Artan

Artan Hisseler

Azalan

Azalan Hisseler

İşlem

0,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
    Türkiye ilginç bir ülke !!!

Neyin ne olduğunu bilen, bilinçli, okuyan, araştıran insanlar, dövizde pozisyon almıştı.
    Buna rağmen, keşke muhalefet kazansa da, ekonomiye güven gelse, piyasalar rahatlasa anlayışındaydılar.
    Fırtına yerine kuvvetli bir rüzgara razıydılar.

Neyin, ne olduğunu bilmeyen, ahaber, star tv izleyen, sabah gazetesinden başka gazete okumayan, her şeyin sebebinin dış mihraklar veya bilmemne lobisi sanan insanlar, borsada pozisyon almıştı.
    Hükümet kazanınca, borsa hızla yükselecek, faiz, döviz, soğan, patates, mazot lobileri kaybedecek anlayışındaydılar.

Umarım biraz bilinçlenirler !!!
    Neyse, kaybettikleri ve kaybedecekleri paraları, camiye yardım (veya partiye yardım) olarak kabul edip teselli bulabilirler.

Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku

Neyin ne olduğunu bilen, bilinçli, okuyan, araştıran insanlar, dövizde pozisyon almıştı.
    Buna rağmen, keşke muhalefet kazansa da, ekonomiye güven gelse, piyasalar rahatlasa anlayışındaydılar.

Neyin, ne olduğunu bilmeyen, ahaber, star tv izleyen, sabah gazetesinden başka gazete okumayan, her şeyin sebebinin dış mihraklar veya bilmemne lobisi sanan insanlar, borsada pozisyon almıştı.
    Hükümet kazanınca, borsa hızla yükselecek, faiz, döviz, soğan, patates, mazot lobileri kaybedecek anlayışındaydılar.

Neyse, kaybettikleri ve kaybedecekleri paraları, camiye yardım (veya partiye yardım) olarak kabul edip teselli bulabilirler.
    Yok ya olayın farkında olan kesimden de hala borsada olanlar var sn izmut .O kadar da şeetmeyin borsacılara.Kendimden biliyorum paramın bir kısmı borsada olmazsa ben uyuyamam.O adrenalin başka bir şey ))))))))

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
     Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Yok ya olayın farkında olan kesimden de hala borsada olanlar var sn izmut .O kadar da şeetmeyin borsacılara.Kendimden biliyorum paramın bir kısmı borsada olmazsa ben uyuyamam.O adrenalin başka bir şey ))))))))
    O başka benimde 97 yılından beri tam 21 yıldır hesapta duran hisse senedim var. Sanırım miras bırakacağım. Takip bile etmiyorum.

Ayrıca benim kastım AKP kazanır, borsa yükselir anlayışında olanlardı.
    Borsanın yükselmesini, piyasanın rahatlamasını isteyen, tersi bir beklenti içinde olmalıydı.

4.  Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku

o iş öyle değil.

DTH'ların oranının en yüksek olduğu iller akpnin kaleleri.

bu muhalifler çok zeki akpliler salak çomar yaklaşımı yanlış. herkes hakediyor bu yönetimi, haketmediğini düşünenler çekti gitti zaten...

Enerjisa gibi gırtlağa kadar Döviz borçlu şirketi bile halka ırz edip nasıl yüklediler be helal olsun.

6.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Enerjisa gibi gırtlağa kadar Döviz borçlu şirketi bile halka ırz edip nasıl yüklediler be helal olsun.
    Enerjisa pahali eyvallah, ama kazin ayagi oyle degil. Devlet alt yapiyi rezil bir sekilde devrettigi icin enerjisa yatirim yaparak wacc geliri elde ediyor. Uzun vadede iyi bir yatirim ayrica buyume potansiyeli de yuksek. Sirket borclarini senelik hedge ediyor orasi da isin baska bir ayagi.

Memlekette elektrikler kesilmedigi surece dagitim sirketleri memnun olacak. Onlarin kur zararini falan umursadiklarini sanmiyorum favok onlar icin onemli olan.

Eger elektrik fiyatlari artmaz ise dogal gazcilar daha da derin bir cikmaza girer enka nin anlasmasi ekimde bitiyor spot seneye bu zamanlar iki katina cikabilir tabii yagmur yagmaz ve devlet barajlardan elde ettigi elektrik ile spot fiyatlari baskilamaz ise.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by vicont Yazıyı Oku
    Enerjisa pahali eyvallah, ama kazin ayagi oyle degil. Devlet alt yapiyi rezil bir sekilde devrettigi icin enerjisa yatirim yaparak wacc geliri elde ediyor. Uzun vadede iyi bir yatirim ayrica buyume potansiyeli de yuksek. Sirket borclarini senelik hedge ediyor orasi da isin baska bir ayagi.

Memlekette elektrikler kesilmedigi surece dagitim sirketleri memnun olacak. Onlarin kur zararini falan umursadiklarini sanmiyorum favok onlar icin onemli olan.

Eger elektrik fiyatlari artmaz ise dogal gazcilar daha da derin bir cikmaza girer enka nin anlasmasi ekimde bitiyor spot seneye bu zamanlar iki katina cikabilir tabii yagmur yagmaz ve devlet barajlardan elde ettigi elektrik ile spot fiyatlari baskilamaz ise.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Öyle diyorsanız öyledir ben enerjisanın borcuna bakarım Döviz ise derimki bunlara girecek ama sizin dediklerinize göre HEDGE meç etmişlerse giren az olabilir. Bu fiyatlardan 1 Cent bozup yatırmam yatırana da bol kazançlar dilerim.

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Öyle diyorsanız öyledir ben enerjisanın borcuna bakarım Döviz ise derimki bunlara girecek ama sizin dediklerinize göre HEDGE meç etmişlerse giren az olabilir. Bu fiyatlardan 1 Cent bozup yatırmam yatırana da bol kazançlar dilerim.
    ben de yatırım yapmam. Alarko dan çok sağlam ırzımıza geçildi, alarko da hedge yapıyor ama felaket kur zararı yazacak bu çeyrekte.

olaylar makro bağlamda geliştiği için şuanda en iyi şey, hiç bir şey yapmamak sanırım.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •