""
ERSOYDELTA#
HAZİRAN2018
GÖRÜLDÜĞÜ gibi 1990OCAK ayından2001 sonlarına Kadar DOLARın TRY karşısında GETİRİSİ
%74742 yani 74 misli OLMUş..Aynı aralıkta DOLAR bazlı XU100 Grafiğini ekledim bir sonraki grafik
ile karşılaştırın XU100 1990da 17000lerdeyken 2000deki zirvesinde sadece 37000GÖRÜLMÜŞ
yani DOLAR bazında sadece 2 misli..KISACASI..DIŞ SERMAYEYE bağımlı bir ülkede YAŞADIĞINIZI
unutmayın 2024 YILINA kadar umarım DOLAR İŞARETLİ yere kadar gelmez bunun anlamı 31 TRY
demek..çünkü 2001 yılından günümüze KONUT fiyatları YAKLAŞIK 10misli ile YERİNE göre 20misli
ARTTI..BUDURUMDA doların da şuan bile 10 misli olması GEREKLİ KISACASI..BİZLER CİDDEN
BATTIK..1 DOLAR eşittir şuan 17 TRY olması gerekli diyen EKONOMİST çok şuan çünkü 2000-2001
YILLARINDA aslında bizler DOLAR bazında herşeye DELİ gibi ödüyormuşuz bunu şimdi anlıyorum?
peki o kadar yılda ülkede NE OLDU bir marka yarattıkta haberimiz mi YOK??veya İHRACAT patlaması
YAPTIKTA artık ET-SAMAN-FASULYE İTHAL etmiyor aksine İHRAÇ mı ediyoruz? bunların CEVAPLARINI
BULURSANIZ emin olun BANKALARA PARA dahil emanet etmezsiniz çünkü NOSTRADAMUS KEHANETİ
ÇIKIYOR/ÇIARTACAKLAR ve ülke BATACAK Türkiye olmayacak onun yerine 40 farklı devlet belki belki80eyalet.
ve BORSA gerçekten 1990lardaki diplerini bile GÖREBİLİR ama dolar bazında..düşünün 1USD=16TRY oldu diyelim
BORSAMIZ halen 80000de KALIR MI=?veya 70 000de?KALMAMALI ve 1990lardaki dipler görülmeli."""

################################################## ######

666 olayları çarpıtıyorsun Grafikleri de paylaş istersen
YUKARIDA ESCOM RYSAS grafikleri var önceden söylediklerim de var
Bİr BAK bakalım DOLAR bazında nerelerdeler üstelik Patronları tahtalarını sallarken oluyor bunlar
sonuçta bir FROTO alın demiyoruz onunda GRAFİĞİNİ ekledim CİMSA GRAFİĞİDE ekledim ..ÇİMSA mı alın diyeyim KAZIĞIN dibi gibi.?
VRSA önerilerin BUYUR PAYLAŞ ama VAY sen ŞUNU dedin düştü diye ARADAN bir TANE çekme tutturduklarımı DA SAY o zaman BAKALIM okuyanlar a NE FAYDAN var burada???????????
bir faydan var mı biliyorsan ÇIKART grafiğini ÇAIŞMANI KOY ekle görelim

ekleseydin o zaman ESCOM düşecek DESEYDİN..
neredeydin?