Genelde Dolar long pozisyonda oluyorum.Çünkü memlekette olan bitene bakınca short açmaya motivasyonum hep zayıf kalıyor.Sadece yüksek kaldıraç ile long iken yürüyemeyen doların baskısı beni flat olmaya veya bir öiçüde short olmaya teşvik ediyor.Yaklaşık 10 gün kadar önce flat oldum tekrar.Kabine açıklanmadan yeni pozisyon açmayacağım dedim kendimce.Çünkü Daron Acemoğlu ihtimalleri konuşulmaya başlayınca bu Dolar long pozisyon taşıyan beni oldukça gerdi.Sadece bu ihtimalin bile yüzde 5 lik bir etki yapacağını düşünerek flat oldum.Çünkü CB bu türden seçimler yaparsa değişim arzusunu ortaya koyar ve hem ülkede hem de yurtdışında Tr ile ilgili moraller yükselir ve USDTRY ye büyük ve uzun süreli bir baskı olur diye düşünmüştüm. Ama olmadı.
Hangi kabine açıklanırsa açıklansın takip eden günlerde usdtry nin tekrardan yükselen kanala gireceğini düşündüm.Çünkü tüm EM lerde son dönemde kurları düşürmek için çok net şeyler olması gerekiyor.( USDRUB Oil price / USDMXN interest rate ... ) Bu olmadıkça doğal yön çok net yukarı.USDTRY için de durum aynı.Grafikteki kırmızı barlara bakın. Seçim , büyüme , faiz artışı , faiz artışı ihtimali , seçim sonucu filan bunlarla örtüşür.Etkisi kısa sürüyor ve tekrar yönünün yukarı dönüyor.Bu tür aksiyonlar da her gün yapılabilecek şeyler değil.Dolayısıyla yukarı yönün önü çok açık gibi.
Bu kabine Londrada tepki ile karşılanır.Özellikle Berat Albayrak tarafı.Ben bu seçimin USDTRY için negatif sonuçları olacağını düşünüyorum.Son dönemde açılan Tl pozisyonları hızlı kapanabilir.Müdahale de zayıf kalırsa 24 saat içinde 5+ olabilir fiyat.Likiditenin kuruduğu günlerde çok büyük adımlarla yukarı gittiğini gördük.Tekrarlayabilir.
Gözüm USTBOND2Y de. 2.60a doğru yaklaştı. Üzeri global bir sinyal üretecek tekrar.Bu tüm EM leri güçlü negatif etkileyebilir bu fiyatlarda.
İzliyoruz
Yer İmleri