþanacak.
Sermaye giriþi yaþanmasý beklenen 12 ülkeye toplam 264 milyar dolar nakit akýþý öngörülüyor. Öte yandan sermaye çýkýþý olacaðý öngörülen 5 ülkede para çýkýþlarýnýn toplam 221.7 milyar dolara ulaþacaðý tahmin ediliyor.
EN FAZLA GÝRÝÞ BEKLENTÝSÝ TÜRKÝYE'DE
Bu yýlýn sonunda geliþmekte olan ülkeler arasýnda en fazla sermaye giriþinin Türkiye'ye gerçekleþmesi bekleniyor. Türkiye'ye geçen yýl 39.1 milyar dolarlýk sermaye giriþi yaþanýrken, yýl sonunda bu rakamýn 51,3 milyar dolara ulaþacaðý öngörülüyor. Türkiye'ye gelen sermaye giriþlerine bakýldýðýnda, halihazýrda yýlýn ilk 4 ayýnda 25.8 milyar dolarlýk para akýþý gerçekleþtiði tahmin ediliyor.
Türkiye'nin ardýndan en fazla sermaye giriþinin 41.9 milyar dolarla Arjantin'e, 41.1 milyar dolarla Brezilya'ya, 40.4 milyar dolarla Hindistan'a, 20.5 milyar dolarla Endonezya'ya 15.2 milyar dolarla da Meksika'ya olmasý bekleniyor.
EN FAZLA SERMAYE ÇIKIÞI BEKLENTÝSÝ KORE'DE
IIF tahminlerine göre, bu yýlýn sonunda geliþmekte olan ülkeler arasýnda en fazla sermaye çýkýþý Kore'de yaþanacak. Kore'den sermaye çýkýþýnýn 77 milyar dolara ulaþmasý beklenirken, yýlýn ilk 4 ayýna bakýldýðýnda söz konusu ülkeden 22.3 milyar dolarlýk paranýn diðer ülkelere kaçtýðý görülüyor.
Kore'nin ardýndan en fazla nakit çýkýþýnýn 76.1 milyar dolarla Çin'de yaþanacaðý öngörülürken, bunda ABD ile ticaret savaþýna iliþkin geliþmelerin etkili olduðu deðerlendiriliyor. Macaristan 9.6 milyar dolarlýk, Tayland 22.6 milyar dolarlýk ve Rusya da 36.4 milyar dolarlýk sermaye çýkýþý yaþanmasý beklenen ülkeler arasýnda yer alýyor.
...Biraz zaman geçsin herþeyi unutacaksýn; biraz zaman geçsin herþey seni unutacaK...(Bendememiþmiydim çabasý beyhude, bilmedigini bilmek bakÝ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSÝYEM OLAMAZ...
Deutsche Bank'ýn 66 milyar Euro olan defter deðerine (özkaynaklarýna) karþýlýk 1.5 trilyon Euro aktifleri, 50 trilyon Euro da türev pozisyonu var. Yani aþýrýnýn da aþýrý riskli bir bankadýr bu Deutsche, cüzzamlý bir bankadýr, radyasyon yayýp durur. Defter deðerinin 23 katý kadar aktiflere sahip olan (tercümesi: sermaye yeterlilik rasyosu çok düþük), ek olarak defter deðerinin 800 katý kadar türev pozisyonu taþýyan Deutsche gibi bir bankanýn hala DD'nin %32'sinden iþlem görüyor olmasý aslýnda piyasanýn aþýrý iyimser davrandýðýnýn bir emaresi deðil midir?
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Yer Ýmleri