Limon domates sogan patates aylik zam %60 uzeri enflasyon 2![]()
İnce k.k ya kurultay teklif etmiş
Yazılarım ve Paylaşımları YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
önemli bir risk enflasyonun artma eğiliminin devam etmesi..seçim dolayısıyla ertelenen zamlar yansıtıldıkça her sektörde zincirleme etki yapacak. normalde yaz aylarında düşük olması beklenen enflasyon bu sene arttı, ve açıklanan rakam da aslında tam olarak yansıtmıyor.. enflasyon aylık bazda, özelliklE mutfak enflasyonu, çok daha fazla %2-3 rakamından..
yanlış rakamlar açıkçası benim duyduğum güveni azaltıyor.. üstelik para basmalarından mali disiplinin lafta olduğu da anlaşılıyor..
bu gidişle imf ye muhtaç olacaklar.. bakalım troller ve yandaş medya nasıl kıvıracak..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
tüik rakamlarına inanmıyorum.. enflasyon şu anda bile en az %20.. mutfak enflasyonundan bahsetmiyorum, genel enflasyondan bahsediyorum.. hani içinde şemsiye, pinpon topu filan katılarak hesaplanan.. mutfak enflasyonu yıllık şu anda %25-30 mertebesinde..
enflasyonun %13-15 gibi rakamlarda kalacağını düşünerek hareket etmek yanlış olur.. özellikle dolar pozisyonu açısından.. zira realite %25-30 ise enflasyonda, bu mutlaka dolara etki edecektir yukarı yönlü..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
katar emiri ile marmaris te tatil işi yattı. 300 odalı yeni yazlığın inşaatı bitmedi. Emir de kendine başka kanka buldu. Ne yapacağız bakalım.
Yer İmleri