Sayfa 798/1027 İlkİlk ... 298698748788796797798799800808848898 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 6,377 - 6,384 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Bu Cargill'i kimse duymamışken 15-20 yıl önce,bu forumda da 1-2 yıl önce bahsetmiştim.Patagonyanın ücra köşelerine girmiş bir firma ve tarım ülkesi olmasına rağmen malum durumlardan gündeme taşınan Arjantin.Bu tip firmalar girdikleri yeri tamamen kurutmadan bırakmıyorlar anlaşılan,çünkü eski sömürgeciler bile muhtemelen bu kadar kurutmuyordu gittikleri yeri.Her ülkenin kaynak durumuna göre bu tür firmalar dünyanın her yerine yerleşmiş durumda,mesela Endonezya,Malezya yağmur ormanlarına çöreklenmiş ormancılık işindeki firma tekelleri veya Brezilyada markette bile kahve bulamamanıza sebep olan nescafe gibi firmalar.Parasından sıfır atan Brezilya her köşe başında bir dilenci bir fahişe ve bunları zaptedecek bir polisin olduğu sosyal yapı.
    Milletin cahilliği sadece Dostoyevski okumamış olmasından kaynaklanmıyor,okumuş cahiller olmasının da sebebi,dünyadan tarihten bihaber olmaları.Dış sermaye sevgisinin bedelleri...
    Bunlara dayanarak bir gün Arjantinin ekonomik durumuna veya Brezilya'daki gibi her mahallede dilenci,fahişe,polis üçlüsünü görebileceğimiz günlerden kaçış yok.Dilenci ve polis tarafından pek sıkıntımız olmadığı aşikar diğer mevzudan anlamam.

40-70 yaş arası kadar olan nesil nispeten şanslı sayılabilir.En azından patatesin,balığın,karpuzun,armudun,mor soğanın tadını,birçok insani özelliği bilen bir nesil.Çoğunluk yeni nesil tam olarak neyden kaygılanması gerektiğini dahi bilmiyor,kimse de söylemiyor.Sanıyor ki cep telefonuyla eğlenir,yazılım öğrenip ekmek kazanır,çocuklarına bakacak birileri olur,kreş,bakıcı,akraba vs.Dolar çıkar iner,sistem onlara istediklerini bir şekilde verir,bir şekilde yaşar gider.Kusura bakmasınlar da kocaman bir NAH diyorum.TL kurtulursa,mevcut siyasi durum kurtulsa bile herşey düzelmiş olmaz.Kurtuluş vaadeden kimse de yok zaten.Ötesini düşünmeyen için doların inmesi çıkması farketmez.
    O kargil i herkez biliyo ama niye kışt demiyo kimse peki ?

Yazda ögrenelim yardımcı oluruz belki

Yazıyo her halde

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Dosya parasımı masraf mı
    Şimdi baştan başlayayım.

110000 tl konut kredisi talebinde bulundum.

Eksper : 710 tl.
    Hayat sigortası : 650 tl
    Özel konut sigortası : 298 tl.
    Ipotek masrafı : 198 tl.
    Eşya paket sigortası : 99 tl
    Ferdi kaza sigortası : 198 tl
    Ailem güvende sigortası: 240 tl
    Dosya masrafı : 550 tl
    Dask : 186 tl.
    Zorlama Bes : giriş aidatı :172 tl
    Zorlama Bes : katkı payı : 130 tl
    Müşteri temsilcisinin yontmaya çalıştığı, müşteriyi keriz yerine koyma payı: 486 tl.

Şimdi konuya girelim.
    Yukarıda gördüğünüz sigortalarin bir bölümü gerekli ve zorunlu değil.

Ama ziraat bankası miy görevlisi diyorki biz zaten kampanyadan düşük faizle kredi veriyoruz bu sigortalari yapmak zorundayım diyor.

Hadi bir kısmına Eyvallah dedikde
    Satın aldığım konutun dask sigortası olmasına ve adıma zeyilname yaptirmama rağmen zorla banka tarafından aynı konuta ikinci bir poliçe kesilmiştir.

Bu poliçe yasal değildi.büyük ihtimalle müşteri temsilcisi bir kaç gün sonra iptal edip parayı cebe indircekti.

İkinci bir durumda krediden kalan paranın tamamını benden gizledi.
    102 tl kaldı dedi.Ben 1 hafta sonra ısrarla kredi hesap hareketlerini istedim.Beni 1 hafta salladi. Yaklaşık 14 gün sonra ısrarla isteyince vermek zorunda kaldı.300 tl daha alacağım çıktı.
    Ekstre işini diretmeseydim.o para buhar olacaktı.

Birde BES muhabbeti var.
    Yaşım 54 zorla bese soktular.

Üstelik giriş aidatli 172 tl.
    Sonra maaşımı o bankadan almaya başlayınca iade edecez dediler.
    1 hafta oldu hala alamadım.
    Dask sigorta policesininde iadesini hala alamadım.

Ziraat bankası olmuş bir üçkağıtçı.
    Ziraat sigorta ondan beter.
    Ziraat yatirimla çalışıyorum.şimdilik ondan bir falso görmedim.Bakalım.

Ziraat bankasından çok şikayet var.
    Sadece konut kredisi meselesi değil.

Sorun sorusturun.

Daha yazacak çok şey var.sabaha kadar yazsam yetmez.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    Dask ve ekspertiz dışında aldıkları hiçbir masraf yasal değil..BDDK ya yaz...mutlaka yaz...bu MT yi mutlaka şikayet et..eğer iptal edilen ve sana verilmeyen bir masraf varsa savcılığa bu MT yi şikayet et..sana bankalar arası şikayet birimine gidebilirsin desenlerde direk tüketici hakem heyetine git...besini iptal ettir..
     Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Şimdi baştan başlayayım.

110000 tl konut kredisi talebinde bulundum.

Eksper : 710 tl.
    Hayat sigortası : 650 tl
    Özel konut sigortası : 298 tl.
    Ipotek masrafı : 198 tl.
    Eşya paket sigortası : 99 tl
    Ferdi kaza sigortası : 198 tl
    Ailem güvende sigortası: 240 tl
    Dosya masrafı : 550 tl
    Dask : 186 tl.
    Zorlama Bes : giriş aidatı :172 tl
    Zorlama Bes : katkı payı : 130 tl
    Müşteri temsilcisinin yontmaya çalıştığı, müşteriyi keriz yerine koyma payı: 486 tl.

Şimdi konuya girelim.
    Yukarıda gördüğünüz sigortalarin bir bölümü gerekli ve zorunlu değil.

Ama ziraat bankası miy görevlisi diyorki biz zaten kampanyadan düşük faizle kredi veriyoruz bu sigortalari yapmak zorundayım diyor.

Hadi bir kısmına Eyvallah dedikde
    Satın aldığım konutun dask sigortası olmasına ve adıma zeyilname yaptirmama rağmen zorla banka tarafından aynı konuta ikinci bir poliçe kesilmiştir.

Bu poliçe yasal değildi.büyük ihtimalle müşteri temsilcisi bir kaç gün sonra iptal edip parayı cebe indircekti.

İkinci bir durumda krediden kalan paranın tamamını benden gizledi.
    102 tl kaldı dedi.Ben 1 hafta sonra ısrarla kredi hesap hareketlerini istedim.Beni 1 hafta salladi. Yaklaşık 14 gün sonra ısrarla isteyince vermek zorunda kaldı.300 tl daha alacağım çıktı.
    Ekstre işini diretmeseydim.o para buhar olacaktı.

Birde BES muhabbeti var.
    Yaşım 54 zorla bese soktular.

Üstelik giriş aidatli 172 tl.
    Sonra maaşımı o bankadan almaya başlayınca iade edecez dediler.
    1 hafta oldu hala alamadım.
    Dask sigorta policesininde iadesini hala alamadım.

Ziraat bankası olmuş bir üçkağıtçı.
    Ziraat sigorta ondan beter.
    Ziraat yatirimla çalışıyorum.şimdilik ondan bir falso görmedim.Bakalım.

Ziraat bankasından çok şikayet var.
    Sadece konut kredisi meselesi değil.

Sorun sorusturun.

Daha yazacak çok şey var.sabaha kadar yazsam yetmez.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    Bana tüketici kredisinde zorla 5 yıllık hayat sigortası yaptılar ..peşin aldılar...peşini bırakmadım..hem o miy ile uğraştım hem banka ile....Söke Söke aldım.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

7. 3 gündür qnb atm sinden dolar çekiyorum hep 50 lik gıcır gıcır veriyor. önceleri de çekerdim banknotlar eski, kaşeli, sümüklü bile çıkardı. ama artık yepisyeni. günlük çekme limitim 7500 tl. müşteri hizmetlerini arayıp limiti bir günlüğüne 15000 tl ye çıkarılabilir ama ben aramadım.

Sayfa 798/1027 İlkİlk ... 298698748788796797798799800808848898 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •