Sayfa 356/1032 İlkİlk ... 256306346354355356357358366406456856 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,841 - 2,848 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by Soul Eater Yazıyı Oku
    Sayın TH, dediğinizi yapması için hisse geri alımı yapması gerekir ve ben olsam %62 si yabancı elinde olan hisseler için onların ekmeğine yağ sürmem. Düşürdükleri gibi kendileri geri çıkarsın.
    Supersin[emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]nasil dusuruyolarsa oyle cikarmalilar..

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. "HER İKİ TARAFTA İLERLEME KAYDETMEYİ BEKLEMEKTEDİR"

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, "Adli ve diğer konulardaki ortak çalışma grubu, 13 Temmuz 2018 tarihinde Ankara'da toplanmıştır. İlgili bakanlıklardan Türk ve Amerikalı yetkililer bir araya gelerek her iki taraf için de önemli olan adli ve hukuki meselelerde önemli görüşmelerde bulunmuşlardır. Her iki tarafta bu konularda sürekli ilerleme kaydetmeyi beklemektedir" denildi.

TARAFLAR, HALKBANK DAVASI VE RAHİP BRUNSON KONULARINI ELE ALDI

Toplantıya diplomatların yanı sıra Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve MİT yetkilileri de katıldı.

Taraflar, Rahip Brunson ile bazı ABD konsolosluk çalışanlarının tutukluluğu ile Halkbank davası gibi konuları da ele aldı.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by Soul Eater Yazıyı Oku
    Sayın TH, dediğinizi yapması için hisse geri alımı yapması gerekir ve ben olsam %62 si yabancı elinde olan hisseler için onların ekmeğine yağ sürmem. Düşürdükleri gibi kendileri geri çıkarsın.
    yabancıların ekmeğine yağ sürmek olmaz bu, 10 dolardan sattığın menkul kıymeti %87 alttan 1.3 dolardan yani kelepirin kelepiri bir fiyattan geriye almak olur, müthiş bir ticaret fırsatı var burada, kendini bunların yerine koy ve bir bak bakalım mantıklı mı değil mi, yılda 4 milyar tl net kâr elde eden hatta bu yıllık net kârı 6 milyar tl ye çıkarma imkanı sunan bir bankayı mevcut yıllık kârın 2 katından 1.25 milyarx6.4= 8 milyar tl üzerinden geriye almak acayip ballı bir ticaret olurdu, %49'u halka açık olduğu için tedavüldeki hisseler 4 milyar tl ediyor yani sadece 1 yıllık kâr kadar, bu parayı şimdi kullanıp 1 sene sonra geri almış olacaksın çünkü bankanın tüm kârı sana ait olacak, burada yapılması gereken tahtadan alabildiği kadarını almak olacak, geri kalanlar için de bir çağrı yaparsın olur biter, düşürdükleri gibi çıkarsınlar demek hiç rasyonel değil, satmaya istekli olanların elindekileri beleş fiyattan almış olacaksın
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Nerelerdesin yahu? Antalya'da tatildesin galiba. Özledik seni.
    Memleketteyim (Amasya-G.H.Köy), Kartalkaya'dan yamaç paraşütü için rüzgar ölçümlemeleri yapıyoruz teknik bir ekiple...Buraya küçük bir butik otel projesi başlattık...Eski bir ilköğretim okulu binası...Mis kokulu çamlar içerisinde...Valiliğe yakın arkadaşlar işi halletti sayılır, 49 yıllığına 0 TL...

Bitince haber veririm...Yalnız, Merzifon Ovasına karşı püfür püfür rüzgar eşliğinde yudumlamanın tadı bir başka trendciğim...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

5.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Memleketteyim (Amasya-G.H.Köy), Kartalkaya'dan yamaç paraşütü için rüzgar ölçümlemeleri yapıyoruz teknik bir ekiple...Buraya küçük bir butik otel projesi başlattık...Eski bir ilköğretim okulu binası...Mis kokulu çamlar içerisinde...Valiliğe yakın arkadaşlar işi halletti sayılır, 49 yıllığına 0 TL...

Bitince haber veririm...Yalnız, Merzifon Ovasına karşı püfür püfür rüzgar eşliğinde yudumlamanın tadı bir başka trendciğim...
    Harika. Valla nerede güzel zaman geçirileceğini çok iyi biliyorsun. Bataryaları recharge yapmak için ideal bir yer gibi geliyor kulağa.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

6.  Alıntı Originally Posted by doctrine Yazıyı Oku
    "HER İKİ TARAFTA İLERLEME KAYDETMEYİ BEKLEMEKTEDİR"

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, "Adli ve diğer konulardaki ortak çalışma grubu, 13 Temmuz 2018 tarihinde Ankara'da toplanmıştır. İlgili bakanlıklardan Türk ve Amerikalı yetkililer bir araya gelerek her iki taraf için de önemli olan adli ve hukuki meselelerde önemli görüşmelerde bulunmuşlardır. Her iki tarafta bu konularda sürekli ilerleme kaydetmeyi beklemektedir" denildi.

TARAFLAR, HALKBANK DAVASI VE RAHİP BRUNSON KONULARINI ELE ALDI

Toplantıya diplomatların yanı sıra Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve MİT yetkilileri de katıldı.

Taraflar, Rahip Brunson ile bazı ABD konsolosluk çalışanlarının tutukluluğu ile Halkbank davası gibi konuları da ele aldı.
    Halkbank mevzusu zaten TR ekonomisi için 1 nolu öncelikte şu anda. Tüm ekonominin üzerinde demoklesin kılıcı gibi aylardır sallanıp duruyor. Bu mevzunun olumlu sonuçlanması ve bankanın ya hiç ya da cüzi bir yaptırımla yırtması tüm ekonomiye rahat bir nefes aldırır. En başta da bankalar kendini toparlamaya başlar. Halkbank mevzusu sendikasyon kredilerinden tahvil fiyatlarından tutun da dolar kuruna borsaya kadar her şeyi derinden etkiliyor. Albayrak bunun bilincinde olmalı. Büyük ihtimalle haftaya Çarşamba günü 18 Temmuzda işin rengi belli olur.

7. Bu mevzu zaten aylardan beri 2 taraf arasında masaya yatırılmış durumda ve her perspektiften analiz edildi ABD'liler tarafından. Teknik komitede bu mevzu görüşülüp detaylarıyla tartışıldı, artık bir çerçeve anlaşması yapılmış olmalı. Bugüne kadar benzer suçlardan dolayı hiç bir bankacıya adli ceza/hapis cezası verilmemişken ilk defa bir TR bankacısı böyle bir suçtan dolayı hapis cezası aldı. Bankanın en kötü ihtimalle bu işlere alet edildiği ortada ve kurum olarak bankanın kendi menfaati için yapılmış bir kanunsuzluk yok ortada. Kaldı ki dolar bazında piyasa değeri en tepeden %90 zaten düşmüş, 10 dolardan halka arz edilip 17.5.2013 itibariyle 21.8 tl ye yani o zamanki kurdan 13 dolara kadar çıkmış olan olan hisse şimdi 1.3 dolar ancak ediyor, tam tamına %90 erimiş. Bankaya verilmesi muhtemel mali cezayı onun piyasa değerini göçertmekle piyasa halihazırda kesmiş işte.

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bir de VAKBN HALKB birleşmesi bir ara masaya yatırılmıştı. Her 2 banka hissesi de göçmüş durumdayken bu 2 bankanın tekrar %100 devlet sahipliğine geçirilip borsa kotunda çıkarılması bence güzel bir hamle olur. Böylece 700 milyar tl lik aktifleriyle TR'nin en büyük bankası yaratılmış olur, 600 milyar tl lik aktifleriyle Ziraat 2. sıraya yerleşir. Ülkenin en büyük 2 bankası da böylece %100 kamu bankası olmuş olur....
    ...Hem Halkbankasında hem de Vakıfbankta bir kurumsal yapı düzenlemesi yapılmasında fayda görüyorum. Aslında bu 2 bankanın birleşmesi çok güzel sonuçlar doğurur. Gereksiz giderler ortadan kalkar, şube sayısı azalır, verimlilik ve dolayısıyla kârlılık artar. Artan kârlılığı da kamu yararına kullanırsın, kredi faizlerini düşürürsün.
    Sayın Trendhound yazdığınız çok doğru ve akıllıca bir adım olur ancak bu aralar bunun olması mümkün değil. Çünkü bu işe karar verecek kişi bakan Albayrak'tır, onun da şu ara enflasyon, faiz, kur, istihdam, cari açık vb. daha acil ve önemli bir sürü çok zor işi var, bankalar ise duruyor yerinde, bu işe öncelik veremez. Diyeceksiniz ki onun ilgilenmesine gerek yok başkaları çalışmasını yapar, ben de derim ki ülkemiz sorumluluk ve yetkilerin dağıtılması değil aksine tek elde toplanması şeklinde bir yönetime geçti, dolayısıyla bu konuyu düşünüp karar verecek kişi Albayrak ve hatta Erdoğan'dır. Onlar da yazdığım gibi başka işlerle tamamen dolular.
    Bunları size muhalefet olsun diye yazmadım, ben de önerinize katılıyorum yetkim olsa hemen yapardım. Ama ülkemizin gerçeklerini de biliyorum, o işe sıra gelene kadar yıllar geçer o nedenle boşuna ümide kapılmayalım.

Sayfa 356/1032 İlkİlk ... 256306346354355356357358366406456856 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •