Artan

12,32 10 18:10
133,10 10 18:10
17,95 9.99 18:10
83,65 9.99 18:10
16,25 9.95 18:10
Artan Hisseler

Azalan

3.600.000,00 -10 18:10
37,48 -9.99 18:10
289,00 -9.97 18:10
4,07 -9.96 18:10
28,32 -9.87 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

7.468.048.809,25 18:10
6.326.164.607,21 18:10
5.831.811.390,32 18:10
5.767.830.718,38 18:10
5.524.156.276,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 7446 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Sayın alicavush,

Öncelikle büyük geçmiş olsun.

Bunlar bir temenni mi yoksa bir şeyler hesaplayarak mı söylüyorsunuz?

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Teşekkür ederim, hesaplama ile değil ancak temenni de değil, beklenti desek daha doğru olur.
    Eurobond ile iş yapan daha doğrusu portföyün büyük bölümünü eurobond olarak tutan bir şirkete ortağız ve her sene karın önemli kısmını da eurobond geliri üzerinden sağlıyoruz. Tahsilat günü yine dolar ve euro olarak tahsil edeceğiz. Yani %5 faiz ile 3.85 liraya aldığımız doları faiz+ bu günkü fiyat ile dolar başı 4.7 liraya tahsil edeceğiz geçtiğimiz yıl sonu 3.85 ile 20milyon kar ettik, bu sene 4.7 ile tahsilat yapacağız. (%5 faiz farazidir dikkate almayın)
    Hatam varsa ustalar düzeltirse sevinirim.

2.  Alıntı Originally Posted by alicavush Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim, hesaplama ile değil ancak temenni de değil, beklenti desek daha doğru olur.
    Eurobond ile iş yapan daha doğrusu portföyün büyük bölümünü eurobond olarak tutan bir şirkete ortağız ve her sene karın önemli kısmını da eurobond geliri üzerinden sağlıyoruz. Tahsilat günü yine dolar ve euro olarak tahsil edeceğiz. Yani %5 faiz ile 3.85 liraya aldığımız doları faiz+ bu günkü fiyat ile dolar başı 4.7 liraya tahsil edeceğiz geçtiğimiz yıl sonu 3.85 ile 20milyon kar ettik, bu sene 4.7 ile tahsilat yapacağız. (%5 faiz farazidir dikkate almayın)
    Hatam varsa ustalar düzeltirse sevinirim.
    Yok öyle olmayacak eurobond demek borç senedi demek hesap bu kadar basit değil. Kriz ortamında bu eurobond değerleri 1/10 değerine bile düşebilir.
    Dolar mevduat olsa haklıydınız.

Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Yok öyle olmayacak eurobond demek borç senedi demek hesap bu kadar basit değil. Kriz ortamında bu eurobond değerleri 1/10 değerine bile düşebilir.
    Dolar mevduat olsa haklıydınız.
    Eurobond değeri olarak o eurobondların türk lirası olarak hesabımızda gördüğümüz karşılığı ise söz konusu olan, yerinden pek oynamaz.Dünya yıkılsa olay değişmez.Hatta eurobondlarını satmayıp vadesini bekleyenler baya karlı çıkar.Nedeni ise dolar artışı ile eurobond değeri ters korelasyon içindedir.Dünya yıkılsa birbirini dengeler ,tl karşılığı bazında onda birler falan asla sözkonusu değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Eurobond değeri olarak o eurobondların türk lirası olarak hesabımızda gördüğümüz karşılığı ise söz konusu olan, yerinden pek oynamaz.Dünya yıkılsa olay değişmez.Hatta eurobondlarını satmayıp vadesini bekleyenler baya karlı çıkar.Nedeni ise dolar artışı ile eurobond değeri ters korelasyon içindedir.Dünya yıkılsa birbirini dengeler ,tl karşılığı bazında onda birler falan asla sözkonusu değildir.
    Yunanistan eurobondlari %80 değer kaybetmişti. Kriz zamanı hiç birşey güvende değil. Altın hariç.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yunanistan eurobondlari %80 değer kaybetmişti. Kriz zamanı hiç birşey güvende değil. Altın hariç.

Yunanistan euro kullanıyor,euro zona dahil olmayan bir ülkenin eurobondları yüzde seksen değer kaybederse yerel parası da o kadar dolara karşı değer kaybetmiştir totalde eurobondu olan zarar etmemiştir yerli paraya bakarsak.Benim teorim bu şekilde.

6.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Yunanistan euro kullanıyor,euro zona dahil olmayan bir ülkenin eurobondları yüzde seksen değer kaybederse yerel parası da o kadar dolara karşı değer kaybetmiştir totalde eurobondu olan zarar etmemiştir yerli paraya bakarsak.Benim teorim bu şekilde.
    Sürekli ayni şeyi söylüyorum. Faizler yükseldiğinde senetlerin bonoların eurobondlarin değeri düşer
    Faizler 5 katına çıktığında eurobond değeri %80 düşer. Haaa ben satmıyorum zararım yok diyebilirsin ama bu kendini kandırmaktır. Değeri düşmüştür zarar oluşmuştur.
    Şimdi tr eurobond faizleri yukseliyor isyat bu yüzden zarar ediyor. Diğer taraftan daha geçen hafta 107 den Tüpraş aldı su an fiyat malum
    Tüm bunlara rağmen .78 fiyat makuldür.
    Makul olmayan piyasanın 89.000 endeksi kabullenmesi.

Sürekli ayni şeyi söylüyorum. Faizler yükseldiğinde senetlerin bonoların eurobondlarin değeri düşer
    Faizler 5 katına çıktığında eurobond değeri %80 düşer. Haaa ben satmıyorum zararım yok diyebilirsin ama bu kendini kandırmaktır. Değeri düşmüştür zarar oluşmuştur.
    Şimdi tr eurobond faizleri yukseliyor isyat bu yüzden zarar ediyor. Diğer taraftan daha geçen hafta 107 den Tüpraş aldı su an fiyat malum
    Tüm bunlara rağmen .78 fiyat makuldür.
    Makul olmayan piyasanın 89.000 endeksi kabullenmesi.

Faizler 5 kat çıktığında dolar kaç katına çıkar.Eurobondun değeri dolarla hesaplanmıyor mu.Misal ben 20 yıl vadeli eurobond aldım 90 bin dolar verdim.Misal 100 000 adet aldım 90 bin dolar verdim.Her yıl 8 bin dolar faiz aldım .160 bin dolar faizi ve sonunda da 100 bin dolar ana param yani 260 bin dolar geri alacağım 20 yılda kesin değil mi.Bu 260 bin doların riski var mı ilk gün paramı bağladığımda 20 yıllık faiz alacağım ve sonuçta alacağım para dolar bazında belli ve kesin değil mi.
    .Yarın o eurobondun değeri 90 binden 30 binde düşse satmadığım durumda benim 260 bin dolarım tehlikeye girer mi.Eurobond yatırımcısı ama bakın yatırımcı diyorum al satçı değil, dolar artışından kar yazar çünkü kupon ödemeleri dolarla olur.Neyse sanırım ben anlatamıyorum.

Kısa vadeli bakıldığında bugün 90 000 dolara aldığım eurobond bugünkü kurla hesaplanır.Yarın 30 000 dolara düşerse döviz de hemen hemen 3 katına çıkar tl bazında benim yatırdığım para genelde çok zarar etmez.Ha dolar 3 katına çıkmış benim para aynı kalmış yarın satmaya kalkarsam dolar bazında zarar olur tabi.Ama bu eurobond yatırımcısı değil al satçısıyım demektir eh o zaman olay borsa gibi kar da olur zarar da .

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •