şöyle özetleyebiliriz;
piyasanın altında maaş veriyor, piyasanın üzerinde hedef veriyor.
çok küçük bir örnek, devlet bankaları 0.98 ile konut kredisi verirken diyorki çalışanlarına; sen de konut kredisi satacaksın, piyasada konut kredileri örneğin %15 mi arttı hacim olarak, seninde bu ayki hedefin 1 milyon tl konut kredisi değil 1.150.000 TL konut kredisi.
yahu 0.98 ile almak varken 1.50 ile konut kredisi kim alır ???
daha da detaya girerim ama vakit kaybı..
şimdi sen işler güzelken almışsın personeli 10 sene 15 sene 20 sene çalıştırmışsın, artık o kişinin sağı solu arkası önü ailesi annesi karısı kocası sen olmuşsun. yani tüm çevresi garanti bankası, garanti bankalı..
şimdi sen bu adama desenki bu ay sana maaş vermiyorum yoksa kovarım, gıkı çıkar mı ?
sosyal statü, psikolojik sebepler, cemiyet üyeliği, sosyal gruplar, gelir vs.
orada zulüm gören bir personel sadece bu saydıklarımı düşünerek ses etmiyor, istifa edemediği gibi gıkını bile çıkaramıyor..
hele çakbanktaki durumu film yapsalar; çakbanklı sezercik - bir dram filmi.. gişe rekorları kırar hep beraber izleyip hüngür hüngür ağlarız..
kısaca bu banklarla çalışırken, zorunlu veya isteğe bağlı.. bunları da bir düşünün..
mesela normal bir insan neden bu bankalarla çalışır gerçekten anlamıyorum, eft, havale, hesap işletim, gişe kuyruğu, atm ücretli, mevduata düşük, krediye yüksek faiz... hele hele enpara varken.. adamlar kredi kartını kullanana 100 lira da hariçten hibe veriyor yahu..
başınızı ağrıttım..sorry.
ytd.
syg,
2009 yili olabilir.
Yine bir vade donus gunu.
Saat 10.00 gibi 4 buyuge mail ile mt'lerine miktar ve vade belirtip en gec saat 11.30 da oran tekliflerinizi verin dedim.
0.25% farkli veren parayi alir. Ayni orani verirse para yerinde kalir.
Herkesin tek teklif verme hakki var.
Sadece para kendisinde olanin orani en yuksek teklif ve uzerine tabii ki cikartma hakki.
Neyse saat 11.30 da teklifler geliyor.
Yonca teklifi dusuk kaliyor belli ki beni test ediyor.
Yaziyorum eft talimatini faxliyorum.
Az sonra telefonda aglamalar sizlamalar yapmayin etmeyin demeler.
Kurumsalligin k'si yok.
Kurali biliyorsunuz, neden basdan duzgun orani vermiyorsunuz da sonra para cikacak diye yukseltiyorsunuz?
Syg,
Son düzenleme : Dudu; 24-06-2018 saat: 16:46.
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Bir baska defasinda yonca yine doviz oraninda geri kaldi.
Mudire aradi.
Bu paranin disari cikmasina musaade edemem benim sene sonu hedeflerim var dedi.
Beni ilgilendirmez dedim.
O zaman size vade sonunda faiz farkini vadesiz hesabiniza yatiririm dedi.
Yani aciktan bana vadesiz hesabima benim faiz farkini yatirdilar.
Artik bunu kim odedi bilemiyorum.
Mudire cebinden mi odedi?
Banka mi odedi bilmiyorum.
Benim icin onemli de degildi.
Bir de dikkat edin.
Erkek musterilere iyi gorunumlu kizlari musteri ziyareti diye gonderiyorlar.
Biz sizi ziyarete gelelim filan diyorlar.
Randevu istiyorlar.
Direk reddedin. Randevu filan vermeyin.
Syg,
Simdi benim yuklu mevduatim olsa karsi tarafin organize olmasina musade etmem.
Her ay en az 5 degisik bankadan oran teklifi alirim.
Bankalari da 3 ayda bir degistiririm.
Parayi bolunce pazarlik gucun azaliyor, bolmeyince rekabet edemeyenler ile iliski bozuluyor, iletisim kopuyor.
Hepsine para gonderemesen de hepsi ile bir sekilde iliskileri sicak tutmak gerekiyor.
Kolay degil malesef.
Syg,
bu yıllardır bilinen bir şey, antalyada otel sahibi bir dostum aynı işlem için 5 bankadan teklif alıyor, 4 banka bir birbirine yakın malum yoncalarımsenibankası ise 5.800 € daha pahalı, sigorta poliçesi olması lazım, normal teklifler 19-20 bin euro seviyesinde, minietekli kızlar sayesinde kandım attım imzayı dedi yahu dedim arada %25 fark var azizim, olsun diyo kızlar çok güzeldi.. Allah senin..!
farkları asla müdür cebinden ödemez, müdür veya müdür görünümlü müdüre bölgesine veya genel müdürlüğüne yalvarır farkları onlar sizin hesabınıza yansıtır. malum banka görünümlü kölelik şirketi nin şube müdürü size kendi cebinden çay bile ısmarlamaz, onun faturasını bile bankaya ödetir, o yüzden asla iyi niyetli göründüklerine kanmayın...
ytd.
syg,
Yer İmleri