Sayfa 421/931 İlkİlk ... 321371411419420421422423431471521921 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 3,361 - 3,368 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1. Arkadaşlar;

Bu hisseyi temettüleriyle birlikte üzerine bir miktar daha para ekleyerek 8-10 yıl boyunca biriktirmeye devam edip sonra temettü emeklisi olmayı planlıyorum. Aranızda daha önce ki yıllarda bunu yapan devam eden var mı ?

Şu an fiyatı 0,80 kuruş yıllara göre verdiği kar hisse başına ortalama 0,14- 0,16 kuruş civarında. Yıllarca bahsettiğim birikimi yaparsam elimde ki hisselerin maliyetinin 0,60 kuruşlara düşüyor. 10 yıl sonra da hisse tahminen 2 TL seviyesine gelse o zaman kar olarak en az hisse başına 0,30 kuruş kar verir. Yani 1 yılda maliyetimin yarısı kadar kar verecek anlamına geliyor.

(Enflasyon faktörünü hesaplamadım; zaten aynı faktör tüm yatırım araçları için de geçerli)

Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler
    Yasal Uyarı
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

2. 10 yıl sonra hisse fiyatı .50 Kr olarak hesaplayın.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by gskodal Yazıyı Oku
    Arkadaşlar;

Bu hisseyi temettüleriyle birlikte üzerine bir miktar daha para ekleyerek 8-10 yıl boyunca biriktirmeye devam edip sonra temettü emeklisi olmayı planlıyorum. Aranızda daha önce ki yıllarda bunu yapan devam eden var mı ?

Şu an fiyatı 0,80 kuruş yıllara göre verdiği kar hisse başına ortalama 0,14- 0,16 kuruş civarında. Yıllarca bahsettiğim birikimi yaparsam elimde ki hisselerin maliyetinin 0,60 kuruşlara düşüyor. 10 yıl sonra da hisse tahminen 2 TL seviyesine gelse o zaman kar olarak en az hisse başına 0,30 kuruş kar verir. Yani 1 yılda maliyetimin yarısı kadar kar verecek anlamına geliyor.

(Enflasyon faktörünü hesaplamadım; zaten aynı faktör tüm yatırım araçları için de geçerli)

Teşekkürler
    10 yıl sonra hisse nasıl 2 TL olacak? Bu hangi göstergeye neye göre?

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

4.  Alıntı Originally Posted by gskodal Yazıyı Oku
    Arkadaşlar;

Teşekkürler
    her temettü verdiğinde hisse fiyatı ve güncel veri erimekte buna güre hisse fiyatı 10 yıl sonra 2 tl civarına gelemez ancak şirket çok iyi bir kar yapar ve hersene bu karın yarısını dağıtır yarısını sermayede bırakırsa yada hiç temettü vermez ise güncel veri yani şirket değeri yükselecektir buda 10 sene sonra 2 ler değil ama yaklaşık bir fiyata ulaşa bilir.heee hisse fiyatı 2 tl nasıl olur işte orada hisseye spekülatörler girer ve hisseyi 10 sene değil 1 hafta içinde 2 lere taşır.normal gidişata göre ise yani hiçbir fonksiyonel etken devreye girmeden sadece yapılan kar ve temettü bazlı serkan arkadasın dediği gibi 0,50 lere kadar geri çekilme olacaktır belkide daha aşağılar

5.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    10 yıl sonra hisse nasıl 2 TL olacak? Bu hangi göstergeye neye göre?

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Geçmişe bakarak söylüyorum; BIST te bulunan tüm hisseler 10 yıl önce bugüne göre en az 2,5 kat değerlenmiş. 10 kat 20 kat dedeğerlenen var. Hatta İş yatırımın 2008 fiyatı 0,30 kuruş seviyelerinde. Aynı oranda arttığını düşünürsek zaten 2 TL olacaktır.
    Yasal Uyarı
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by gskodal Yazıyı Oku
    Geçmişe bakarak söylüyorum; BIST te bulunan tüm hisseler 10 yıl önce bugüne göre en az 2,5 kat değerlenmiş. 10 kat 20 kat dedeğerlenen var. Hatta İş yatırımın 2008 fiyatı 0,30 kuruş seviyelerinde. Aynı oranda arttığını düşünürsek zaten 2 TL olacaktır.
    2006 yılında 4.80, 2008 yılında 2.50 fiyat vardı. kaynağı güvenilir olmayan yerlerden fiyat almayın.
    aşağıdaki link'i kullanın
    https://finance.yahoo.com/quote/ISYAT.IS?p=ISYAT.IS

7. En kötü ihtimalle hisse şu an 0,80 iken 10 yıl sonra 1,60 TL olsa, ve hisse başına 0,25 kuruş kar verse bile max. 3 yılda verdiği temettü tüm maliyeti karşılayabilir. Benim beklentim bu kadar ucuz olmayacağı yönünde.

Hisse fiyatı 2008 yılında 0,20-035 TL aralığında
    Hisse fiyatı 2018 yılında 0,80-1,00 TL aralığında

Bundan 10 yıl sonra da en kötü ihtimalle 1,60 - 2,00 TL aralığına gelecektir.
    Yasal Uyarı

8.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    2006 yılında 4.80, 2008 yılında 2.50 fiyat vardı. kaynağı güvenilir olmayan yerlerden fiyat almayın.
    aşağıdaki link'i kullanın
    https://finance.yahoo.com/quote/ISYAT.IS?p=ISYAT.IS
    İSYAT kendi sitesinde Mayıs 2006 yılında fiyatı 0,23 kuruş
    Yasal Uyarı

Sayfa 421/931 İlkİlk ... 321371411419420421422423431471521921 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •