Sayfa 118/1023 İlkİlk ... 1868108116117118119120128168218618 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 937 - 944 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Dublin/Manchester/Sofia/Galway
    Gönderi
    1,551
     Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    %15 tl deyim diye canım sıkılıyor. tl ağırlıkta olanlara sabır versin birileri.. zor.
    hepsinin kolayı var. dolar molar bırak hepsini belli başlı kriptolara bas 3-5 ay bekle 5e katla çık git. Kriptolardayken sürekli dolarda olmak zorundasın zaten o açıdan dertte değil.
    Ytd

2.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    london piyasasında bize fx te usdtl oyununda denmek istenmiş
    maçta kaybettiler ya....
    o manada , espri yollu. intikam hırvattan değil mali piyasadan
    ben oyle anladım
    sen yanlış anlamışsın da senin de ne dediğin anlaşılmıyor..?

3.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    london piyasasında bize fx te usdtl oyununda denmek istenmiş
    maçta kaybettiler ya....
    o manada , espri yollu. intikam hırvattan değil mali piyasadan
    ben oyle anladım
    yazmaya gerek kalmamış..

4. Bugün dolar dünyada genel olarak çok güçlü.Bizdeki roketin yakıtı katkılı olduğu için bundan sonra iyi bir ekonomi politikasından çok iyi bir sıvacıya ihtiyaç var.Bakalım nasıl sıvayacaklar?

5. 4,98 vurdu çekti.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6. Rumuz: Uykusuz merakli

Abiler piyasaya dolar surme, dolar cekme falan gibi seyler onemsiz degil mi artik? Dolarin fiyatini belirlemede etkisiz degil mi?
    Dolarin fiyati forex'te belirlenmiyor mu? Forex'te sinirsiz dolar ve sinirsiz lira yok mu? (arz-talep, yalan-dolan)

Yani atiyom, ortada miktar olarak artan azalan bisey olsa anlicam;, aldikca baskalarina almaya kalmayan (degeri artan cok az kaldi artik), sattikca herkes icin bollasan (degeri azalan cok piyasa doldu).
    TCMB satsin, atiyom, 500milyar dolar (o kadarlik TL alsin yani) TR'de dolar dolsun; nerdeyse lira kalmasin, liranin degeri ziplasin.
    Ama ole bisi yokki, dolar sanal dolar, lira sanal lira. TCMB 1katirilyon dolar satip, dunyadaki butun TL banknotlari toplasa; ancak koleksiyoncularin elinde 100-200tl kalsa dahi (ki atiyom gene gercek piyasada koleksiyon o elindeki banknota $1m deger bicse, 1tl=1milyon USD)....Forexte hala 5tl=1$ olabilir. Niye, cunku adamlar pariteye oynarken (piyasaya dolar surup, lira toplarken) liralari azaltmiyolarki.

Attim, tuttum. Simdi gelelim isin ozune. Yukarida kurdugum mantikta yanlis olan ne, yardimci olabilir misiniz lutfen? Cunku TCMB dolar arzi, su bu haberlerini gorunce aklima hep bu geliyor. Forex'i psikolojik etkilemez demiyorum o tur haberler. Etkileyebilir. Ancak, kambiyo piyasasi (forex) artik arz/talepten bagimsiz degil mi? "Turk sirketlerin 6 ayda odemesi gereken doviz borcu toplami $xxxxxxx! O kadar dolar bulmalari lazim, dolar tabi yukselecek!!!" turu haberler alakasiz degil mi artik? Forex cikti mertlik bozulmadi mi?

Bi hayirsever abimiz beni aydinlatirsa, sagligina duaci olurum.

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Şu an fx de açıkça müdahale var .... bir sert iniyor bir sert çıkıyor , yarın piyasalar açıldığında daha net anlaşılır....
    gecenkı fıtch kararında da boyle olmustu ama ozaman ne hıkmetse asagı gıttı ozamanda merkez mı fx de ıslem yaptı .

Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    gecenkı fıtch kararında da boyle olmustu ama ozaman ne hıkmetse asagı gıttı ozamanda merkez mı fx de ıslem yaptı .
    MB veya emmioğlu bankaların robotları müdahale etme olasılığı çok yüksek diye düşünüyorum.....

Sayfa 118/1023 İlkİlk ... 1868108116117118119120128168218618 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •