Sayfa 270/1024 İlkİlk ... 170220260268269270271272280320370770 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 2,153 - 2,160 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Mehtap hanım ekonomi kötü yolda. 2013 yılı Mart ayından itibaren USD/TRL grafiği açınız va bakınız. USD 45 derecelik açı ile sürekli bir açı ile tırmanıyor. Son 4 yıllık trend bu. Bunu anlayabilmek için eknomist olmaya gerek yoktur. Ortalama bir zeka bunun daha fazla sürdürülemez olduğunu bilir.

Yani; 2013 yılından beri sürekli USD ülkeden çıkıyor. Yoksa grafiği çizenler başkaları mı? Grafik bu yoruma gerek yok açısı 45 derece ve verilen %12 lik mevduat faizi bu açıyı düşürmüyor...

Kullanılan ürünlerin en az %80 ' i ithal... USD yükselince enflasyonda artıyor... Artan enflasyon verilen faizi ezince de USD a kaçış da hızlanıyor. Bu kısır döngü her geçen gün de USD lehine artan fiyatlarla bozuluyor..

Burada siyaset yapmanın asla lüzumu yoktur. USD/TRL de ki bu 45 derecelik açıyı kim 10 dereceye indirip esnafa, üreticiye, çiftçiye, emekliye, memura rahat nefes aldıracak ise o yapsın... İster AKP ister CHP...

Ama bu açı 6 ay daha devam ederse şirketlerin batma hızı artar. Şirketler batınca borçları ortada kalır. Borçlar ortada kalınca "Dış Borç Geri Ödeme Dengemiz" bozulur. Yani borcumuzu ödeyecek firma yok olması demek borç ödemememiz demektir. Borç ödeyemez isek kimse bize daha fazla borç veremez.

Peki nasıl para kazanıyoruz biz? Hizmet sektörü ile. Otobüsçülük, VIP şöförü, otel hizmetleri, eğlence, lokanta vb... Yani Turizm ile... Onlar gelecek biz hizmet edicez paralarını alıcaz ve borcumuzu çeviricez...

2016 da en güvenilen hizmet sektörü - 10,000,000,000 USD yazdı bilançoya... 2017 'de -13,000,000,000 USD bekleniyor...

Buna ne jolly Tur, ne ETS Tur ne de bir başkası dayanamaz... Batarlar... Bankalara olan kredi ödenmez takipteki kredi % si artar bu da yabancıyı iyice ürkütür...

Yani ekonomide ki işlerimiz pamuk ipliğine bağlı ama bizler ve siyasiler bu pamuk ipliğine dana bağlayıp ağaca asmak istiyorlar...

Arz ederim....
    Yani yazı üslup çok güzel tebrikler...

Birkaç ekleme yapayım burada bir kesim çok iyi iş yapıyor sezarin hakkı sezara....

Bu çok ufak kesim rekabet olmadan rahatça iş alabilmekte genelde inşaat sektörü ve hizmet sektörü ve azca üretim sektörü... Zaten işler çok kötü üstüne haksız rekabet kayırma ekleyince.........

Yani çıkın bir gezin sanayi sitelerine bakın, pazara gidin ne biliyim üretim firmalarına gidin tebdili kıyafet samimice... Çekler senetler borç takmalar...

Neyse iş olacağına varır... Kalp kırmaya gerek yok lakin salak yerine koymayın insani.

Sent from my C6903 using Tapatalk
    Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.

2.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    ahme pozitif aralık %25 oldu, ya bunu verirler yada dolara devam
    Bu oranı verseler; yarın dolardan tl'ye geçer misiniz?

3.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Arastirma:

TRSFINA61832 final varlik yonetim as 3 ayda bir kupon odeme, 20/06/2016 ta piyasaya girdi 18/06/2018 de tamamlanacak (728 gun) 3cu kupon odemesini yapmis (ortalama kupon degeri %3.5 - %4.0 civari) mevduat degeri %17.32 ve basit faiz degeri 16,36 dir... 4cu kupon odeme tarihi 19/06/2017 % 4,0819 odenecek
    incelemek isteyenler icin link https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/593983

TRSSUMF51717 SÜMER FAKTORİNG A.Ş. Özel Sektör Tahvili basit faiz %14.47 mevduat faizi karsiligi %15.32 vade tarihi 26/05/2017 (50gun kaldi) ortalama donemsel kupon faizi %3.6 dur
    incelemek isteyenler icin link https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/569548 (sonraki kupon odemesi %3.85)
    Tahvil-Bono piyasasına biraz uzak olduğum için soruyorum. Bunun gibi vadesine 27 gün kalan bir bono daha bulmuştum %16 mevduat karşılığı oranı vardı sanırım. Bu bonoyu yarın alsak vade sonunda bu belirtilen karşılığı tam alıyor muyuz yoksa ara kupon ödemelerindeki oranı mı alıyorsun? Birde İşBankası ve ING hesabımdan baktığımda daha düşük faizli özel sektör bonoları görebiliyorum sadece, bu belirtilenleri sadece ihraç eden aracı kurumdan mı alım yapabiliyoruz ve vadesinden önce bozulduğunda o güne kadarki faiz alınıyor mu yoksa mevduat gibi sadece anapara mı?

4.  Alıntı Originally Posted by chilypeppers Yazıyı Oku
    Bu oranı verseler; yarın dolardan tl'ye geçer misiniz?
    çok net söylüyorum tl ye geçerim. ben aslında tl ciyim. zorunluluktan dolardayız.

5. Yahu, şu malum kişiye cevap yazmayın da kendini nimetten sanmasın....
    Kendi hayal aleminde dolaşşın dursun.....
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

Dağılın herşey güllük gülistanlik

7.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Yahu, şu malum kişiye cevap yazmayın da kendini nimetten sanmasın....
    Kendi hayal aleminde dolaşşın dursun.....
    O'nun cok onemli bir fonksiyonu var, HAYIR oylarinin kemiklesmesini sagliyor, birakin yazsin.

8. Yahu bu kadar siyaset yapmayın.
    Benim ağzımdan evet verin hayır verin gibi laflar çıkıyor mu?
    Siz neden herşeyi evete hayıra yoruyorsunuz.
    Bana göre ekonomi sizin göstermeye çalıştığınız kadar kötü değil.
    Size göre kötü demek ki.
    Bu kadar heyecan yapmaya gerek yok.
    Herkesin aynı fikirde olması isteniyorsa foruma ihtiyaç kalmaz neden forumdasınız o zaman değil mi?
    İşi devlet herşeyimize el koyacak saçmalığına kadar vardırıyorsunuz sonra ben öyle birşey olmaz o kadar düşmedi bu ülke dediğimde vay efendim evetler hayırlar siyasi heyecanlar havada uçuşuyor.
    Bir sakin olun ya.
    Siz ekonominin çok kötü olduğuna inanmışsınız ben inanmıyorum.
    Mecbur değilim sizin gibi düşünmeye ve el koyacaklar diyecek kadar akıl dışı olmaya.

Sayfa 270/1024 İlkİlk ... 170220260268269270271272280320370770 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •