Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8252 madde; 1 - 8 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Jesse Livermore adını duymuşsunuzdur. Gelmiş geçmiş en büyük borsa spekülatörlerindendi. 1800'lerin sonu 1900'lerin başında müthiş paralar kazandı. Reminiscenses kitabında zaten bu adamın hayatı işleniyor. Jesse'nin ünlü bir treydi vardır, pamukta açtığı treyd. Pamuk çıkacak diye alış yaptı Şikago türev borsasında ama pamuğun fiyatı düşmeye başladı. O düştükçe Jesse almaya devam etti. Pamuk fiyatının çıkacağına kendini o kadar inandırmıştı ki elinde ne varsa ne yoksa pamuğa yatırdı ama pamuk fiyatı düşmeye devam etti. Bildiğiniz maliyet düşürme taktiği işte, hani KY'lerin o bayıldığı taktik. Adamın her yeri pamuk oldu, tüm parasını pamuğa gömdü ama gelgelelim pamuk fiyatı inat edip bir türlü yükselmedi. Ve adam battı. Borsa hayatı boyunca bir kaç kez batan bir adamdır. Jesse sonra "Maliyet düşürmek kadar ölümcül başka bir borsa stratejisi yoktur" dedi ve bir daha maliyet düşürme cihetine asla gitmedi. Türev piyasada pamuk fiyatlarına bakarken Jesse'nin bu anısı aklıma geldi ve yazayım dedim.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Jesse Livermore adını duymuşsunuzdur. Gelmiş geçmiş en büyük borsa spekülatörlerindendi. 1800'lerin sonu 1900'lerin başında müthiş paralar kazandı. Reminiscenses kitabında zaten bu adamın hayatı işleniyor. Jesse'nin ünlü bir treydi vardır, pamukta açtığı treyd. Pamuk çıkacak diye alış yaptı Şikago türev borsasında ama pamuğun fiyatı düşmeye başladı. O düştükçe Jesse almaya devam etti. Pamuk fiyatının çıkacağına kendini o kadar inandırmıştı ki elinde ne varsa ne yoksa pamuğa yatırdı ama pamuk fiyatı düşmeye devam etti. Bildiğiniz maliyet düşürme taktiği işte, hani KY'lerin o bayıldığı taktik. Adamın her yeri pamuk oldu, tüm parasını pamuğa gömdü ama gelgelelim pamuk fiyatı inat edip bir türlü yükselmedi. Ve adam battı. Borsa hayatı boyunca bir kaç kez batan bir adamdır. Jesse sonra "Maliyet düşürmek kadar ölümcül başka bir borsa stratejisi yoktur" dedi ve bir daha maliyet düşürme cihetine asla gitmedi. Türev piyasada pamuk fiyatlarına bakarken Jesse'nin bu anısı aklıma geldi ve yazayım dedim.
    Maliyet düşürme stratejisinden daha da kötü bir durum stop loss yapmamaktır..

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Jesse Livermore adını duymuşsunuzdur. Gelmiş geçmiş en büyük borsa spekülatörlerindendi. 1800'lerin sonu 1900'lerin başında müthiş paralar kazandı. Reminiscenses kitabında zaten bu adamın hayatı işleniyor. Jesse'nin ünlü bir treydi vardır, pamukta açtığı treyd. Pamuk çıkacak diye alış yaptı Şikago türev borsasında ama pamuğun fiyatı düşmeye başladı. O düştükçe Jesse almaya devam etti. Pamuk fiyatının çıkacağına kendini o kadar inandırmıştı ki elinde ne varsa ne yoksa pamuğa yatırdı ama pamuk fiyatı düşmeye devam etti. Bildiğiniz maliyet düşürme taktiği işte, hani KY'lerin o bayıldığı taktik. Adamın her yeri pamuk oldu, tüm parasını pamuğa gömdü ama gelgelelim pamuk fiyatı inat edip bir türlü yükselmedi. Ve adam battı. Borsa hayatı boyunca bir kaç kez batan bir adamdır. Jesse sonra "Maliyet düşürmek kadar ölümcül başka bir borsa stratejisi yoktur" dedi ve bir daha maliyet düşürme cihetine asla gitmedi. Türev piyasada pamuk fiyatlarına bakarken Jesse'nin bu anısı aklıma geldi ve yazayım dedim.
    Harika bir hikaye. KY nin yuzde 90 i bunu yapiyor ve sonra da ahlar vahlar. Sanki yarin ne olacagini biliyormus gibi.

Ben hicbir zaman maliyeti dusurmem, tam tersine artiririm.

Bu sekilde maliyetim her zaman hisse fiyatinin altinda olur.

Eger pozisyon zarar ediyorsa stop loss yapar ve kapatirim, hic duygusal davranmam.

Bir cok hisse vardir stoplari patlatip gun icinde cikan ama hic hayiflanmam.

Tam tersi de olabilirdi.

Bir de hicbir hisseye destekten girmiyorum. Cunku destekler kirilmak icindir.

Benim icin bir hisse direncin altinda pahali uzerinde ucuzdur.

Genelde tarihi zirve ya da yillik zirve yapan hisselere girerim. Bunlar lider hisseler olurlar

Ornegin dun SODA da bu islemi yaptim. Cunku bu hisselere KY girmez, ona gore pahalidir.

Ky hep ucuza almak ister ama aldikca hisse daha da ucuzlar

KY, BY gibi dusunmedikce kaybetmeye devam edecektir.

--------------------

4.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Harika bir hikaye. KY nin yuzde 90 i bunu yapiyor ve sonra da ahlar vahlar. Sanki yarin ne olacagini biliyormus gibi.

Ben hicbir zaman maliyeti dusurmem, tam tersine artiririm.

Bu sekilde maliyetim her zaman hisse fiyatinin altinda olur.

Eger pozisyon zarar ediyorsa stop loss yapar ve kapatirim, hic duygusal davranmam.

Bir cok hisse vardir stoplari patlatip gun icinde cikan ama hic hayiflanmam.

Tam tersi de olabilirdi.

Bir de hicbir hisseye destekten girmiyorum. Cunku destekler kirilmak icindir.

Benim icin bir hisse direncin altinda pahali uzerinde ucuzdur.

Genelde tarihi zirve ya da yillik zirve yapan hisselere girerim. Bunlar lider hisseler olurlar

Ornegin dun SODA da bu islemi yaptim. Cunku bu hisselere KY girmez, ona gore pahalidir.

Ky hep ucuza almak ister ama aldikca hisse daha da ucuzlar

KY, BY gibi dusunmedikce kaybetmeye devam edecektir.

--------------------
    Halkbankta işiniz olmaması lazım o zaman, pek zirvede değiliz gibi.

Borsada bir startejiyi yüzde yüz doğru veya yanlış diye sınıflamak yanlış, farklı hisselerde farklı insanlar farklı stratejilerle para kazanabilirler.

Halkbankta maliyet düşüren de düşürmeyen de zararda, daha doğrusu hisse uzun vadeli dibinde olduğundan hangi stratejiyi uygularsa uygulasın karda olan yok (belki günlükçüler dışında).

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Halkbankta işiniz olmaması lazım o zaman, pek zirvede değiliz gibi.

Borsada bir startejiyi yüzde yüz doğru veya yanlış diye sınıflamak yanlış, farklı hisselerde farklı insanlar farklı stratejilerle para kazanabilirler.

Halkbankta maliyet düşüren de düşürmeyen de zararda, daha doğrusu hisse uzun vadeli dibinde olduğundan hangi stratejiyi uygularsa uygulasın karda olan yok (belki günlükçüler dışında).
    Halkbankta trade ediyorum zaman zaman. Uzun vadeli tutmuyorum. Genelde brakeout yaptiginda aliyorum. Cunku iyi tepkiler veriyor.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •