
Originally Posted by
doctrine
"HER İKİ TARAFTA İLERLEME KAYDETMEYİ BEKLEMEKTEDİR"
ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, "Adli ve diğer konulardaki ortak çalışma grubu, 13 Temmuz 2018 tarihinde Ankara'da toplanmıştır. İlgili bakanlıklardan Türk ve Amerikalı yetkililer bir araya gelerek her iki taraf için de önemli olan adli ve hukuki meselelerde önemli görüşmelerde bulunmuşlardır. Her iki tarafta bu konularda sürekli ilerleme kaydetmeyi beklemektedir" denildi.
TARAFLAR, HALKBANK DAVASI VE RAHİP BRUNSON KONULARINI ELE ALDI
Toplantıya diplomatların yanı sıra Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve MİT yetkilileri de katıldı.
Taraflar, Rahip Brunson ile bazı ABD konsolosluk çalışanlarının tutukluluğu ile Halkbank davası gibi konuları da ele aldı.
Halkbank mevzusu zaten TR ekonomisi için 1 nolu öncelikte şu anda. Tüm ekonominin üzerinde demoklesin kılıcı gibi aylardır sallanıp duruyor. Bu mevzunun olumlu sonuçlanması ve bankanın ya hiç ya da cüzi bir yaptırımla yırtması tüm ekonomiye rahat bir nefes aldırır. En başta da bankalar kendini toparlamaya başlar. Halkbank mevzusu sendikasyon kredilerinden tahvil fiyatlarından tutun da dolar kuruna borsaya kadar her şeyi derinden etkiliyor. Albayrak bunun bilincinde olmalı. Büyük ihtimalle haftaya Çarşamba günü 18 Temmuzda işin rengi belli olur.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den aldığım AKBNK'ları 11 Aralık'ta 69.25 den verdim. 2.5 ayda %12 kar elde ettim. Artık ful nakitteyim.
Yer İmleri