Sayfa 514/969 İlkİlk ... 14414464504512513514515516524564614 ... SonSon
Arama sonucu : 7748 madde; 4,105 - 4,112 arası.

Konu: ISGSY - İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by boran Yazıyı Oku
    İsbank maksimumu cep telefonuma indirdim.tatilbudur , num num be iştirakleri avantajlı alışveriş için orda.isbank kanatları altına almış eniklerini😀

Bu hissede "kurtuluş" Galip' e kaldı.

Şöyle ki, BIST'de F/K oranı 6 civarında , üstelik borç sorunu olmayan, piyasadan çok fazla etkilenmeyen şirketler oluştu.

Piyasadan etkilenecek şirketler arasında şüphesiz ağırlama, tatil, perakende şirketleri var.
    Belki hafif bir esinti olur, fazla etkilenmezler. Umut fakirin ekmeğidir.

Şİrketin piyasa değeri 120 mio lirada duruyor. Peki; İş Girişim yıl sonunda 20 mio veya üstünde kar edebilir mi?
    Eldeki 70 mio naktin faizi işletme giderlerini karşılamaya yetiyor/yetmiyor.

İştirakler toplamda 20 mio kar edebilir mi? Cevap veriyorum, tek kelimeyle "hayır".
    Bu yıl yapmaz, seneye 40 mio kar edebilir mi? Cevap , yine aynı.

Ekonomi toparlanır, kısa süreli bir küçülmeden sonra yeniden büyüme patikasına girilir, bu arada özel sektör borçları halledilmiş olur,
    yatırımcı güveni kazanılır, TR ile ilgilenen yabancılar büyümeye müsait sektör/şirketlerle yeniden ilgilenmeye başlarlarsa bir şeyler olur.

Olmaz demiyorum da ,ne zorumuz var kardeşim !
    Kısa yol Galip'tir.

2.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Bu hissede "kurtuluş" Galip' e kaldı.

Şöyle ki, BIST'de F/K oranı 6 civarında , üstelik borç sorunu olmayan, piyasadan çok fazla etkilenmeyen şirketler oluştu.

Piyasadan etkilenecek şirketler arasında şüphesiz ağırlama, tatil, perakende şirketleri var.
    Belki hafif bir esinti olur, fazla etkilenmezler. Umut fakirin ekmeğidir.

Şİrketin piyasa değeri 120 mio lirada duruyor. Peki; İş Girişim yıl sonunda 20 mio veya üstünde kar edebilir mi?
    Eldeki 70 mio naktin faizi işletme giderlerini karşılamaya yetiyor/yetmiyor.

İştirakler toplamda 20 mio kar edebilir mi? Cevap veriyorum, tek kelimeyle "hayır".
    Bu yıl yapmaz, seneye 40 mio kar edebilir mi? Cevap , yine aynı.

Ekonomi toparlanır, kısa süreli bir küçülmeden sonra yeniden büyüme patikasına girilir, bu arada özel sektör borçları halledilmiş olur,
    yatırımcı güveni kazanılır, TR ile ilgilenen yabancılar büyümeye müsait sektör/şirketlerle yeniden ilgilenmeye başlarlarsa bir şeyler olur.

Olmaz demiyorum da ,ne zorumuz var kardeşim !
    Kısa yol Galip'tir.
    slogan yaparsak "olursa galible olmazsa talible" )

Ya arkadaşlar zaten bu iştirakler büyük kâr ediyor olsa ısgsy nın ne işi olur orda. Türkiye de büyüyor ama kâr yok.bunun gibi. Söyle düşünelim iştirak edilen sektörlerde geniş kâr marjı var.bu nedenle tüm para hizla yatırma gidiyor.bu nedenle kâr yok.onemli olan ciro artışı . Karda birgün gelir.

4.  Alıntı Originally Posted by boran Yazıyı Oku
    Ya arkadaşlar zaten bu iştirakler büyük kâr ediyor olsa ısgsy nın ne işi olur orda. Türkiye de büyüyor ama kâr yok.bunun gibi. Söyle düşünelim iştirak edilen sektörlerde geniş kâr marjı var.bu nedenle tüm para hizla yatırma gidiyor.bu nedenle kâr yok.onemli olan ciro artışı . Karda birgün gelir.
    Şirket değerlemeleri yaparken büyüme projeksiyonunu afyon haline getiren fon yöneticileri bugün ne yaptıklarını sorgulamaktadırlar.
    Faiz oranları ( dolayısıyla iskonto oranları) artınca gelecekte yaratılacağı varsayılan nakit fazlası hesaplarının bugünkü değerleri çökmüştür.

Şirketlerin sürdürülebilir büyüme kapasiteleri mercek altındadır.

Büyüme ve karlılık yanında şirketlerin nakit yaratabilme güçleri de değerlemelerde kritik faktördür.

İSGSY şirketleri ( Ortopro hariç) alacaklarını peşin olarak tahsil etme potansiyeline sahip olabilirler, bir dereceye kadar pozitiftir.
    Fakat unutmayalım, şirketlerin büyüyebilmek için kullandığı krediler dayanılmaz boyutlara varınca şirketlere ilave nakit konulmuştur.
    Kısa ifadeyle, şirketler nakit yaratmak şöyle dursun, nakit tüketmişlerdir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,377
    Çok güldürdün beni boran . IS Bank ile hiç bir işim olmaz , eşimin parasını bile çektirdim hesabını da kapattım . Tavsiyem Size kazık atanı unutmayın . Şöyle ki ; Galip hissemize bulaştı ise suç IS Bank ta , cezası ise hesap kapama iştirak lerden uzak durmak ve internetten aleyhinde paylaşımda bulunmaktır . prensipleriniz yoksa size semer vuran çok olur . Bedeli ni ödemesi gerek . En azından ben ödetiyorum . IS bank a o kadar çok bilet kestirdim ki tahmin dahi edemezsiniz . Galip umurumda bile değil . Sorunumuz ana ortak . 2 baldırı çıplak hissede manipülasyon yapabiliyor ise sorumlusu ana ortaktır . Faizlerin 16 % olduğu yerde ISBAnk 8.5% faiz veriyor idi . Şimdilerde durum daha da vahim . Bu günlerde faizle 20% lere dayandı İS Bank 9.5 veriyor Sizce aradaki fark nereye gidiyor ?

Alıntı Originally Posted by boran Yazıyı Oku
    İsbank maksimumu cep telefonuma indirdim.tatilbudur , num num be iştirakleri avantajlı alışveriş için orda.isbank kanatları altına almış eniklerini😀
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Baygeorge güzel abicim boşver intikam almayı prensipleri bizim borsamiz böyle patron hakim.siyasilerlede al gülüm ver gülüm.ortadogu ulkesiyiz kanun kural ahlak çeşmenin başında bulunduğumuz konumuna göre şekilleniyor.yapacak birşey yok.bunu kabullenip ona pozisyon alacaz. 20 yıllık borsa tecrübem de gördüm hiçbir patron temiz değil. Sasa 0.200 kuruşa el değiştirdi Beko 0.400 kuruşa,akenerji 20 yıl önceki fiyatın %50 altında , çarşı adı Boyner oldu , Vestel ,........ ASELSAN bile halka arz için 45-50 ye çıkarıldı bugün 19. Sistem senin benim para ile çalışıyor biz depoya benzin koydukca sistem işliyor.biz olmasak acından geberir bu alcaklardır.gebermesinler sen yeniden isbank da hesap aç 😀

15 gündür son saniye bir alt kademede kapatma.bu bile tek başına bir işçilik olduğunu gösteriyor.hizla aşağı gelse dikkat çekiyor alttan yeni alanlar oluyor.alistira alıştıra iniyor ki biz yılalım. Satalım ama baskasida almasın.buyuk işler dönüyor bu hissede büyük

8. Kademeler cok mu dolu cok mu bos gorebilen varmi?

Sayfa 514/969 İlkİlk ... 14414464504512513514515516524564614 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •