Sayfa 768/1027 İlkİlk ... 268668718758766767768769770778818868 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 6,137 - 6,144 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Sigaraya max % 20 zam gelir...en kötü sigara 11 tlye parliament ise 16-17 tl ye çıkar..içmekte olanlar 3 gün veryansın eder sonra almaya devam eder....

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Timur gm yani piyasada bilinen adıyla NEF lerin sahibi 600 milyon liralık tahvil ihraç ediyormuş. BES te olanlar eğer sabit getirili fonlarda iseniz bakın bakalım sizin fon da bundan alacak mı . Sonra takip edin bakalım bu Timur borcuna sadık kalıp takır takır ödemelerini yapacak mı ? Bana mesaj göndermişlerdi derecelendirme kuruluşlarından YILDIZLI PEKİ almışlarmış, benimki sadece merak aklınıza kötü bir şey gelmesin, sonuçta taşşş gibi betoncu kendisi ,Türkiye batar betoncular batmaz dimi ...

3. Kusursuz fırtına öncesi sessizlik gibi ortam.

Aslında herkes fırtınanın geldiğini biliyor ama bir şekil polyanacılık oynuyor.

Bu arada beni fazla karamsar hatta fazladan öte karamsar bulup taa ! iki sene öncesinden tedbirimi aldım dediğim için bana kızıp felaket tellalı bile dese bu hepimize olacakların gidişatını maalesef değiştirmiyor. Unutmayın dost acı söyler...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Evet çok yataya sardı ....bir yöne sert gidebilir
     Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Kusursuz fırtına öncesi sessizlik gibi ortam.
    MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by anti panik Yazıyı Oku
    Yetiştim Başkanım

Ben BES konusunda kendim çok araştırma yaptım.

Ayrıca en son Allianz Yaşam Emeklilik Merkezden gelen yatırım danışmanlarının verdiği 2 saatlik eğitime katıldım.
    Burada şu 3 kriter bize anlatıldı:
    1- Bes te 1 yıl veya daha az kalacak olan likt fonlarda kalsın.
    2- bes te 1 yıldan 5 yıla kadar orta vadeli kalacak olan örneğin bes emekliliği yaklaşan birisi yarı yarıya döviz bazlı Eurobond (kamu borçlanma aracı ) ve dış borsa (Nasdaq) ve biraz da Koç iştirakleri (bistten) fonuna yer verebilir.
    3- Bes te 5 yıldan fazla kalmayı düşünen portföyün tamamamını 2 de yazdığım borsa fonlarına ayırabilir. Ya da %20-30 kadarını Eurobondda bırakıp global kriz vb durumunda dipten bunu da borsaya aktarsın dendi.
    4- az bir miktar altın fonu önerdiler. Bu da nakite eşdeğer olduğu için fon alım satımlarında kullanıyormuş.

Benim portföy:

%40 Nasdaq fonu (ALR)
    %20 Koç iştirakleri fonu (ALI)
    %40 $ bazlı kamu borçlanma aracı (AMY)

Benim bes emekliliğine 4-5 yıl daha var.

Yukarıda yazdığım fonlar Allianz yaşamda profesyönel ekipler tarafından yönetiliyor.
    İçindeki hisseler performans takibi yapılıp �çürük elmalar� zamanında ayıklanıyor.

Özetle ben yılda 6 hakkım olmasına rağmen al sat yapmıyorum. Sadece izliyorum.
    Koç firmalarından birinde çalışıyor olmalısınız. Zira Koç İştirak Fonuna Koç çalışanları dışında bes yatırımı kabul etmiyorlar. Daha önce Allianz ile görüşmüştüm, sadece Koç çalışanları yararlanabilir denilmişti.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Bu yüzden fon almıyorum...bir çok fonun portföyünde asla almayacağım menkuller var.mesela VakıfBank'ın altın fonunda Kuveyt Türk'ün menkulu var....bu nedenle almiyorum... Kuveyt Türk'ün aslında mali durumu fena değil..ama katılım bankası menkuller ini sevmiyorum.
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Timur gm yani piyasada bilinen adıyla NEF lerin sahibi 600 milyon liralık tahvil ihraç ediyormuş. BES te olanlar eğer sabit getirili fonlarda iseniz bakın bakalım sizin fon da bundan alacak mı . Sonra takip edin bakalım bu Timur borcuna sadık kalıp takır takır ödemelerini yapacak mı ? Bana mesaj göndermişlerdi derecelendirme kuruluşlarından YILDIZLI PEKİ almışlarmış, benimki sadece merak aklınıza kötü bir şey gelmesin, sonuçta taşşş gibi betoncu kendisi ,Türkiye batar betoncular batmaz dimi ...
    MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 768/1027 İlkİlk ... 268668718758766767768769770778818868 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •