Çin'in ilk akıllı çipi tanıtıldı
Çinli teknoloji devi Baidu, ürettiği ilk akıllı çipi bugün başkent Beijing'de düzenlenen konferansta tanıttı.
Ulusal Sergi Merkezi'nde düzenlenen Baidu Yapay Zekâ Geliştiricileri Konferansı'nda şirketin teknoloji alanındaki son çalışmaları ve ürünleri gösterildi.
Kunlun adı verilen akıllı çip, bulut hesaplama, dil işlemleri, ses tanıma, insansız otomobil ve içerik önerme gibi yapay zekâyla ilgili farklı alanlardaki ihtiyaçları karşılayacak.
Baidu'nun kurucusu ve CEO'su Li Yanhong (Robin Li), yaptığı konuşmada, günümüzde çok sayıda sektörün yapay zekâyla tanıştığına işaret ederek, insanların dil becerilerinin bilgisayarlar tarafından taklit edilmekte olduğunu söyledi. Baidu'nun her yıl bu alandaki Ar-Ge çalışmalarına milyarlarca yuanlık yatırım yaptığını dile getiren Li, dolayısıyla şirketin milyonlarca sunucudan oluşan üst düzey hesaplama kapasitesi oluşturduğunu ve piyasada öncü rol oynadığını bildirdi.
Li Yanhong, konuşmasında, önümüzdeki günlerde Microsoft şirketiyle insansız otomobil ve yapay zekâ gibi alanlarda işbirliği yapacaklarını da açıkladı.
The Nasdaq-listed Chinese firm has been investing heavily in AI technologies and applications in recent years.
(Çin Uluslararası Radyosu )
__________________________________________________ ________________________
Baidu'nun sürücüsüz otobüsü "Apolong"un Çin'de ve yurt dışındaki bazı kentlerde trafiğe çıkabileceği bildirildi
Çin'in teknoloji devi Baidu, ilk yerli sürücüsüz otobüsün üretim hacmiyle ilgili bilgi verdi.
Baidu'nun otonom sürüş platformunun son sürümü Apollo 3.0'la desteklenen sürücüsüz otobüs "Apolong"un Çin'de ve yurt dışındaki bazı kentlerde trafiğe çıkabileceği bildirildi. Baidu'nun CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Robin Li, bugün şirketin yıllık AI (yapay zekâ) geliştirme konferansı Baidu Create 2018'de açıklamalarda bulundu.
Apolong; engelden kaçma, yön değiştirme ve yolcu alma gibi işlemleri sürücüsüz gerçekleştirebiliyor. Otobüs, ilk etapta turistik mekânlar, havalimanları ve diğer kapalı alanlarda kullanıma sunulacak.
Çinli otobüs üreticisi King Long ile Baidu'nun ortaklığında geliştirilen Apolong, Çin'in Beijing, Shenzhen, Xiongan, Wuhan ve Pingtan gibi kentlerinde ticari kullanımda olacak. Robin Li'nin verdiği bilgilere göre, Çin'in Fujian eyaletinin Xiamen kentindeki fabrikasında imal edilen Apolong'un üretim hacmi 100 üniteye ulaştı.
Li, yaptığı açıklamada, "Bu yıl otonom teknolojisinin ticarileştirilmesinin birinci yıldönümü. Apolong'un üretim hacminden anlayabileceğimiz gibi otonom teknolojisinde büyük ilerleme kaydediliyor, sektör sıfırdan bire yükseldi." diye konuştu.
Baidu, denizaşırı pazarlara açılmayı da planlıyor. Şirketin, Çinli firma King Long ve Japon SoftBank Grubu'na bağlı otonom teknoloji şirketi SB Drive ile işbirliği neticesinde Apolong'un sürücüsüz minibüsleri 2019'un başlarından itibaren Japonya'nın Tokyo gibi kentlerinde trafikteki yerini alacak.
Baidu, ayrıca veri merkezleri, otonom araçlar ve herkese açık bulut sunucularının gereksinimlerini karşılamak için Çin'in ilk buluttan kullanıcıya hizmet sağlayacak Kunlun adlı yapay zekâ çipini geliştirdiğini ilan etti.
Nasdaq borsasında işlem gören Çinli firma Baidu, son yıllarda yapay zekâ teknolojisine yüklü miktarda yatırımlar yapıyor. Şirket, geçen nisan ayında yaptığı açıklamada, otonom araçların geliştirilmesi ve üretimini hızlandırmak amacıyla kurulan Apollo adlı açık platformu tanıtmışştı.
(Çin Uluslararası Radyosu )
__________________________________________________ _______________
Çok çalışmalıyız Çooook.
Yer İmleri