Sayfa 758/1027 İlkİlk ... 258658708748756757758759760768808858 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 6,057 - 6,064 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    Eline sağlık dostum...yaw birgün yolun Adana'ya düşerse beni haberdar etmeden geçme ...ok?
     Alıntı Originally Posted by derinlikler Yazıyı Oku
    Günlükte 5.3840 ; 240 Min de 5.4840 altında kalmadıkça yeşil devam..

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Eline sağlık dostum...yaw birgün yolun Adana'ya düşerse beni haberdar etmeden geçme ...ok?

Eyvallah Başkan

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Geçmişte zorunlu tasarruf fonu ile yaptılar sonra abbas ulufe dağıtıyormuş gibi PUL edilmiş paraları geri ödedi. Faizlerin en yüksek olduğu dönemde Emlak bankasında 6 aylık faizler diğer faizlerin 1/3 kadardı niye bilirmisiniz ? Çünkü zorunlu tasarruf aparaları bu bankanın 6 aylık mevduatı hesabında tutulurdu bu paralar dışında da başaka hiç bir geri zekalı bu mevduata hesap açmazdı. Kısacası arada devlet daha doğrusu devletin başına çöreklenmiş musallatlar varsa ve size bir şekil ZORUNLU tasarruf yaptırmaya çalışıyorsa bilinki sonunda paralarınız PUL olup üstüne yatacaklardır. Bir forumdaş tavsiyesi, yol yakınken bu hırsız soygun sisteminden çıkın ileride umut abiye dua edersiniz.

ZORUNLU TSARRUF FONUNDA ENFLASYON %50-60 İKEN SENİN PARANI %0 EVET BİLDİĞİN SIFIR TL İLE DEVLETE BORÇ OLARAK VERDİLER
    ONUN için dedim devlet beste paranın nasıl işletildiğine karışmasın diye
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Devletin verdiği o %25 katkı sadece devletin belirlediği özel fonlarda özel oranlarla değerlendirilebiliyor. Örneğin hazine hatırladığım kadarıyla bir ara katkı parasının değerlendirildiği hazine bonoları için %4.44 faiz belirlemişti.

Bu şekilde düşünüldüğünde eğer önümüzdeki 10 yıl boyunca %12-13 enflasyon var ise %4.44 değer artışı devletin verdiği o %25 katkı payını efektifte *vade sonunda* %7-8'in altına rahatlıkla çekebilir. Bu katkı payından yüksek olan yıllık işletim giderleri düşüldüğünde BES sisteminde halka çok açık olarak gösterilmeyen devlet lehine bazı parametrelerin ayarlandığı görülebilir.
    valla ahnım besonlinedan her ay yatırdığı parayı kazandığını devletin yatırdığını görüyor şimdilik sıkıntı yok gibi
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Birde şu var...bu fonlarin çoğu iyi yönetilen fonlar degil....

katılıyorum ama sanırım senede 2 defa yatırılan fonları değiştirme şansın var ağırlığın ney olacağına sen karar veriyorsun
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    Asıl sıkıntı ileride bileşik getiride çıkacakta ondan [emoji16]
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    valla ahnım besonlinedan her ay yatırdığı parayı kazandığını devletin yatırdığını görüyor şimdilik sıkıntı yok gibi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

BES te %2 gibi OHA bir yönetim masraf kesintisi vardır üstelik bu BRÜT tutar üzerinden kesilir , kafanızın bir yerine bunu yazın ve paranızın getirisini buna göre hesaplayın. Herifler sanki size fazladan bir mok kazandırıyorda brüt üzerinden %2 yönetim masrafı alıyor bu soygun değildirde nedir ? Her neyse BES herkesin kendi gönüllü seçimi ise bize laf söylemek düşmez ama zorla sizi sisteme sokmuşlarsa ben insani olarak bildiklerimi paylaşıp sizi en baştan uyarayım.

Sayfa 758/1027 İlkİlk ... 258658708748756757758759760768808858 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •