dolar rahat durmuyor yine 4,6519...vadeli yurtdışı ve dolara rağmen kuyruğu dik tutmaya çalışıyor...bazen gerçekten işe yarıyor bazende bekleyip biz ne kadar sağlamız taş gibiyiz algısını yerleştirip birden boşaltıyor...
şimdiki sınavlarda kaç soru soruluyor bilmiyorum ama örneğin öys'de fen + mat soruları toplamı 100-110 civarı idi 1990 başlarında.
seçici yapılabilmiş bir sınavda, yani yeterince zor bir sınavda, hiç yanlış yapmayan çok azsa, 1 yanlış yapanda azdır..
normal dağılım eğrisi..
yani özel ilgi gerektiren kişi sayısı hiç yanlış yapmayanlarla sınırlandırılamaz..
farklı bir günde bu sınav yapılsa hiç yanlış yapmayanlarının yine aynı performansı göstereceği garanti edilemez.. çok yakın bir performans yine olur ama 1-2 yanlış yapma olasılığı her zaman vardır..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
tetristeki uzun çıbıktan bekliyorum.
yatırım tavsiyesi yapmıyorum.
zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur.
"Dünyayı güzellik kurtaracak. Bir insanı sevmekle başlayacak herşey" demiş ozan
Devletleri ne kocaman, silahları, paraları ne kadar çok ve şirketleri ne kadar muazzam.
Ama korkar kendi zorbalığından, sakınır çok parasından, azımsanır gücünden, dehşete düşer yalanından,
Özgür insanlar cesaretlenir dayanışmadan, sevinir bir kahkahadan, şevklenir bir gerçekten, örgütlenir güzellikten.
Imam Huseyine kızkardeşi Zeynep Kerbela yolunda söylemiştir "Yol sensin, menzil de sen"
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
2. Çeyrek çöp bilançolar sezonu başlasın
Ben bakan olsam o 18 kişiyi bir sınıfta toplar ,eşdeğer duzeyde ikinci bir sınavdan geçirirdim. Gerçekten o soruları kendilerimi çözmüşler yoksa salondaki öğretmenlerden destek mi almışlar diye.Eğer aynı başarıyı gösterirlerse o zaman her türü devlet desteğini arkalarına koyardım. Çünkü o matematik sorularının tamamını 14 yaşında bir çocuğun 40 dakika içinde çözebileceğine ilişkin şüphelerim var.Ya da en fazla 2-3 kişi çözebilir,18 kişi bana fazla geldi.Benim üniversiteye girdiğim yıl tüm soruları sadece 1 kişi çözebilmişti.
Yer İmleri