Sayfa 335/1032 İlkİlk ... 235285325333334335336337345385435835 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,673 - 2,680 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Kaldı ki "kamu yararı" deyimi ucu açık bir deyimdir. Banka düşük kâr elde etse ("düşük kârlılık" da ucu açık bir terimdir) hatta sürekli zarar bile yazsa "kamu yararı vizyonu" kapsamında değerlendirilir. Bankayı batırırlarsa "kamu yararı söz konusuydu, biz de batırdık" diyerek kendilerini aklayabilirler. Böyle bir vizyon her türlü katakulli yapmaya imkan sağlar. Bir bu eksikti.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Kamu yararı vizyonu devreye girecekse Halkbank'ın borsa kotundan çıkarılması icap eder. Ayrıca ellerinde %100'ü kamuya ait TR'nin en büyük bankası Ziraat varken Halkbank ile Vakıfbankı da buna alet etmeye gerek yok. Bu 2 banka sırasıyla %49 ve %25 gibi oranlarla zaten halka açılmışlar ve yabancı yatırım fonlarının ciddi meblağlarda yatırım yaptıkları bankalardır. "Elinde 600 milyar tl lik aktifleriyle TR'nin en büyük ve de %100 hissedarı olduğu bir kamu bankası varken neden Halk ve Vakıf'ı da bu işe alet ediyorsun?" diye adama sormazlar mı?
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Biliyorsunuz Halkbank ABD'li King & Spalding isimli hukuk müşavirliği şirketini hem lobicilik faaliyeti hem de iç denetim için kiralamıştı. Firmanın ortaklarından Andrew Hruska şahsen bu projeyi yürütüyor. Peki, bu King & Spalding neyin nesidir? Şu an FBI'ın Başkanlığını yürüten Christopher Wray'ın eski şirketidir. Bu şirketi Halkbank adına AKP Hükümeti seçti. Bu firma ABD'de çok güçlü siyasi bağlantılara sahiptir ve yüksek profilli lobicilik faaliyetleri ile ilgilenir.

4. ABD'deki TC Büyükelçiliğinin Halkbank adına seçtiği diğer bir lobicilik firması ise, Trump'ın en büyük bağışçılarından Brian Ballard'a ait Florida menşeli Ballard Partners'dır. Bu firma Turmp ve Beyaz Saray ile doğrudan iletişim kurabilen bir firmadır, zaten sahibi olan Brian Ballard ile Trump çok samimiler. Bu 2 firmanın seçimi bence gayet yerinde olmuş, hem Hükümeti hem de Büyükelçiliği bu konuda tebrik ediyorum.

5. Trump'ın sırdaşı eski New York belediye başkanı Avukat Rudolf Giuliani de kiralanan danışmanlardan/yüksek profilli lobicilerden biri idi. Ancak hem Zarrab'ın suçunu kabul edip itirafçı olması hem de Giuliani'nin artık Trump'ın şahsi avukatlığını üstlenmesi yüzünden bu danışmanlık hizmeti rafa kalktı. Ana danışmanlar 2 tane olup King & Spalding ile Ballard Partners'dır. Bunlar OFAC ile mali ceza mevzusunu çoktan masaya yatırmış olmalılar, zaten 2 ülke arasındaki anlaşmazlıkları çözüme kavuşturmak için kurulmuş olan 3 ayrı teknik komiteden 1'i doğrudan OFAC mevzusu ile ilgileniyor. The time has come (artık zamanı geldi).

6. Her ne kadar Rudy Giuliani danışmanlardan biri olmasa da onun ortaklarından olduğu Greenberg Traurig LLP isimli hukuk firması Zarrab'ı takas yoluyla Türkiye'ye getirmek için yoğun faaliyetlerde bulunuyor, bunun da altını çizeyim. Gördüğünüz üzere iceberg'in görünmeyen kısmı çok daha büyük. Sanmayın ki "bu adamlar yatıyorlar ve bir iş yapmıyorlar, süreci de gereksiz yere uzattıkça uzatıyorlar", kapalı kapılar ardında yoğun bir görüşme trafiği yaşanıyor, uzlaşma faaliyetleri devam ediyor.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Kaldı ki "kamu yararı" deyimi ucu açık bir deyimdir. Banka düşük kâr elde etse ("düşük kârlılık" da ucu açık bir terimdir) hatta sürekli zarar bile yazsa "kamu yararı vizyonu" kapsamında değerlendirilir. Bankayı batırırlarsa "kamu yararı söz konusuydu, biz de batırdık" diyerek kendilerini aklayabilirler. Böyle bir vizyon her türlü katakulli yapmaya imkan sağlar. Bir bu eksikti.
    Cok dogru. Yine cok guzel bilgiler koymussun, cok tesekkurler.

8. Ben halkbank in bu belirsizlik sürecinin bu kadar uzun sürmesini beklemiyordum doğrusu. Mayıs sonu netleşir diye düşünüyordum ama gerçekten uzun sürdü. Artık seçim de bitti, şimdi Amerika nin papaz isteği de göz önünde bulundurulunca uzun süren gerginliği yumuşak seviyeye çekmek için bu davayı ve papaz davasını bir şekilde çözmek için çaba harcayacaklarini düşünüyorum. Tabi artik istikrarlı bir hükümet olacak, yabancı yatırımcı daha kolay gelebilir, dahası yeni projeler açıklanacak, güzel bir kabine ve aktif bir çalışma hedefleniyor ki bunlar Türkiye için iyi görünüyor. Ticaret savaşları ve Fed agresif hareket leri bırakırsa piyasalar çok tatlı olur. Bakalım bu ay ne yasayacaz. Tavsiye degil dir

Sayfa 335/1032 İlkİlk ... 235285325333334335336337345385435835 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •