Artan

34,54 10 18:10
382,25 10 18:10
57,80 9.99 18:10
155,30 9.99 18:10
13,89 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

38,72 -10 18:10
51,75 -10 18:10
143,40 -9.98 18:10
215,80 -9.97 18:10
11,92 -9.01 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

4.764.916.214,14 18:10
4.530.724.894,13 18:10
4.347.311.377,12 18:10
3.617.978.153,58 18:10
3.534.445.408,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/3 123 SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    İster inanın ister inanmayın bu yüksek faiz artışından sonra Dolar 4.40 lara düşer diye o kadar umutlandım ve istedim ki. Düşmeyince iyicene tırstım. Bunca kriz yaşamış biri olarak şimdiki kadar karamsarlığa hiç düşmemiştim. Şakası yok bu sefer ki öyle böyle bir şey değil cidden KUSURSUZ FIRTINA...
    Daha önce de forumda bahsetmiştim ama forumdaşlar pek üzerinde durmadı. Bundan sonraki strateji faiz arttırımları ile döviz kurunu düşürmek değil , kurdaki dengeli artışları istikrarlı hale getirmek olmalı. O nedenle faiz artışlarının ana hedefi kurdaki ani dalgalanmaları önleyerek (ani düşüş, ani çıkış deval v.b) enflasyon ile uyumlu paralel artışlar ile denge notasına ulaşmayı sağlamak olmalı. Uzun zamandır tekrar ediyorum ama bu teknik nedenlerden dolayı Türkiye'nin çıkış noktası kısa vadede yüksek kur ve yüksek faiz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Daha önce de forumda bahsetmiştim ama forumdaşlar pek üzerinde durmadı. Bundan sonraki strateji faiz arttırımları ile döviz kurunu düşürmek değil , kurdaki dengeli artışları istikrarlı hale getirmek olmalı. O nedenle faiz artışlarının ana hedefi kurdaki ani dalgalanmaları önleyerek (ani düşüş, ani çıkış deval v.b) enflasyon ile uyumlu paralel artışlar ile denge notasına ulaşmayı sağlamak olmalı. Uzun zamandır tekrar ediyorum ama bu teknik nedenlerden dolayı Türkiye'nin çıkış noktası kısa vadede yüksek kur ve yüksek faiz.
    kısa vadeden kastınız 1 - 2 sene mi ?

Alıntı Originally Posted by demir113 Yazıyı Oku
    kısa vadeden kastınız 1 - 2 sene mi ?
    Ne yazık ki ne kadar gerekli ise o kadar. En azından cari açığın azalması , ihracat ithalat dengesinin %90 ve üzerine atması ilk sinyali verir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ne yazık ki ne kadar gerekli ise o kadar. En azından cari açığın azalması , ihracat ithalat dengesinin %90 ve üzerine atması ilk sinyali verir.
    O dediğiniz denge bu kadar üretimsizlik yaratılan bir ülkede çok kısa vadede sağlanamaz bunu sizde çok iyi biliyorsunuzda felaket tellalığı yapmamak için açık ve net telaffuz edemiyorsunuz.

O dediğiniz denge bu kadar üretimsizlik yaratılan bir ülkede çok kısa vadede sağlanamaz bunu sizde çok iyi biliyorsunuzda felaket tellalığı yapmamak için açık ve net telaffuz edemiyorsunuz.
    Çözüm uzun zaman ise bu da halkın tercihi. Güney Kore benzer bir durumda orta vadede işin içinden çıkmayı başardı. (5-10 yıl). Kısa vadede zaten böyle bir çıkışı yakalamak mümkün değil. Soru bu çıkış kore gibi orta vadede mi yoksa Çin gibi uzun vadede mi gerçekleşecek.
    İşte bu süreyi Türk halkının sosyal yapısı , acıya ve zorluğa ne kadar dayanabildiği belirleyecek.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Çözüm uzun zaman ise bu da halkın tercihi. Güney Kore benzer bir durumda orta vadede işin içinden çıkmayı başardı. (5-10 yıl). Kısa vadede zaten böyle bir çıkışı yakalamak mümkün değil. Soru bu çıkış kore gibi orta vadede mi yoksa Çin gibi uzun vadede mi gerçekleşecek.
    İşte bu süreyi Türk halkının sosyal yapısı , acıya ve zorluğa ne kadar dayanabildiği belirleyecek.

Zorluğa dayanamayıp çalışmayı da pek sevmeyen zorlukları genelde Allaha havale etmeyi seven bir toplum için o dediğiniz acıları yaşamak kolay değil. Hem Kore hem Çin ikisindede inanç sistemlerinde bizdeki gibi zorluğu ilahi güce bırakıp işin içinden sıyrılma olgusunun bulunmadığını düşünüyorum yaılıyorsam düzeltin.

Zorluğa dayanamayıp çalışmayı da pek sevmeyen zorlukları genelde Allaha havale etmeyi seven bir toplum için o dediğiniz acıları yaşamak kolay değil. Hem Kore hem Çin ikisindede inanç sistemlerinde bizdeki gibi zorluğu ilahi güce bırakıp işin içinden sıyrılma olgusunun bulunmadığını düşünüyorum yaılıyorsam düzeltin.
    Belli bir limiti var , o limit geçildiğinde insan tabiatı gereği içgüdüsel (hayvani) fonksiyonarına dönecektir. Dini inanışlar sosyolojik seviyede olgulardır ve sanıldığı kadar içgüdüsel fonksiyonlar kadar derinde değildirler. Bir aslan avını canlı canlı yerken sadece içgüdüsel dürtülerinin esiridir. Dini inanış daha üst seviyelerde geliştiğinden o hayvan için bu gelişim gerçekleşmemiştir dahi. İnsanda böyle bir gelişimin yaşanmış olması derinde yatan içgüdüsel davranışı değiştirmeye yetmez diye düşünüyorum.

Ahmetg Guest

aklima basima gelen bir olay geldi

2-3 sene once evden tasinma sebebiyle evindeki esyalarini satisa cikaran birinin evine gitmistik

Amerikada bunlar cok yaygindir cmtesi pazar gunleri internete ilan koyarlar herkes gider kapi aciktir girersin iceri ne varsa toplarsin kadin kapida mallari sayar parasini verir cikarsin

neyse biz gittik orada baskalarida var tabi giysilere mobilyalara bakan. bi tane cinli gibi bir kadin vardi benim hanimla konustugumu duydu. Zaten genelde ya kadinlar ya ciftler gidiyor boyle satislara

kadin durup dururken yani tanimiyoruz etmiyoruz daha once hic gormedigim bir cekik gozlu kadin, konusmaya basladi bizimle. Siz dedi ne kadar sansliniz amerikada yasiyorsunuz hersey burda ne kadar guzel

Ben sasirdim ne demek istiyorsunuz siz burada yasamiyormusuunz?

Hayir ABD ye yeni tasindim

nereden?
    Guney Koreden

Peki neden biz sansliyiz?
    ne bilim hersey cok rahat bakin bugun cmtesi burayi geziyorsunuz ne guzel

Alla alla Guney Korede cumartesileri gezilmiyormu?
    Katiyetle hayir. Bircok isyerinde cmtesi calisilir hatta pazarda calisilan cok yer vardir. Mesela benim babam cok calismaktan oldu.
    ---------------------

bu olayi dun gibi hatirliyorum. Kadinin artik icine nasil oturduysa bu aci olay, hic tanimadiklarina anlatiyor. Akli dengesi bozuk degildi yalnizca amerikaya yeni gelmenin sokumu diyim artik.

Asyalilar afedersiniz kopek gibi calisiyorlar ve bu yuzden biz Asyadan daha fakir duruma gelmek uzereyiz onu demek istedim

Sayfa 1/3 123 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •