Sayfa 747/1006 İlkİlk ... 247647697737745746747748749757797847 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 5,969 - 5,976 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by GE90 Yazıyı Oku
    Vakıf için 250k şube özel yazdığınız 19 oran, 1M üstü mevduatı olan bir kişinin ayrıca 250k için aldığı oran mı, yoksa tüm mevduat 250k olsa bile 19 vermişler mi?

19'ları gördükçe 16.75 Arı ziyan geliyor. Ben yarın arayıp bir yoklayacağım. 1M yok ama 250k olur verirlerse kendimden ve eşimden 250şer bağlayabilirim.

Bende biraz TMSF takıntısı var da 100k üstüne pek çıkmamaya çalışıyorum, ama Vakıf devlet bankası neticede, risk görece minimumda olsa gerek.

Arayayım bir konuşayım bakalım ne diyecekler. Kendimi özel hissettirecek spor sanat etkinlikleri falan feşmekan lazım değil, özel bir oran versinler yeter.
    Direkt 250 Ye Verilmiş Yeni Paraya,Ancak Normal Şubeler Vermiyor Listedeki Özel Bankacılık Şubeleri Veriyor.
    Paylaşımlarım Yatırım Tavsiyesi Değildir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben 10-15 yıl önce tüm mevduatımı çektim, Kredi kartları yaygın olduğu için sadece kredi kartlarını kullanıyordum. Ancak geçen sene Shop&miles'a yıllık 250TL diğer karta yıllık 150TL ve bir ek karta yıllık 100TL isteyince hepsini kapattım. Bonus flexi diye bir kart çıkarttırdım aidatsız. Gerek ticari gerekse şahsi hesabıma da 2 şer fatura tanımladım. Ticariler dahil hiçbir hesabımda HİÜ yok. Kredi katlarını ve otomatik ödemeleri ödemek için de yıllık getirisi %10-12 arası değişen 3-5kTL likit fon kullanıyordum. Faizler %20'ye çıkınca onu da kapattım. Diğer bankalardan ücretsiz EFT yapıyorum. Maksimum 1000TL lik likit fon tutuyorum. Acil bir durumda kullanmak için.

İleride en ufak bir HİÜ veya birşeylerden para kesmeye kalkarsa var olan kredi kartı hesabımı da kapatmaktan çekinmem. Kendileri bilir.

Oldu mu sayın yonca. Beğendin mi?.
    Ben begendim.
    Nitelik ve nicelik olarak bu tam benim calisma stilim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by GE90 Yazıyı Oku
    Çalışma koşullarının zorluğu, standarta bağlanmış fazla mesai, personelden aşırı yüksek beklenti, ben de hep bunları duyuyorum. Ancak düşünmeden de edemiyorum. Durum böyle olmasına rağmen çalışanlar neden hala devam ediyor? Garanti Teknoloji özelinde konuşursak uzun yıllar önce verilen maaşlar çok ama çok iyiydi. Personel canı çıksa da karşılığını fazlasıyla alıyordu. Ayrılanlar genelde yükünü aldıktan sonra, o tempoya daha fazla tahammül etme ihtiyacı kalmadığı için ayrılıyordu. Son yıllarda düşük oranlı zamlarla maaşlar eski normlarından çok uzaklaştı diye duyuyorum. Çekilen acının karşılığındaki ödül azaldıkça çıkışlar artıyor olabilir.
    şöyle özetleyebiliriz;

piyasanın altında maaş veriyor, piyasanın üzerinde hedef veriyor.

çok küçük bir örnek, devlet bankaları 0.98 ile konut kredisi verirken diyorki çalışanlarına; sen de konut kredisi satacaksın, piyasada konut kredileri örneğin %15 mi arttı hacim olarak, seninde bu ayki hedefin 1 milyon tl konut kredisi değil 1.150.000 TL konut kredisi.

yahu 0.98 ile almak varken 1.50 ile konut kredisi kim alır ???

daha da detaya girerim ama vakit kaybı..

şimdi sen işler güzelken almışsın personeli 10 sene 15 sene 20 sene çalıştırmışsın, artık o kişinin sağı solu arkası önü ailesi annesi karısı kocası sen olmuşsun. yani tüm çevresi garanti bankası, garanti bankalı..

şimdi sen bu adama desenki bu ay sana maaş vermiyorum yoksa kovarım, gıkı çıkar mı ?

sosyal statü, psikolojik sebepler, cemiyet üyeliği, sosyal gruplar, gelir vs.

orada zulüm gören bir personel sadece bu saydıklarımı düşünerek ses etmiyor, istifa edemediği gibi gıkını bile çıkaramıyor..

hele çakbanktaki durumu film yapsalar; çakbanklı sezercik - bir dram filmi.. gişe rekorları kırar hep beraber izleyip hüngür hüngür ağlarız..

kısaca bu banklarla çalışırken, zorunlu veya isteğe bağlı.. bunları da bir düşünün..

mesela normal bir insan neden bu bankalarla çalışır gerçekten anlamıyorum, eft, havale, hesap işletim, gişe kuyruğu, atm ücretli, mevduata düşük, krediye yüksek faiz... hele hele enpara varken.. adamlar kredi kartını kullanana 100 lira da hariçten hibe veriyor yahu..

başınızı ağrıttım..sorry.

ytd.

syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    2009 yili olabilir.
    Yine bir vade donus gunu.
    Saat 10.00 gibi 4 buyuge mail ile mt'lerine miktar ve vade belirtip en gec saat 11.30 da oran tekliflerinizi verin dedim.
    0.25% farkli veren parayi alir. Ayni orani verirse para yerinde kalir.
    Herkesin tek teklif verme hakki var.
    Sadece para kendisinde olanin orani en yuksek teklif ve uzerine tabii ki cikartma hakki.
    Neyse saat 11.30 da teklifler geliyor.
    Yonca teklifi dusuk kaliyor belli ki beni test ediyor.
    Yaziyorum eft talimatini faxliyorum.
    Az sonra telefonda aglamalar sizlamalar yapmayin etmeyin demeler.
    Kurumsalligin k'si yok.
    Kurali biliyorsunuz, neden basdan duzgun orani vermiyorsunuz da sonra para cikacak diye yukseltiyorsunuz?
    Syg,
    Son düzenleme : Dudu; 24-06-2018 saat: 16:46.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Bir baska defasinda yonca yine doviz oraninda geri kaldi.
    Mudire aradi.
    Bu paranin disari cikmasina musaade edemem benim sene sonu hedeflerim var dedi.
    Beni ilgilendirmez dedim.
    O zaman size vade sonunda faiz farkini vadesiz hesabiniza yatiririm dedi.
    Yani aciktan bana vadesiz hesabima benim faiz farkini yatirdilar.
    Artik bunu kim odedi bilemiyorum.
    Mudire cebinden mi odedi?
    Banka mi odedi bilmiyorum.
    Benim icin onemli de degildi.
    Bir de dikkat edin.
    Erkek musterilere iyi gorunumlu kizlari musteri ziyareti diye gonderiyorlar.
    Biz sizi ziyarete gelelim filan diyorlar.
    Randevu istiyorlar.
    Direk reddedin. Randevu filan vermeyin.
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Simdi benim yuklu mevduatim olsa karsi tarafin organize olmasina musade etmem.
    Her ay en az 5 degisik bankadan oran teklifi alirim.
    Bankalari da 3 ayda bir degistiririm.
    Parayi bolunce pazarlik gucun azaliyor, bolmeyince rekabet edemeyenler ile iliski bozuluyor, iletisim kopuyor.
    Hepsine para gonderemesen de hepsi ile bir sekilde iliskileri sicak tutmak gerekiyor.
    Kolay degil malesef.
    Syg,

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Erkek musterilere iyi gorunumlu kizlari musteri ziyareti diye gonderiyorlar.
    Biz sizi ziyarete gelelim filan diyorlar.
    Randevu istiyorlar.
    Direk reddedin. Randevu filan vermeyin.
    Syg,
    bu yıllardır bilinen bir şey, antalyada otel sahibi bir dostum aynı işlem için 5 bankadan teklif alıyor, 4 banka bir birbirine yakın malum yoncalarımsenibankası ise 5.800 € daha pahalı, sigorta poliçesi olması lazım, normal teklifler 19-20 bin euro seviyesinde, minietekli kızlar sayesinde kandım attım imzayı dedi yahu dedim arada %25 fark var azizim, olsun diyo kızlar çok güzeldi.. Allah senin..!

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bir baska defasinda yonca yine doviz oraninda geri kaldi.
    Mudire aradi.
    Bu paranin disari cikmasina musaade edemem benim sene sonu hedeflerim var dedi.
    Beni ilgilendirmez dedim.
    O zaman size vade sonunda faiz farkini vadesiz hesabiniza yatiririm dedi.
    Yani aciktan bana vadesiz hesabima benim faiz farkini yatirdilar.
    Artik bunu kim odedi bilemiyorum.
    Mudire cebinden mi odedi?
    Banka mi odedi bilmiyorum.
    Benim icin onemli de degildi.
    farkları asla müdür cebinden ödemez, müdür veya müdür görünümlü müdüre bölgesine veya genel müdürlüğüne yalvarır farkları onlar sizin hesabınıza yansıtır. malum banka görünümlü kölelik şirketi nin şube müdürü size kendi cebinden çay bile ısmarlamaz, onun faturasını bile bankaya ödetir, o yüzden asla iyi niyetli göründüklerine kanmayın...

ytd.

syg,

Sayfa 747/1006 İlkİlk ... 247647697737745746747748749757797847 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •